自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

黃人真係好搞笑,佢哋咁憎大陸,但又偏偏最愛捧大陸人
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

volan 發表於 24-3-6 07:09
去聽了她首歌 聲色藝真是好普通 歌喉唔算靚 賣相差 啲歌很麻麻歌詞仲要放負能量 不知憑咩紅 ...

佢賣點係寫社會題材嘅歌,但我都覺得太放負,唔啱聽,不過而家冇乜女歌手,上面JM力捧嘅Ginlee係唔錯,但冇代表作,而且感覺較悶,睇嚟都係等有冇新人爆出

子爵府

mickeyeva 發表於 24-3-5 16:37
有冇人去睇了她的演唱會, 唱現場得唔得

人地出道10年架喇,唔好咁,人地好努力架喇 (曲)
搞錯,知名度唔高都開紅館 (真心果句)

男爵府

今次周生講得啱呀
作為一個歌手 唱歌音準係基本嘅!

傷台最鍾意捧埋晒啲九唔搭八嘅人

成日都標榜努力,如果努力咗咁多年唱成咁就真係算吧啦

珍珠宮

stopmebye666 發表於 24-3-5 23:55
但係唔睇得,個樣一望落去佢度就好悶。

係型像悶d

珍珠宮

夕張蜜瓜 發表於 24-3-5 20:48
咁咪好似謝安肥一樣

以錄音版計,謝安琪把聲吸引啲。
陳蕾把聲咁倔。

珍珠宮

volan 發表於 24-3-5 21:17
呢個女歌手 印象中啲歌麻麻 樣又麻麻 唔知係咪香港的

廣州長大,好多年前已參加亞視個咩「星光大道」。年紀唔輕,呢幾年唔知點捧返佢出嚟。
佢樣唔係醜但惡。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

esmehouse 發表於 24-3-6 08:55
黃人真係好搞笑,佢哋咁憎大陸,但又偏偏最愛捧大陸人

身邊大把啦!勁憎Gigi因係双非,大6人。但超讚廣州軒,

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

商台,算把啦,
成班騎呢人想操控樂壇!
擺明順佢地者生,逆佢地者亡
當年阿GEM年少無知批評佢地玩小圈子
咪比佢地買通傳媒抹黑 ,趕盡殺絕!

珍珠宮

2024年龍年勳章

自由自在228 發表於 24-3-6 00:19
重有個Serrini,唱歌超恐怖, 佢引以自豪冇唱片公司都可以有獎拎, 真係人唔笑
...

呢个serinni其實喺邊度走出嚟架?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Onlok 發表於 24-3-6 09:56
身邊大把啦!勁憎Gigi因係双非,大6人。但超讚廣州軒,
佢地真係嚴重智障
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

聽陳蕾唱rock好辛苦
得個嘈字似講野,聲音薄而音域小
而家明白beyond 點解係"神"

大宅

其實D人都有既定立場, 總知商台話好, 去VIU做過節目, 就踩。相反唔鍾意TVB的, 一樣話炎明熹唔好。我係聽過陳蕾拉闊音樂會, 佢唱現場係好得, 但今次演唱會就冇聽過, 但我估未止於好似周啟生講到咁一文不值掛。聽歌啫, 我就冇分顏色, 陳和炎我覺得都係唱得之人, 唔會因為佢去邊個電視台, 影響我對她們的印象囉, 大家持平D啦!

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Png 發表於 24-3-6 10:17
聽陳蕾唱rock好辛苦
得個嘈字似講野,聲音薄而音域小
而家明白beyond 點解係"神"

same feeling here, 聽得好辛苦。
但睇youtube同面書下面啲回覆,讚到不得了。

男爵府

kaka80 發表於 24-3-5 16:48
我都覺得GIN LEE 吾抵, 明明又唱得

你有冇聽過G l N LE E唱live?
佢把聲唔夠響, 冇乜聲,唔識跳舞,首首歌差唔多,現場聽到好悶

壓唔到埸

子爵府

11B 發表於 24-3-6 00:50
史力加

水晶宮

Apple011 發表於 24-3-5 17:26
佢最好聽首歌是今天終於一人回家,已經n 年前

係,我都淨係記得佢唱過呢首,都唔知佢仲有其他歌
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

子爵府

黑白豬 發表於 24-3-6 08:20
同意呀!我覺得陳都還好,係個樣麻麻同娘啲(形象真係要執執)歌就一般,唔夠令人印象深刻,果個Serrini先真 ...

陳我無聽過唔知佢唱成點,反而S小姐第一次聽完拳頭硬,d咁嘅歌都有人播先神奇,換轉係星夢佢應該比班人踩到無地置容

男爵府

boyssmama 發表於 24-3-6 10:49
其實D人都有既定立場, 總知商台話好, 去VIU做過節目, 就踩。相反唔鍾意TVB的, 一樣話炎明熹唔好。我係聽過 ...

十分同意,娛樂都分顏色立場,而其實佢哋又未必真係咁嘅立場,只係各自公司埋堆同宣傳方式,但陳同炎都唔太啱我口味,陳太放負,炎太賣弄冇感情

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊