自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

naicha 發表於 23-12-14 16:46
我由2000年開始已經上大陸forum, 因為佢哋真係好多分享, 香港永遠thx for sharing, 大陸網友d留言內容多好 ...

我系小紅書學下解剖學,又了解下運動康復,國內人可能比較喜歡寫野,又有心機放圖,佢地寫好多康復筆記,治療筆記,都造福到其他人

珍珠宮

2024年龍年勳章

angiehouse 發表於 23-12-14 16:38
你search個病名,就有好多分享,比如坐骨神经痛,就有以下分享
69 诶呀诶呀诶呀妈呀发布了一篇小红书笔记 ...

謝謝分享

子爵府

angiehouse 發表於 23-12-14 16:39
佢地有時講野斯文得黎好絕核,好好笑

同意,好多都好幽默,總之令人睇得好舒服,亦感覺到好多國内人好修養

水晶宮

回覆 登陸火星 的帖子

網路上的任何東西都可能是假的,無論是文字、圖片還是視頻,你必須用你的智慧和知識來判斷

大宅

1314625 發表於 23-12-15 10:42
回覆 登陸火星 的帖子

網路上的任何東西都可能是假的,無論是文字、圖片還是視頻,你必須用你的智慧和知識 ...

對, 睇過就算喇,唔使太認真

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

回覆 HappyHappy888 的帖子

有睇小紅書, IG囉
◕順其自然啦~♥ ◕

水晶宮

回覆 bonniems 的帖子

所以係適用於YOUTUBE, FB, IG, 小紅書, 抖音........

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

naicha 發表於 23-12-14 16:46
我由2000年開始已經上大陸forum, 因為佢哋真係好多分享, 香港永遠thx for sharing, 大陸網友d留言內容多好 ...

睇評論先係精髓

見過超級肥婆做空中YOGA, 評論是叫佢小心天花塌下來, 又有60歲富婆大媽比錢小鮮肉拍片扮情侶, 評論堅笑死,因為鮮肉男表情不配合/穿制服咁

◕順其自然啦~♥ ◕

侯爵府

kekka 發表於 23-12-15 10:53
睇評論先係精髓

見過超級肥婆做空中YOGA, 評論是叫佢小心天花塌下來, 又有60歲富婆大媽比錢小鮮 ...

昨日先bookmark咗一個小紅書post慢慢睇, 題目係"讓我看看你們男朋友的拍照技術", 1.3萬條評論, 好多人晒照, 全部係D失敗之作, 笑到痴線

珍珠宮

wai4919 發表於 23-12-14 07:59
係呀!仲有學埋英文,自然拼音,文法,聽力
烹飪快速教學,冇youtu.be 咁慢,都好好睇
...

小紅書都有唔少外國人,有d中文講得很不錯。見過一位非洲裔中醫,講起d中醫野,個思維成個中國人咁樣。有d外國人講中國方言,非常地道,我都唔識得聽。印象深刻係有位外國人走左去武當學武功、做道士,但佢好像前世係中國人咁樣,幾有道士味道,佢同d外國道士會面個場面幾有趣。

我見過有外籍人士教外語,有外國人教西班牙語個R點樣發音,不過我未學掂,哈。

又見過外國的廣東人投訴,當地d鷄無鷄味,唔好食。

有d烹飪教學片都幾好睇,人氣旺左後,會有商戶揾佢地做植入式廣告。

大宅

睇, 冇玩 不過好多野睇

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊