自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

伯爵府

仲話玩“快閃”,得啖笑,高官真離地

珍珠宮

虎到金來勳章

meowmeow34 發表於 24-2-15 18:59
頭先新聞訪問啲內地遊客,其中一個女人話覺得只係一個普通氣球
...

因為大陸隨街都可以搵到哩啲打卡位

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

認同樓主。

伯爵府

藝術真係好貴,西九有政府支助都年蝕過7億。。。
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/989115/%E8%A5%BF%E4%B9%9D%E6%96%87%E5%8C%96%E5%8D%80-%E5%A4%A7%E7%8B%80%E7%8E%8B-%E5%B0%87%E5%8C%97%E4%B8%8A%E6%BC%94%E5%87%BA-%E8%B2%A1%E6%94%BF%E6%98%8E%E5%B9%B4%E4%B8%AD%E4%B9%BE%E5%A1%98%E7%9B%BC%E6%94%BF%E5%BA%9C%E6%89%B9%E6%96%B9%E6%A1%88

伯爵府

唉!情人節嗰日,我仔同女朋友經過都費事影,都話無特別唔影.....

14號咁浪漫嘅日子 ,本地人經過都費事影,咁你話遊客會唔會專登來香港影

珍珠宮

2024年龍年勳章

ASUS_JT 發表於 24-2-16 09:49
仲話玩“快閃”,得啖笑,高官真離地

真係無眼睇!唔知邊位高官拍板採納此屎橋!

YouTube打關鍵字: balloon parade,睇吓人地嘅盛事係點啦!唔該睇吓人地d balloon幾靚!

是旦post一條。。。
https://youtu.be/HL4uPfXzqTQ?si=lK6U1t0ZnNR3dXz-
attach0/tmp/phpLkAm3A

伯爵府

laukkk 發表於 24-2-15 22:58
個心無啦啦凹咗3點入去,好奇怪

心肌炎

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

我覺得就咁昇係半空係冇特別嘅,雖然有高樓大廈背景,但如果同香港有特色建築放埋一齊,就更有打卡意義,例如尖沙咀鐘樓、太空館、故宮文化博物館,或者政總。

伯爵府

bobomia 發表於 24-2-16 10:01
真係無眼睇!唔知邊位高官拍板採納此屎橋!

YouTube打關鍵字: balloon parade,睇吓人地嘅盛 ...

水魚之都唔係浪得虛名

珍珠宮

2024年龍年勳章

ASUS_JT 發表於 24-2-16 10:05
水魚之都唔係浪得虛名

僞藝術,真水魚!
今次呢單所謂嘅"藝術盛事"又唔知要6位數?定7位數呢?斷估阿嘉玲姐去剪綵唔係免費吧?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

ASUS_JT 發表於 24-2-16 09:56
藝術真係好貴,西九有政府支助都年蝕過7億。。。
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81 ...

放咗條<草隔離生>,都唔再去啦! 引發密集恐懼症發作,
係佢唔識亦或我哋草民唔識得咩叫藝術

伯爵府

bobomia 發表於 24-2-16 10:11
僞藝術,真水魚!
今次呢單所謂嘅"藝術盛事"又唔知要6位數?定7位數呢?斷估阿嘉玲姐去剪綵唔係免費吧? : ...

嘉玲姐套衫都要6位數啦,我估(我估咋!)要8位數

珍珠宮

2024年龍年勳章

ASUS_JT 發表於 24-2-16 10:23
嘉玲姐套衫都要6位數啦,我估(我估咋!)要8位數

你啱!應該係8位數先啱 ,我呢d草根連數數字都數錯,哈哈! 咁大舊錢 政府咋一聲就轉左俾个外國"知名"設計師啦!咁嘉玲姐收返少少都好應該!

男爵府

我覺得如果係心海就靚好多囉⋯
無聊閒在家

男爵府

香港人做呢d,追呢d,買呢d,崇尚呢d係整定嘅,香港人藝術感唔高,審美差。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

同之前的黃鴨一樣, 只是放大版

大宅

其實個粒咁既心我真係睇唔出設計左d咩…最多係要諗個名?

珍珠宮

2024年龍年勳章

ChloeMa 發表於 24-2-16 10:52
同之前的黃鴨一樣, 只是放大版

咁黃鴨得意好多,起碼個樣討喜d啦!

香港政府應該開發屬於自己開"黃鴨",意思係開發其他形象創作,可以係海豚或其他嘢,今次唔該要申請patent,免得被人再抄襲!

BTW,追溯源頭,黃鴨應該係香港製造嘅原創,宜家到轉頭要俾巨額費用外國人

https://www.stheadline.com/columnists/lifestyle/3240823/%E6%9B%BE%E6%99%BA%E8%8F%AF-%E8%AA%B0%E6%98%AF%E9%BB%83%E9%B4%A8%E4%BB%94%E4%B9%8B%E7%88%B6%E7%A5%BF%E7%A5%BF%E7%84%A1%E7%AA%AE

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

bobomia 發表於 24-2-16 11:05
咁黃鴨得意好多,起碼個樣討喜d啦!

香港政府應該開發屬於自己開"黃鴨",意思係開發其他形象創作,可以係 ...

黃鴨同陪伴小朋友沖涼時的沒有兩樣, 只是放大了, 從浴缸游到大海, 身價便暴漲了, 所以我沒有覺得它很特別, 也沒有去打咭

珍珠宮

2024年龍年勳章

MiYeka 發表於 24-2-16 10:54
其實個粒咁既心我真係睇唔出設計左d咩…最多係要諗個名?

如果係中國大陸設計師設計,叫"胖乎乎的心",唔知香港政府又會俾幾多錢呢个盛事呢又?
attach0/tmp/phprxN0CQ

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊