親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

從小x書&Trxp.com取經,希望盡量唔好試咗D賣廣告而又唔好味,浪費個肚。

今個月初,喺深圳食第一餐,係超好味嘅滑滑咸豆腐花及粢飯(入面油炸鬼好脆)。

萬象天地(1号線高新園站)-桃園眷村
attach0/tmp/php2OQ813

男爵府

babyislove 發表於 23-12-11 07:23
從小x書&Trxp.com取經,希望盡量唔好試咗D賣廣告而又唔好味,浪費個肚。

今個月初,喺深圳食第一餐,係超 ...

好似好正,下次去早餐下

大宅

下次都試下!

男爵府

未試過鹹豆花
睇落好吸引
下次試下

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

我一向好喜歡飲椰青水。原來深圳有好幾間飲品店係用椰青水做base,我試咗兩間都好好飲
圖1: 百香維C椰子水
CoCo Park 北區L1 (1号線/3号線購物公園站) - 椰

圖2: 滿杯椰水三寶
皇庭廣場(1号線/4号線會展中心站) - 椰呀呀•活力椰子水
attach0/tmp/phpoq1YJ0
attach1/tmp/phpV3tiAQ

版主

回覆樓主:

喜歡飲奶白色魚湯,唔好錯過
鍋底: 青椒紫蘇 (我怕魚腥,呢個湯底有少少辣)
魚: 江團魚(2斤起) (魚肉滑,無乜細骨)

飲完湯及食完魚,再order咗一D配菜(鮑魚、海參、時菜籃、鮮奶拌羔羊肉、手打蝦滑、雲南豆腐),每次都有職員幫手蒸煮,大概2-3分鐘

卓悦中心東區B1 (1号線 /10号線崗廈站B出口) - 鮮潭蒸汽石鍋魚
attach0/tmp/phpoCyDty
attach1/tmp/phpIUMpbq
attach2/tmp/phpK6UtTh
attach3/tmp/phpUF9NB9
attach4/tmp/phpkTZik1
attach5/tmp/phpeHNY2S
attach6/tmp/php6lmTLK
attach7/tmp/php0qhZuC
attach8/tmp/php0iLfeu

大宅

珍珠宮

回覆樓主:

版主

回覆樓主:

潮汕牛肉火鍋,好想試。
揀咗一間喺酒店附近,好味、乾淨又新鮮,食完好飽。

推介黑虎蝦蝦滑

喜喜贊牛潮汕火鍋(10号線崗厦站F出口)
attach0/tmp/phpbATFLP
attach1/tmp/phpmqfSIA
attach2/tmp/phpPpHpGl
attach3/tmp/phpMFznE6

別墅

回覆樓主:

想問下有咩app可以在探魚訂位呢?我次次去到都等幾十人

珍珠宮

babyislove 發表於 23-12-18 06:56
喜歡飲奶白色魚湯,唔好錯過
鍋底: 青椒紫蘇 (我怕魚腥,呢個湯底有少少辣)
魚: 江團魚(2斤起) (魚肉滑, ...

幾錢埋單,有興趣
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

版主

佛地魔 發表於 23-12-27 22:14
想問下有咩app可以在探魚訂位呢?我次次去到都等幾十人

如果你有內地電話號碼,可用美團。
否則早少少去攞飛,再行街。
深圳食店大部份過号唔理過咗幾耐都補番位。
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

SIUBKT 發表於 23-12-28 10:48
幾錢埋單,有興趣

約$350
attach0/tmp/phpQF6Hg4
attach1/tmp/phpg4cHxj
attach2/tmp/phpiv7NOy
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

男爵府

babyislove 發表於 23-12-27 15:24
潮汕牛肉火鍋,好想試。
揀咗一間喺酒店附近,好味、乾淨又新鮮,食完好飽。

要訂位/排好耐隊嗎?

版主

Mini20160607 發表於 23-12-28 14:20
要訂位/排好耐隊嗎?

我上次6:xx pm到,等咗約45 mins, 佢送咗碟牛丸。

若唔想等,5:30pm 前到。

Mini20160607    發表於 23-12-29 09:15
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

珍珠宮

babyislove 發表於 23-12-28 12:17
約$350

今日食左,幾唔錯
美團2人餐再加配料,250蚊2大1小都夠食
狐狸 你要的是我嗎?

版主

SIUBKT 發表於 23-12-28 17:48
今日食左,幾唔錯
美團2人餐再加配料,250蚊2大1小都夠食

好嘢
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

回覆樓主:

想食點心,陶陶居超多人。
試咗評價唔錯嘅「蔡瀾港式點心」,酥皮山渣叉燒飽及免費送嘅自製山渣汁好味。

卓悦中心東區1/F
attach0/tmp/php1Vg65v
attach1/tmp/phpomG4WQ
attach2/tmp/phpHooaOb
attach3/tmp/phpoNJpFw
attach4/tmp/phpDbdQwR
attach5/tmp/phpuagroc
attach6/tmp/phpraJcgx
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

珍珠宮

babyislove 發表於 23-12-28 20:45
好嘢

我係美團買定券,下次試壹方天地果間,今次唔買套餐,鍾意單點
狐狸 你要的是我嗎?

版主

SIUBKT 發表於 23-12-28 21:08
我係美團買定券,下次試壹方天地果間,今次唔買套餐,鍾意單點

我都prefer 單點
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊