自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

粉嶺祥華邨凌晨兩人墮樓,當場不治。據了解,女死者年約60歲,男死者年約40歲,二人為母子關係。警方將案件列作「屍體發現」處理,二人墮樓原因仍有待調查。

事發於今日(25日)凌晨4時許,一男一女被發現倒臥在祥華邨祥德樓對開地面,懷疑他們從高處墮下,兩人當場死亡,其中女死者疑墮樓時撞樹,身軀分成三截,身首異處,跌落在地面和花圃旁邊。警方刑事偵緝人員(CID)今早10時許到場調查,至下午1時許,仵工到場將遺體舁送殮房。

RIP

求助網站和熱線:

「情緒通」精神健康支援熱線:18111

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222

醫院管理局精神健康專線:24667350

東華三院芷若園熱線︰18281

撒瑪利亞會熱線︰28960000

社會福利署熱線︰23432255

生命熱線:23820000

明愛向晴熱線﹕18288

基督教家庭服務中心恬寧居24小時熱線:2381 3311;https://serenecourt.cfsc.org.hk

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

RIP RIP

男爵府

一路好走,社會問題越來越多

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

RIP

伯爵府

2024年龍年勳章

身軀分成三截,身首異處
好慘

男爵府

咩事一對母子稔唔開
女媧,古神女帝者,一日七十變。中國上古神話中的創世女神,是華夏民族人文先始,福佑社稷之正神。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

何必呢,仲難為仵工收屍

登陸火星    發表於 24-1-25 17:52

珍珠宮

volan 發表於 24-1-25 16:00
咩事一對母子稔唔開

應該係個仔需要照顧,媽媽放唔低佢啦。我見到呢啲新聞個心好難過,眼淚控制唔到

男爵府

2代人一齊跳比較少, 仲要成年人...

男爵府

2024年龍年勳章

RIP

大宅

RIP

大宅

2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

早上人員仍封鎖現場進行調查,政府化驗所人員亦奉召到場搜證。至中午1時許,仵工到場將遺體舁送殮房。據悉,二人為母子關係,墮樓婦人年約60歲,她墮樓時飛墮大廈對開花槽撞及一棵樹慘被分屍,男子則年約40多歲。

鄰居何先生表示,女戶主與2名兒子10多年前搬入上址,其中一子早前過身。母子行動無問題,但性格沉默寡言,罕有與街坊打招呼,出門偶然撞見鄰居,母子亦會閃身避開,大家不會有眼神接觸。街坊不知他們的家庭情況,也不見有人登門探訪母子。

另一名鄰居楊先生稱,母子多數一前一後出門,間中單位內傳出爭吵聲,惟未見有人上門追債。而早前過身的兒子身上有紋身,好似因為不良嗜好而身亡。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

一路好走

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

RIP

珍珠宮

好慘,RIP

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

每日都有人自殺
2024年1月份直到今日都有70幾個
差唔多日日都有2-40歲既人自己走

大宅

yakiki1230 發表於 24-1-25 16:20
早上人員仍封鎖現場進行調查,政府化驗所人員亦奉召到場搜證。至中午1時許,仵工到場將遺體舁送殮房。據悉 ...

唔知可以講乜,RIP

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

牛牛牛牛 發表於 24-1-25 16:00
何必呢,仲難為仵工收屍

仵工有機會係拎綜援嘅人,聲稱搵唔到工,政府就會安排佢地做呢d厭惡性工種,同掃街嘅人一樣,部份人唔係自願做

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊