心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

Del

男爵府

問心無愧就好

複式洋房

Yoyo1200 發表於 24-1-1 23:26
由細到大,父母都偏心家姐 。
從來沒有感受過父母的愛 。
所以同樣我也沒有姐姐那麼愛父母的感情 。

好明白你,我都係咁樣下長大。。。
可以肯定講未遇過既朋友絕對唔會明白。。。有時都唔敢同朋友呻咁多,只會覺得我好放負,但因為佢地正常家庭下長大係絕對唔會明白我地由細到大所受過既心靈傷害。。。最怕聽到人講十隻手指有長短(聽到想嘔)明明都係自己隻手,點解唔可以都好好保護呢?邊隻手指受傷我都唔想喎。。。
我都好懷疑我媽生我出黎為咩?就係為左有人駛,有家用收。。。完全影響我人生。唔係一句話唔理就可以走左去,始終有時又唔仁心,幾十年換來既係無數心痛心碎。
被受寵既我哥仲要曾話過我唔同我媽去次旅行,將來一定會後悔,sorry,我真係心底裡死都唔會同佢去

複式洋房

回覆樓主:

因為尋日同我媽通電,佢追我家用,我不嬲1號比,我話1號呢咩?佢就笑騎騎作d懶好笑既藉口,但我個心當下係hurt左,大佬,除夕都係想講新年快樂大家開心姐,你一野就同我講錢???我欠左你既嗎?我無自己生活既嗎?你係窮到等我d錢開飯?點解唔可以正正常常做我阿媽,關心下我呢。。。
我老公,朋友比既家用完全係隨心,無壓力,父母唔會規定點比,總之自己隨心隨時都無咩所謂,我只能羨慕

P.S 多謝你睇晒聽我呻,因為尋晚真係好唔開心,許下新1年既願望係絕對要對自己好,唔好下下為人諗(其實佢地係唔會為我諗)

大宅

fatgirlfat 發表於 24-1-2 01:17
好明白你,我都係咁樣下長大。。。
可以肯定講未遇過既朋友絕對唔會明白。。。有時都唔敢同朋友呻咁多,只 ...

.

複式洋房

Yoyo1200 發表於 24-1-2 09:27
係,無經歷過既人係完全5明個感受。
我由細到大 都諗 生我出黎做咩,定其實我5係親生既。

JM大家努力啦,但求做左本份就算架喇。
頂唔順就討論區呻下,起碼朋友唔會話你放負,緊有同路人既。

我小學2年級起已好憎佢,因為佢四圍同人講放棄個女,攬住個仔就夠。果陣我已經成日有諗離家出走,好低能簡單諗用個膠袋裝幾件衫就走人,所以心傷真係幾十年架。。。

大宅

fatgirlfat 發表於 24-1-2 15:06
JM大家努力啦,但求做左本份就算架喇。
頂唔順就討論區呻下,起碼朋友唔會話你放負,緊有同路人既。

.

男爵府

過得自己過得人就夠

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊