自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

TATEYAMA 發表於 23-10-11 16:56
可能白卡佬

有可能,個男人行為怪怪哋,呢個應該係兒童池。

侯爵府

回覆樓主:

我記得自己細個同阿爸去泳池游水,又係好似個男仔咁攬住個水泡,差啲浸死,我老豆喺我隔離見我係咁掙扎咗成分鐘都唔嚟救我, 佢以為我喺度玩, 嗰次真係好驚。

男爵府

hct300 發表於 23-10-11 12:41
內媒周一(9日)報道,四川省涼山州鹽源縣一個游泳池近日發生兒童溺斃事故。涉事男童在泳池學習游泳期間 ...

大陸人係甘,上次有單新聞講有個婆婆跌親,大學女生好心扶起婆婆送醫院,點知婆婆反告佢整跌佢,想呃賠償,最後天眼影到係個阿婆自己跌低。

https://www.storm.mg/lifestyle/4805484

男爵府

uil.uil. 發表於 23-10-11 13:25
單憑條片,大家睇到咁多野咁勁嘅?我就睇唔到

點解睇唔到? 你有眼疾? cctv 片有曬時間,由小朋友玩水掙扎到俾人撈上黎足足8分鐘,個男人企佢隔離睇住佢沉底3分鐘先踢佢上水喎,擺明等佢死左先扮救,佢衰在唔知有cctv,企足隔離望住三分鐘沉底都唔知人遇溺,白卡架咩?

https://m.ql1d.com/new/videos/22337249

子爵府

父母呢?點解父母冇責任?自己仔女自己睇住,唔識游水俾佢自己係個泳池咁耐,而家就睇cctv怪罪其他人

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Jessy 發表於 23-10-11 14:49
我有諗過個男人係咪唔知男童浸親,以為佢玩緊水?

個男人可能係智力有問題。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Bobo1210 發表於 23-10-11 21:42
大陸人係甘,上次有單新聞講有個婆婆跌親,大學女生好心扶起婆婆送醫院,點知婆婆反告佢整跌佢,想呃賠償 ...

大陸法制真係好差,法官竟然判幫手報警的人,判詞竟然是: 唔係你撞倒佢你做咩報警。唔知以為睇緊九品芝麻官
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

侯爵府

uil.uil. 發表於 23-10-11 13:25
單憑條片,大家睇到咁多野咁勁嘅?我就睇唔到

有種顏色會編寫劇本(emoji)️片有圖更有戲劇。正如法X功,BB X.
片段內容我不淸楚,不敢下定論。顏色人士都有作故事偏好。
kckammy

男爵府

mizuho 發表於 23-10-11 15:13
怕惹麻煩,大陸太多碰瓷坑人手段,然後懲罰救援者,讓提出幫助嘅人負責醫療費用,好多人都怕伸手去幫人。
...

大陸碰瓷又真係會令人變得冷漠,因為幫人反而有可能犯上官司。

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

DIMDIM2011 發表於 23-10-11 12:44
細果時都試過,旁觀到我沉底先撈我上黎

我記得細個唔夠高
求其掹住個男士
好彩佢唔fing 甩我

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

睇完條片
冷血

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊