自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

剛才想食屋企樓下3分鐘步距嘅麥當勞,用袋鼠送餐, app話預計15分鐘送到,結果半個鐘頭後都未有人去拎餐, 個餐整好咁耐肯定已經凍冰冰。 用app搵cs, 一味叫我等, 我叫佢退錢佢話要等我收到個餐先至可以自己用個app申請退款, 原來個cs係廢嘅, foodpanda都可以即時退錢或者其他幫助, 袋鼠完全唔理你。
大半個鐘之後收到個餐,包同薯條係凍嘅, 熱咖啡變咗室溫,自己用app要求退款, 個餐嘅費用係$77。
結果我最後收到嘅退款$8.49!! 完全冇解釋呢個退款點樣計出嚟, 同當你乞衣冇分別 !
foodpanda服務比佢好好多, 起碼cs會即刻幫到你, 以後唔會再幫襯袋鼠!!!

侯爵府

longlokma 發表於 24-1-12 12:52
剛才想食屋企樓下3分鐘步距嘅麥當勞,用袋鼠送餐, app話預計15分鐘送到,結果半個鐘頭後都未有人去拎餐, ...

快d轉用keeta,我試過十幾次,次次都好快送,又成日有免運費coupon送俾你

大宅

回覆樓主:

謝謝分享

大宅

剛才想食屋企樓下3分鐘步距嘅麥當勞,用袋鼠送餐, app話預計15分鐘送到,結果半個鐘頭後都未有人去拎餐, ...

袋鼠CS超無理,試過連續幾單都漏嘢或俾錯,之後CS話report太多,最後漏咗幾盒嘢都唔肯退錢兼講明不會再回覆,蝕左超過$100俾佢

餐廳漏單竟然去怪客人!

大宅

袋鼠CS超無理,試過連續幾單都漏嘢或俾錯,之後CS話report太多,最後漏咗幾盒嘢都唔肯退錢兼講明不會再回覆,蝕左超過$100俾佢

餐廳漏單竟然去怪客人!

子爵府

katrinamama 發表於 24-1-12 13:55
快d轉用keeta,我試過十幾次,次次都好快送,又成日有免運費coupon送俾你

其實我三間都有用,係deliveroo冇續會員一排,最近先至用返, 點知原來啲服務差咗咁多,keeta 真係幾好, 尤其點一人餐嘅時候

子爵府

BCA123 發表於 24-1-12 14:11
袋鼠CS超無理,試過連續幾單都漏嘢或俾錯,之後CS話report太多,最後漏咗幾盒嘢都唔肯退錢兼講明不會再回 ...

我其實以前用咗佢幾年, 以前都唔係咁嘅, 最近冇用佢半年, 呢個月用返佢,竟然差咗咁多 諗起就嬲

公爵府

2024年龍年勳章

無用袋鼠好耐了,而家多數KeeTa,準時有保障

琥珀宮

好似國泰咁,幾千蚊來回機票,取消退返幾百蚊比人

子爵府

mandy952 發表於 24-1-12 14:23
好似國泰咁,幾千蚊來回機票,取消退返幾百蚊比人

佢話唔退應該我仲冇咁嬲, 退嗰幾蚊就想打發你走咁, 覺得好大侮辱

子爵府

loveclementine 發表於 24-1-12 14:23
無用袋鼠好耐了,而家多數KeeTa,準時有保障

咁foodpanda都仲ok嘅, 始終唔可以淨返一個平台, keeta餐廳選擇暫時都仲係比較少, 同埋冇乾濕雜貨嗰類嗰啲

公爵府

katrinamama 發表於 24-1-12 13:55

我都係,成日用免運,叫一人餐真係好方便好快。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

longlokma 發表於 24-1-12 14:12
其實我三間都有用,係deliveroo冇續會員一排,最近先至用返, 點知原來啲服務差咗咁多,keeta 真係幾好, ...

一人餐無得輸!長期免運,抵!

洋房

熊貓同袋鼠發展到咁上下,你估佢唔知自己服務有幾差咩

公爵府

2024年龍年勳章

longlokma 發表於 24-1-12 18:55
咁foodpanda都仲ok嘅, 始終唔可以淨返一個平台, keeta餐廳選擇暫時都仲係比較少, 同埋冇乾濕雜貨嗰類嗰 ...

未有KeeTa前我都有join熊貓會員免運費,佢哋都幾穩定,客服都跟得快

大宅

袋鼠真係超差,叫3杯野飲,送漏1杯最貴成50蚊,用個APP搵CS,影哂相俾佢,都話唔退錢。結果要email去佢公司,來來回回又sd相又講報東張,sd左4次電鄱先退返50蚊落戶口,仲要幫親多佢1次

大宅

早排有一晚叫左foodpanda麥記,送到黎少左個包,打去m記佢叫我搵foodpanda cs,嗰陣話退返個飽錢,後尾退左成張單嘅錢,150幾蚊。

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

monchhichijoyce 發表於 24-1-14 02:14
早排有一晚叫左foodpanda麥記,送到黎少左個包,打去m記佢叫我搵foodpanda cs,嗰陣話退返個飽錢,後尾退 ...

咁你好好彩, 我試過foodpanda叫4 個台式餐,比多咗$42加購4 杯台式飲品, 點知4 個飲品無來, 客服只退返$50 比我, 即是實際補償只係$8, 同佢講唔合理, 佢竟然只話會report 上去之類, 之後就中止對話 , 真係勁激氣 老實講, 我寧願佢搵人送返4 杯嘢飲比我囉!

大宅

bu-b 發表於 24-1-14 02:28
咁你好好彩, 我試過foodpanda叫4 個台式餐,比多咗$42加購4 杯台式飲品, 點知4 個飲品無來, 客服只退返$50 ...

係架,我當初都係寧願佢比返個包我,因為我勁想食

男爵府

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊