美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

上星期去好朋友嘅婚禮做姊妹,雖然我知自己唔係主角,不過為咗呢一日都執正啲個樣去做咗幾個treatment,但睇返大家一齊影嘅相,我同兩三個姊妹分別真係好大。佢哋生過小朋友都仲好似後生妹妹仔咁,我婚都未結就好似就快40咁,佢地話有打針先保養到,我又對打針唔係咁了解。

若然我覺得自己皮膚冇咩彈性,冇咩精神,想面型線條好啲,應該打透明質酸定膠原蛋白嘅針好呢?

禁止訪問

別墅

透明質酸主要for保濕,皮膚飽滿成個樣都靚好多,你比較啱打膠原針

象牙宮

haysonkung 發表於 23-9-21 12:00
上星期去好朋友嘅婚禮做姊妹,雖然我知自己唔係主角,不過為咗呢一日都執正啲個樣去做咗幾個treatment,但 ...

現代底透明質酸。
DM IG/FB 問佢。

深度了解!全球銷量No.1玻尿酸個個都適合用?
|Juvederm喬雅登【V博士話你知】
DM IG/FB 問佢。

深度了解!全球銷量No.1玻尿酸個個都適合用?|Juvederm喬雅登【V博士話你知】 - YouTube
市面上有這麼多玻尿酸(透明質酸)品牌,
到底要如何選擇適合自己及安全的填充物呢?
沒有試過填充又想施打改善不滿意的位置?
這條影片開始,V博士會詳細講解不同玻尿酸的背景,讓大家了解及更容易選擇吧!

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

打膠原針可以加刺激到膠原增生,可能你隨年紀大生少咗膠原,平時都好少機會吸收到膠原,直接打針刺激最好,一般打完3個月開始就見到個部位漲翻啲

禁止訪問

大宅

Cindylamlam 發表於 23-9-22 10:32
打膠原針可以加刺激到膠原增生,可能你隨年紀大生少咗膠原,平時都好少機會吸收到膠原,直接打針刺激最好, ...
咁係咪都算係填充物嚟?打完會唔會起粒粒之類?一直擔心可能有副作用所以唔敢打

禁止訪問

別墅

梁太老公 發表於 23-9-21 18:09
透明質酸主要for保濕,皮膚飽滿成個樣都靚好多,你比較啱打膠原針

唔知沖啲collagen飲有冇效果呢,好想皮膚keep得好啲

別墅

Cindylamlam 發表於 23-9-22 10:32
打膠原針可以加刺激到膠原增生,可能你隨年紀大生少咗膠原,平時都好少機會吸收到膠原,直接打針刺激最好, ...

啫係話唔會打完即時漲咗?想知道你自己有冇打開?有太多牌子都唔係好識揀

別墅

CjinhCjy 發表於 23-9-25 06:22
填充物如果係透明質酸,唔會起粒粒

有咩會起粒粒?

禁止訪問

別墅

ccmanching 發表於 23-9-22 18:11
咁係咪都算係填充物嚟?打完會唔會起粒粒之類?一直擔心可能有副作用所以唔敢打
...

打filler其實冇咩打不了,好似Radiesse出果支膠原針時間耐左會自然吸收分解,唔會成世人留喺度變硬咗,每年要補打

別墅

haysonkung 發表於 23-9-25 10:39
啫係話唔會打完即時漲咗?想知道你自己有冇打開?有太多牌子都唔係好識揀
未咁快嘅,我打Radiesse,做完有每日按下雙臉,雖然醫生話呢隻唔會結節,我都有每日按一次,感覺上放心啲,我覺得唔止keep到一年,大約有年半效果,覺得呢一年都維持到好似20歲中段嗰種皮膚狀態,睇落後生幾年又精神啲

禁止訪問

大宅

sugarlee1278 發表於 23-9-26 10:51
打filler其實冇咩打不了,好似Radiesse出果支膠原針時間耐左會自然吸收分解,唔會成世人留喺度變硬咗,每 ...
打之前都係問清楚醫生先得,我做過唔少美容機都覺得做唔到理想效果,買落都唔少package,如果打針效果最明顯,我情願轉手頭上啲treatment做其他嘢,好過用quota嚟做啲冇咩用嘅嘢

複式洋房

回覆 Cindylamlam 的帖子

JM果陣點解會揀radiesse唔揀少女針dv果類既

別墅

ccmanching 發表於 23-9-28 11:15
打之前都係問清楚醫生先得,我做過唔少美容機都覺得做唔到理想效果,買落都唔少package,如果打針效果最明 ...

打針再密都係每年一次,treatment一兩個月就要做,仲要keep得嗰一個月,我都好耐冇咗lu

伯爵府

2024勳章

膠原針吧!生到嘅係自己的,透明質酸不斷補會變膠面

大宅

sugarlee1278 發表於 23-9-29 10:34
打針再密都係每年一次,treatment一兩個月就要做,仲要keep得嗰一個月,我都好耐冇咗lu

...
都係睇年紀,後生個陣會覺得做機有用,到年紀大少少就開始覺得keep唔到

333s    發表於 23-10-4 11:08

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊