自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Michellebaby123 發表於 23-11-16 11:08
見報導同小紅書大陸超市好大,啲嘢又真係平過香港
係咪真係咁好買?會唔會拎餐死....通常jm去買咩?行山姆 ...
真係好大型,行幾個鐘

水晶宮

夕張蜜瓜 發表於 23-11-16 14:25
我鍾意行盒馬, 我試過串茄好食1x/500g, 蕃薯都ok, 最近都有買炒栗子

每次去買酸奶同呢一堆嘢c ...

炒栗子是包裝還是現炒的?

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

aaaiqc 發表於 23-11-21 08:49
洗衣珠咩牌子?唔該

係呢隻....

https://www.carousell.com.hk/p/%E5%B1%B1%E5%A7%86%E4%BB%A3%E8%B3%BC-member-s-mark%E5%A4%9A%E6%95%88%E6%B4%97%E8%A1%A3%E5%87%9D%E7%8F%A0-%E7%9B%9E%E6%97%A5%E5%85%89%E8%8C%B6-148-pacs-%E6%B4%97%E8%A1%A3%E6%B6%B2%E9%99%A4%E8%8F%8C%E8%9F%8E%E6%BD%94%E6%B7%A8-1266388741/

大事化小, 小事化毛.........

水晶宮

回覆樓主:

呢隻平過香港好多
attach0/tmp/phpCIstLo

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Kuri 發表於 23-11-21 10:01
依家有港車北上,好多係自己揸車去,體驗下嗰種周末去大型超市嘅情懷。其實有咗港車北上同高鐵,香港人選 ...

啱呀... 渣車先會買呢 D 野啦, 我諗都冇乜可能抬住d廁紙, 洗衣珠去搭車掛, 幾平都係咁話

計落, 車到返到屋企樓下, 仲近過我行去屋企附近百佳買
大事化小, 小事化毛.........

侯爵府

路過買一兩樣都會,主要零食,唔會抬重嘢返嚟囉,搵自己笨!

侯爵府

ensureyip 發表於 23-11-16 14:00
狗糧平?外國糧大陸平過香港?
國產糧?大陸人自己養貓狗,上心少少嘅,都唔會揀國產糧
...

係law,正想問,係咪有香港賣果d牌子?
雜嘜或大陸牌子狗糧就唔好搞啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

brother4 發表於 23-11-16 13:10
山母什麼都好,同事話D米好食,狗糧平,紙好抵,麻糬1.5人仔,(香港麻糧7元),上去就2個起大行李喼
...

麻薯28.9人仔24個一盒

侯爵府

我三次港車北上都冇去山姆
其實都會去行一次,不過次次上去都唔係好大意欲要特登揸過去
請問超市啲手推車係咪可以推到出停車場?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

要拎咪搞我

男爵府

HLDMaMa 發表於 23-11-21 11:43
炒栗子是包裝還是現炒的?

喺爐拎出嚟,熱架,有得試食,都幾易剝, 有職員喺度會俾爐入面果d, 職員放工就有d會預先入落packing擺喺度(仲暖)

男爵府

luvkaka 發表於 23-11-21 09:38
作為C9嘅我全世界嘅超市都好行

呢句真 去旅行行外國超市行得好開心, 雖然未必咁多嘢買

伯爵府

kmbb519 發表於 23-11-21 11:48
啱呀... 渣車先會買呢 D 野啦, 我諗都冇乜可能抬住d廁紙, 洗衣珠去搭車掛, 幾平都係咁話

計落, 車到返到 ...

都唔係架,我都見有人拉車仔
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

公爵府

醒目開學勳章

Kammui916 發表於 23-11-16 14:51
我真是唔覺得平 睇過ole 都貴

ole 貴過山姆!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆 brother4 的帖子

蔥....平價野喎, 唔洗咁做手腳呀!

公爵府

醒目開學勳章

Kuri 發表於 23-11-21 09:50
吓?我上去係專睇生果,我啱啱喺上面買咗好多蘋果落嚟

我都鍾意買水果,但太重,我通常搵代購買

伯爵府

fundfund 發表於 23-11-21 12:18
我都鍾意買水果,但太重,我通常搵代購買

水果我鍾意自己親身去睇去揀,我唔鍾意代購,要代購我寧願喺香港買。
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

公爵府

醒目開學勳章

Kuri 發表於 23-11-21 12:20
水果我鍾意自己親身去睇去揀,我唔鍾意代購,要代購我寧願喺香港買。

因為佢係一箱一箱咁買,冇得逐個俾你揀,重點係入面個個都靚,好有質素,我買過幾次都好滿意

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

ereerr 發表於 23-11-16 11:20
係生果唔使睇,貴過香港,同選擇少

生果貴過香港?
你去左邊間?
提子都8,9種喎,香港得2,3種

大宅

netbb 發表於 23-11-16 12:18
我去Walmart 好好行

請問邊間

首頁

尾頁

跳至