夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

..

大宅

becky_green 發表於 23-9-16 22:28
背景: 由大學21歲拍拖, 同居, 28 歲結婚, 而家38歲有兒女,生活得安穩 .
前排, 比我發現佢同朋友講 ' ...

大把人都會咁唸,佢後悔早結婚可以只係有啲興趣玩得冇咁盡情,況且佢都唔係講後悔同你結婚,樓主唔好唸太多。

大宅

背景: 由大學21歲拍拖, 同居, 28 歲結婚, 而家38歲有兒女,生活得安穩 .

你嘅意思係咪佢唔想結婚永遠同居?

珍珠宮

回覆樓主:

呻下je...我覺得又唔駛咁認真~
我夠成日話自己中意單身la~唔通我就唔愛我老公?咪又係呻下,有時真係會因為家庭擔子,懷念下單身時嘅自在,或者因為一時嘅壓力,覺得後悔結婚,我覺得都唔係認真la~

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

我夠想退休啦, 米又係死做頂爛市....
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

子爵府

畀面勳章

做個靚太 發表於 23-9-17 04:02
呻下je...我覺得又唔駛咁認真~
我夠成日話自己中意單身la~唔通我就唔愛我老公?咪又係呻下,有時真係會因 ...

嗯 認同。

我唔係唔愛老公,但有時真係好攰,放咗工後,屋企一大堆家務,日日重複,做極都唔完咁。。尤其討厭節日,四大長老輪住去,洗錢之餘仲要周圍去,假期好快又冇晒。第日又要返工,真係好攰好攰。

所以有時我都好懷念以前做女嘅日子,得一種身份,可以自由自在,去邊做咩都得。但做咗人老婆,變咗仔仔嘅媽咪,又係人新抱,真係好多野要兼顧。。好攰好攰。

好彩嘅係 老公錫。唔係仲慘

子爵府

唔早喎,佢講吓咋麻,唔駛上心

伯爵府

可能吹水講下呱

我都成日同朋友講後悔早結婚
係因為原因結左婚做媽媽會好忙好多野做
無左做女既自由自在無掛念既感覺

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊