自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

要買新洗衣機,諗住買6至7kg, 1000至1200轉, 要買歐洲上揭式, 上面三個牌子:

金章: 用開, 價錢較貴
依達時: 中價, 款較教
飛歌: 做緊promote,價錢最平, 款最舊

只用個金章, 其他兩個牌子嘅歐洲上揭式洗衣機ok嗎?

歐洲上揭式洗衣機係咪唔襟? 隔幾年就壞? 金章都係用咗剛剛四年,而家係想買部平啲嘅算!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

okaokaoka 發表於 24-1-9 07:52
要買新洗衣機,諗住買6至7kg, 1000至1200轉, 要買歐洲上揭式, 上面三個牌子:

我都幫家人睇緊,見candy都唔貴
放下自在

複式洋房

cattz288 發表於 24-1-9 08:08

有冇話邊款?乜嘢價錢到?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

okaokaoka 發表於 24-1-9 10:55
有冇話邊款?乜嘢價錢到?
同你寫要求一樣, 本來我想睇ELECTROLUX, 貪佢有3年保用, 不過全部都有蒸氣功能, 初初以為係清洗機, 點知係令D衫無咁縐, 咁我家人無呢個需要, 所以又睇其他囉

放下自在

複式洋房

都係平平地, 金鼎定飛歌好?

男爵府

我用西門子 用左4年冇咩問題 可以參考下

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

是否變頻摩打

公爵府

日日用 無左會好頭痕的電器
我會選擇較佳
寧願俾貴少少

子爵府

cattz288 發表於 24-1-9 11:33
同你寫要求一樣, 本來我想睇ELECTROLUX, 貪佢有3年保用, 不過全部都有蒸氣功能, 初初以為係清洗機, 點知係 ...

蒸氣係件衫唔太污糟,e.g. 打完邊爐,用這個function 去味。

珍珠宮

cattz288 發表於 24-1-9 11:33
同你寫要求一樣, 本來我想睇ELECTROLUX, 貪佢有3年保用, 不過全部都有蒸氣功能, 初初以為係清洗機, 點知係 ...

蒸氣洗羽絨褸幾好

象牙宮

Anka 發表於 24-1-9 16:05
蒸氣洗羽絨褸幾好
佢好似係洗完加呢個STEPS去令D衫無咁縐
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

cattz288 發表於 24-1-9 16:26

我有件恤衫料的衫.... 燙極都巢, 試下用蒸氣, 都唔得......... 蒸完出來一樣....... 我部係 伊來克C ......... 但我有朋友話, 佢試過 d 新衫摺住果 d 痕, 蒸完冇左.........
大事化小, 小事化毛.........

象牙宮

kmbb519 發表於 24-1-9 16:35
我有件恤衫料的衫.... 燙極都巢, 試下用蒸氣, 都唔得......... 蒸完出來一樣....... 我部係 伊來克C ..... ...
佢都係伊??

kmbb519    發表於 24-1-9 16:42
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 24-1-9 16:26

單獨蒸氣功能
有啲厚衫著得一兩次
又唔係污糟要洗
蒸下最好

男爵府

剛剛裝左飛哥1000 轉幾天! D制式都係摸索中! 之前用依來克斯!
師傅話而家D機用4-5 年左右!

複式洋房

sweetdog 發表於 24-1-9 21:33
剛剛裝左飛哥1000 轉幾天! D制式都係摸索中! 之前用依來克斯!
師傅話而家D機用4-5 年左右!
...

通常保養兩年,你哋會唔會續保 ?或者買嘅時候加多三年保養?

侯爵府

okaokaoka 發表於 24-1-10 07:05

我通常唔續,尤其買平價洗衣機,換新好過

大宅

回覆樓主:

只用過金章,其實0K

男爵府

okaokaoka 發表於 24-1-10 07:05

吾會!

複式洋房

cattz288 發表於 24-1-9 08:08

Candy 雖然係大陸機,但非常耐用,用了15年,壞過一次。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊