自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

C6工傷係將軍澳睇完公司指定私家醫生,醫生寫咗張紙每日要洗傷口(去政府)請問元朗係咪只有賽馬會洗傷口?電話打好耐都無人聽?thx

子爵府

所有政府門診都可以。 拿洗傷口紙和身份證,比$ 就可以。應該每區都有。你上網睇吓

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

angelfan07 發表於 24-3-22 13:29
C6工傷係將軍澳睇完醫生,醫生寫咗張紙每日要洗傷口(去政府)請問元朗係咪只有賽馬會洗傷口?電話打好耐都 ...

張洗傷口紙入面,應該有幾個地址,最就近你過去洗傷口喎。都可以去第2區洗。

我東九龍,除賽馬會診所之外,仲會有兩間健康中心揀。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

大少拉 發表於 24-3-22 13:43
張洗傷口紙入面,應該有幾個地址,最就近你過去洗傷口喎。都可以去第2區洗。

我東九龍,除賽馬會診所之外 ...

請問使唔使預約?定係朝頭早去排隊?thx

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

boaangel 發表於 24-3-22 13:43
所有政府門診都可以。 拿洗傷口紙和身份證,比$ 就可以。應該每區都有。你上網睇吓
...

請問使唔使預約?定係可以直接朝早去排隊?

子爵府

angelfan07 發表於 24-3-22 13:53
請問使唔使預約?定係可以直接朝早去排隊?

唔駛預約,直接入去比$排隊就得。不過通常睇左一次護士知你日日要洗的話,會比張覆診紙你。不過可能間間診所有不同

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

boaangel 發表於 24-3-22 13:55
唔駛預約,直接入去比$排隊就得。不過通常睇左一次護士知你日日要洗的話,會比張覆診紙你。不過可能間間診 ...

唔該晒你!

子爵府

2024年龍年勳章

boaangel 發表於 24-3-22 13:55
唔駛預約,直接入去比$排隊就得。不過通常睇左一次護士知你日日要洗的話,會比張覆診紙你。不過可能間間診 ...

我係屯門仁愛洗,洗完姑娘即時同我約埋下次,跟住用HAGO直接登記埋唔駛再排隊比錢

子爵府

2024年龍年勳章

angelfan07 發表於 24-3-22 14:01
唔該晒你!

唔使預約,如果係第一次洗傷口直接攞張預約紙排隊俾錢就得,之後姑娘會幫你安排下一次洗時間,可以喺App睇到張複診紙同埋可以喺網上俾錢,我之前都工傷過,而且住過醫院,之後都係去政府診所度每日洗傷口,但因為傷口唔嚴重,洗咗一兩次後,姑娘會建議我自己喺屋企用生理鹽水每日洗,唔需要再返去診所洗

男爵府

C6工傷係將軍澳睇完醫生,醫生寫咗張紙每日要洗傷口(去政府)請問元朗係咪只有賽馬會洗傷口?電話打好耐都 ...

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

yan12345678 發表於 24-3-22 14:29
唔使預約,如果係第一次洗傷口直接攞張預約紙排隊俾錢就得,之後姑娘會幫你安排下一次洗時間,可以喺App睇 ...

Thx
如果可以,聽日我睇吓佢點樣洗,自己喺屋企洗方便好多!

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

angelfan07 發表於 24-3-22 15:09
Thx

洗傷口交比姑娘啦,自己洗好易感染發炎架
我的生命由我主宰.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

angelfan07 發表於 24-3-22 13:52
請問使唔使預約?定係朝頭早去排隊?thx

唔使預約㗎 ,去到排隊買飛,之後等叫 No 就得。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

翡翠宮

Thx

如果傷口深,真係唔好自己洗。我依家都要隔幾日返去洗傷口。 上次個姑娘先叫我唔好自己洗。易感染。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

大少拉 發表於 24-3-22 19:46
如果傷口深,真係唔好自己洗。我依家都要隔幾日返去洗傷口。 上次個姑娘先叫我唔好自己洗。易感染。
...

頭先已經用保鮮紙+膠紙包住老公隻手指(佢夾親手指頭,無咗塊皮見到血紅肉,隻手指好腫)佢先去沖涼,都入咗水,我用鹽水同佢沖手指,重新包過;醫生開咗抗生素,止痛藥和胃藥。
明早去排政府洗傷口,醫生話要日日洗傷口先快好,星期二覆診睇xray報告

琥珀宮

C6工傷係將軍澳睇完醫生,私家醫生寫咗張紙每日要洗傷口(去政府)請問元朗係咪只有賽馬會洗傷口?電話打好 ...

洗傷口攞住張醫生紙,身分證,八達通去就可以,唔係預約

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

angelfan07 發表於 24-3-22 20:11
頭先已經用保鮮紙+膠紙包住老公隻手指(佢夾親手指頭,無咗塊皮見到血紅肉,隻手指好腫)佢先去沖涼,都入 ...

小心濕水細菌感染

珍珠宮

Thx

我親戚做完倒甲手術,醫生寫紙佢去洗傷口,我記得佢當初去最近自己嗰間,姑娘話係普通用人手洗唔夠好,建議佢轉去遠少少嘅一間用機洗會好好多

伯爵府

頭先已經用保鮮紙+膠紙包住老公隻手指(佢夾親手指頭,無咗塊皮見到血紅肉,隻手指好腫)佢先去沖涼,都入 ...

你幫佢沖啦
避免濕水

你問下姑娘用吾用得/是否適合用人工皮, 問下是否埋得好d/快好d

waston $2x 片, 呢度jm 教的

翡翠宮

如果係手指,直頭包完仲要叫你老公舉起隻手沖。 真係唔好濕到水。 一來會痛,二來生水都有可能菌。

我會提意你,真係日日去洗傷口。直到姑娘話唔使去。 有時我哋覺得乾淨。但其實有細菌。 始終有傷口。 小心d 好。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊