自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

人到中年 冇咩興趣 只喜歡食.. 搵興趣班只搵啲煮嘢食 越食越肥 平日無聊,又成日玩手機。新嘅一年想學啲新野 大家不如分享吓有冇學緊新興趣班?

大宅

star1402 發表於 24-2-15 00:10
人到中年 冇咩興趣 只喜歡食.. 搵興趣班只搵啲煮嘢食 越食越肥 平日無聊,又成日玩手機。新嘅一年想學啲 ...

參加運動班平衡下

子爵府

工聯會真係乜都有
我覺得總會搵到一樣啱自己

男爵府

人到中年 冇咩興趣 只喜歡食.. 搵興趣班只搵啲煮嘢食 越食越肥 平日無聊,又成日玩手機。新嘅一年想學啲 ...

去揾ngo攪嘅興趣班,畫畫,爉燭,干花制作,瑜珈,或者做吓義工都吾錯
我之前去上erb嘅整麵包,蛋糕,點心,食到超晒標,宜家吾敢再報

我有一個幸福家庭, 大小姐Christy, 二小姐Chloe, 兩位小姐日日激到我飛起, 不過有佢地又真係好開心 :-D  :-D  :-D

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

學下外語,畫畫,有auntie 學畫學到開畫展,玩瑜珈/拉筋,學中藥,食物營養,養寵物。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

做下義工又可以幫到人

珍珠宮

減齡達人勳章

Ritzmary 發表於 24-2-15 07:09
學下外語,畫畫,有auntie 學畫學到開畫展,玩瑜珈/拉筋,學中藥,食物營養,養寵物。 ...

任何人都可以開畫展的,只要有錢book場

象牙宮

人到中年 只喜歡食.. 煮嘢食。欣賞自己。
又成日玩手機.... 當你興趣多, 自然少玩手机。

手机 .... 尋找新事物, 新知識。都可以。

人到中年, 防三高。
越食越肥 平日無聊 .... 運動吧。參加社区中心的班/ 康文處。 或私人班。
私人 30/40 一堂。20/ 35 人一个班。 不貴。
你想, 我可推介。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

康文署都有好多興趣班可以參加,超平,通常10堂為一期,學費幾十元/一期。

中年人開始易發福、周身骨痛,搵d做運動的興趣班好d。

男爵府

我耕種植物,種完有得食

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

學緊古箏同書法,唔經唔覺已經學左年幾兩年,且越來越鍾意 ,由於近排身體欠佳,又整親條尾龍骨,醫師建議我要多運動,等好返跟埋亞女一起去學跆拳道,佢個教練仲送埋道袍同免一年學費俾我

男爵府

回覆 rebeccalin 的帖子

古箏難學嗎?

公爵府

牛年勳章

star1402 發表於 24-2-15 14:27
回覆 rebeccalin 的帖子

古箏難學嗎?

易學難精。想簡單彈下曲自娛自樂一下唔難,但如果要彈傳統考級的曲目且要彈得好,對於我呢D40+先開始先開始學,無論手指靈活度同記性都開始先天不足的中年人來講就真係有D難

男爵府

學琴,學書法,畫畫,家居維修裝修

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

自在人生自學計劃都有好多課程讀, 有面授課, 亦有網上課程

侯爵府

回覆樓主:

我想學氣功,唔知邊度好呢?

公爵府

2024年龍年勳章

只要不是關於吃的,隨便

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

學緊跳中國舞,雖然筋骨硬晒,但日子有功,一來儀態都好咗,自然挺胸收腹唔寒骨,二來活動下筋骨,運動量都可以唔少。

我學咗兩年幾,由上年開始有上台表演,最初只係柴娃娃,而家成班同學都越學越有興趣,已經學咗四隻舞,逢年過節都好忙表演。

其他興趣都係睇書,煲劇,煮嘢食
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

人人興趣唔同, 試下報短期班, 睇下自己鍾意咩。

如果為身體健康, 運動類更好。
如果為靈性健康, 宗教類更好。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊