自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

係咪入境處有睇BK? 今晚入網頁BOOK勁快喎, 仲有好多位添
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 23-7-30 01:12
係咪入境處有睇BK? 今晚入網頁BOOK勁快喎, 仲有好多位添

我啱啱都book到,加開左額外時間

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

點解我去睇全部full,除左長沙灣。但9月太遲了

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

leng1999 發表於 23-7-30 02:00

me too,book吾到夠期換

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

香港應向澳門學習,5歲以上可以用自助機做身份證,只要個人資料無大改變,都可以用機,就算有其他原因唔適合用機 ,政府會抽調其他部門人手,短時間內,安排日日都開門,朝9晚9辦公。
呢個做法已第二次。

水晶宮

我估會有!

水晶宮

sukkiu 發表於 23-7-30 07:55
香港應向澳門學習,5歲以上可以用自助機做身份證,只要個人資料無大改變,都可以用機,就算有其他原因唔適 ...

好主意!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Astra00 發表於 23-7-30 07:56
好主意!

係,澳門部機可以做好野,放係出面,24小時都用得,機就要買要調整。但政府部門咁多人抽調人手都可以,做一兩個月就好好多。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

stitch小丸子 發表於 23-7-30 01:50
我啱啱都book到,加開左額外時間

之前都有額外時間架,可能佢加左quota?
放下自在

象牙宮

香港應向澳門學習,5歲以上可以用自助機做身份證,只要個人資料無大改變,都可以用機,就算有其他原因唔適 ...

就係唔夠變通囉
放下自在

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

我已經日日check住都係呢個狀態,我都唔知點先book到
attach0/tmp/phpRxXv3T

象牙宮

emma_kapo 發表於 23-7-30 11:48

有無揀埋extend時段?
放下自在

象牙宮

emma_kapo 發表於 23-7-30 11:48

尋晚大把位架,啱啱入真係無晒位
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都真係唔明白換證點解咁難排。如果人手唔夠,點解撤嗮D站。真係poor planning,咁樣為市民服務既咩。

象牙宮

leng1999 發表於 23-7-30 22:16
我都真係唔明白換證點解咁難排。如果人手唔夠,點解撤嗮D站。真係poor planning,咁樣為市民服務既咩。 :t ...

我懷疑佢地之前條link有bugs 之前FULL晒都可以排1hr, 約時間link同改/取消時間又係同一條link.........
條隊仲會越排越長........

放下自在

大宅

回覆樓主:

我已經比海关職員問咗我三次,點解唔换證吖?我話要入到先得kei. 今晚load到有,但去到confirm page又話無哂。

珍珠宮

leng1999 發表於 23-7-30 02:00

如果一直都book唔到,咁點算?遲過幾耐要罰錢?

珍珠宮

Minnie2010 發表於 23-7-31 03:30
如果一直都book唔到,咁點算?遲過幾耐要罰錢?

好似話暫時唔會有任何action。我都無可奈何,只有等

公爵府

醒目開學勳章

leng1999 發表於 23-7-31 05:58
好似話暫時唔會有任何action。我都無可奈何,只有等

我個仔先幾日上網,已經book 到11 月

珍珠宮

fundfund 發表於 23-7-31 07:39
我個仔先幾日上網,已經book 到11 月

係今日樣樣都電子化既時代,難以想像咁落後

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊