自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

笑左

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/994281/%E6%AD%8C%E7%A5%9E%E5%BC%B5%E5%AD%B8%E5%8F%8B%E6%9C%AA%E9%96%8B%E5%8F%A3%E5%B7%B2%E6%9C%89%E8%81%B2%E9%99%B7%E5%81%87%E5%94%B1%E7%96%91%E9%9B%B2-%E9%8C%AF%E6%84%95%E5%8D%B3%E5%8F%AB%E5%81%9C%E6%AD%8C%E6%9B%B2%E9%87%8D%E5%94%B1%E8%AD%89%E5%86%87%E5%81%87%E5%94%B1

la_source    發表於 24-2-26 11:24

公爵府

虎到金來勳章

唔係啦, 係大會出錯, 學友邊洗咪咀呀. 識嘢嘅就知啦.

restahaus    發表於 24-2-26 12:18

男爵府

你個標題好誤導人,睇曬條片未?張學友解釋左播錯左彩排時嘅音樂帶,假唱都唔會咁播法啦,佢唔洗假唱,如果把聲有事,佢直頭唔唱啦。

restahaus    發表於 24-2-26 12:19
「換個角度,自然有出路。」

侯爵府

回覆樓主:

如果唔睇內文,又俾人擺明製造話題討論

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

誤導

男爵府

2024勳章

maynjune 發表於 24-2-26 11:24
唉, 身為歌神都要假唱, 穿左崩之後仲扮晒嘢, 認真好戲。 娛樂圈搵錢真係容易
...

唔係掛

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

歌神張學友未開口已有聲陷假唱疑雲 錯愕即叫停歌曲重唱證冇假唱

歌神張學友前日(23日)在上海舉行《張學友60+巡迴演唱會》,一共15 場,但有網民拍到張學友疑似假唱,他未開聲唱已經有歌聲,當下令大家都質疑歌神也要假唱。

據指當時張學友正升上舞台,準備唱《剎那愛》這首歌,但他未唱就已經有人聲,張學友在台上亦即時表現錯愕。他立即望向身後樂隊,再向工作人員說要再來一次,又不停向觀眾道歉:「對不起,我們再來一次好不好,我想應該是我們在綵排的時候的錄音,放出來了。」當時情況十分尷尬,張學友亦攤一攤手表示無奈, 觀眾報以笑聲以掩尷尬。不少網民事後大讚張學友絕無假唱,因為他當時亦有叫停音樂重來一次。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

侯爵府

好媽媽勳章

佢一定唔會假唱,我有睇佢演唱會,佢有走音同唱唔到嘅情形出現,佢假唱就唔會俾人發現啦
開心每一天

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

所以同一件事都可以有好唔同嘅睇法

伯爵府

牛年勳章

睇左HK 場,我以為全部係現場音樂,唔應該要播任何野,可能出錯拑錯制

水晶宮

唉, 身為歌神都要假唱, 穿左崩之後仲扮晒嘢, 認真好戲。 娛樂圈搵錢真係容易
...

咁容易,你唔去做

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

樓主有無睇內文

理解力有問題嗎

子爵府

點解唔睇清楚內文先post?麻煩改標題以免引起誤會。

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

...

好心你就睇下內文先講啦

珍珠宮

...

歌神都要假唱?吾會囉,未亂扣帽子

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

似乎有人想同肥姜個班洗白,算罷啦
天朗氣清

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我唔系學友fans,不過樓主呢個誤導好反映人格道德及理解能力俱低。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

眼盲心盲咪睇唔到事實,睇咗標題就算唔睇內容,又唔睇條片

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好彩 click 入去睇,如果唔係又俾你誤導
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊