自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

hauhauhau 發表於 23-11-4 21:58
請問大家如果年長父母病左,大家會唔會擔心到個心up住up住甘?我想睇睇我係咪唔正常要去睇睇醫生?
...

會,正經歷中,up 到不得了,如果有唔舒服一定要馬上睇醫生,壓力大好易出事,自己冧埋,邊個會咁有心機照顧父母,加油jm

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

hauhauhau 發表於 23-11-4 22:17
原來我並不孤單,我就係想正面面對,所以上黎問下人,聽日星期日,約醫生都要下星期
...

我好彩有兄姐,3人輪住照顧,我就係心跳突然快,腳水腫到自己唔肯相信,因為心要照顧父母,唔想有事,令到兄姐要做埋我份,最終睇醫生要直送入院,驗血照心,甲亢,呢個病其一係壓力,我已經係兄姐中最識自我放鬆

其實我覺得照顧父母並不辛苦難受,能夠親手照顧我覺得應該咁做 (我不太大經濟壓力,c6都好體貼令我可完全投入照顧父母,佢負責睇小朋友)

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

hauhauhau 發表於 23-11-4 22:30
哇,你激發到甲抗?甲抗好似唔易好番架喎,你而家好番未?你情況比我而家稍為嚴重
...

冇辦法,我對上2個脾氣唔好,一個做慣一人之下,萬人之上,我做咩都錯...一見面就話呢樣唔得,嗰樣唔比,太嘈又太煩,但都明為父母好,另一個好啲,但好易負能量。。。現在一個在家,一個在醫院,幸好家人都有車,方便好多,好彩父母生咗3個,而我地都好願意,同一方向

甲亢好難自會有架?

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

hauhauhau 發表於 23-11-4 22:43
唔明最後個句?甲抗好難自會有?

我有朋友甲抗,醫左好耐要食藥

打錯字
甲亢係唔會係好容易中?
食18至24個月

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊