自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

張致恒同老婆區燕雯(雯雯)日前宣布與合作不足一個月嘅UglyFamily「投資者」終止合作,兩人在發文中未有提及會否退回部分款項給予之前已付月費的會員,同時關閉了留言功能。少咗收入財路,雯雯日前喺限動發文:「其實我覺得都幾搞笑,如果能夠出到去做嘢,兩個人唔會唔出去做,但係確實一個大人係唔能夠照顧四個咁細嘅小朋友。呢個係我哋冇安排好,但係我哋已經努力一步一步咁解決緊,我只係覺得好搞笑,點解不斷話我哋唔工作,正常唔會坐喺屋企唔做嘢囉!」

根本就係本末倒置,無能力唔應該生咁多個 https://www.hk01.com/article/990090?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

男爵府

其實兩個人返工 請個工人都可以啦,咁講啫係兩公婆都唔出得去返工 要留屋企照顧小朋友?香港地 相信生4個 或5個小朋友既家庭唔止佢一個。人地都可以維持到生活 點解佢唔得。我之前做野見到個媽咪生第6個、請兩個工人,2公婆返工

伯爵府

syne403 發表於 24-2-11 17:13
張致恒同老婆區燕雯(雯雯)日前宣布與合作不足一個月嘅UglyFamily「投資者」終止合作,兩人在發文中未有提 ...

我見過1打3,1打4媽媽,馬死落地行,都成功湊到可以甩身,小朋友自理能力好強,事在人為。

我又唔信佢哋會點培養小朋友,估計都係比部電話/ipad養,係咪真係咁湊唔掂呢。

水晶宮

heather1106 發表於 24-2-11 17:29
其實兩個人返工 請個工人都可以啦,咁講啫係兩公婆都唔出得去返工 要留屋企照顧小朋友?香港地 相信生4個 ...

又咁講,請工人都應該搵唔到肯一個湊4個

有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

2024年龍年勳章

佢地兩公婆做大食懶做到咁理直氣壯認真極品。

男爵府

一個大人湊兩個豆釘已經是極限,我認同的。我自己湊大自己兩個小朋友,好辛苦,俾多個我都唔掂。

伯爵府

2024年龍年勳章

係咪要生咗出黎先知一人湊唔到四個?有啲野係咪未生前就要諗清楚好好計劃,咁先係負責任既成年人

男爵府

凑唔到你又生?
生左又話做唔到野,
咁靠咩維持生活?
佢講到好似d人逼佢地出去工作。。。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

垃圾就係垃圾
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

發咩脾四啫,無人叫你生咁多個

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

自己都養唔掂仲生4個... 好不負責任... 禍害下一代..

水晶宮

其實兩個人返工 請個工人都可以啦,咁講啫係兩公婆都唔出得去返工 要留屋企照顧小朋友?香港地 相信生4個 ...

根本是。一係就做好家庭計劃,一係就請工人湊。大把雙職家庭。

男爵府

syne403 發表於 24-2-11 17:13
張致恒同老婆區燕雯(雯雯)日前宣布與合作不足一個月嘅UglyFamily「投資者」終止合作,兩人在發文中未有提 ...

真係好搞笑

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

kcpak 發表於 24-2-11 17:31

招呼10個成年人,都唔唔想湊4個小朋友

珍珠宮

生到第三個、第四個都知啦
自己又唔好好計劃生育
個肚自己話到事的
真係家計會反面教材

珍珠宮

其實四個小朋友,請一個工人系吾得既,都無工人肯做,好心佢地照顧到養得起先生四個啦,如果上進,男既出黎做地盤,女既反工,放4個細路系長老度再請個工人幫手,捱到四個上小學會好小小

男爵府

kcpak 發表於 24-2-11 17:31

請兩個工人,或請一個工人+老婆照顧小朋友,個老公話晒係藝人,肯接job俾心機 相信搵到既錢會比佢老婆打份工高

rainbow000    發表於 24-2-11 23:38

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

冇人迫佢生呀?!

男爵府

angiehouse 發表於 24-2-11 18:08
其實四個小朋友,請一個工人系吾得既,都無工人肯做,好心佢地照顧到養得起先生四個啦,如果上進,男既出 ...

係呀 所以最好就請一個工人+老婆/老公係屋企湊小朋友,或搵長老幫手。一係就請2個工人,2公婆去返工

子爵府

lo895121 發表於 24-2-11 17:42
佢地兩公婆做大食懶做到咁理直氣壯認真極品。

佢哋冇屋企人咩?係唔係反晒面唔幫佢哋呀?唔好再發明星夢啦,錢唔會响天跌落黎架,有手有腳點會搵唔到野工呀,面子緊要定係搵錢養家重要呀,睇吓吳浩康,佢能屈能伸,放低藝人身份去做地盤,呢d就真正養家負責任嘅好男人。成日响度鬼晒咁嘈,怨天怨地,人哋冇欠你哋架

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊