自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

想在內地開電話數據咭, 中移動 300蚊按金第一個月69蚊之後每個月扣15蚊, 中聯通三百蚊按金每個月扣15蚊即是年半,請問有無人用過邊間好?

水晶宮

2024勳章

聽講喺內地,中移動收得比中聯通好啲

珍珠宮

二話不說 發表於 24-3-23 09:19
想在內地開電話數據咭, 中移動 300蚊按金第一個月69蚊之後每個月扣15蚊, 中聯通三百蚊按金每個月扣15蚊即 ...

300蚊預繳同15 蚊一個月都貴

侯爵府

想在內地開電話數據咭, 中移動 300蚊按金第一個月69蚊之後每個月扣15蚊, 中聯通三百蚊按金每個月扣15蚊即 ...

一般第一個月$39,之後可改$8。
行多幾間問吓

男爵府

好媽媽勳章

ensureyip 發表於 24-3-23 10:48
一般第一個月$39,之後可改$8。
行多幾間問吓

請問邊間收得好

侯爵府

二話不說 發表於 24-3-23 11:08
請問邊間收得好

我自己覺得移動,同埋移動客服感覺好啲,你之後每次買數據都平,介面簡單,又成日有免費數據拎。聯通一樣價嘅話,我諗唔到咩原因要用聯通。
另外提你記得拎服務密碼,轉plan用。同埋app內睇餘額,會唔會被收手續費而你唔知

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

請問邊間收得好

我係呢度聽JM介紹去福田口岸中移動開,100蚊預繳,首月好似39,跟住打電話去客服,改其後每月8蚊。

你搜搜下呢度吖。收得好既。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

2024勳章

回覆樓主:

搵到,福田口岸中移動,第一個月¥39,第二個月改¥8,預繳只係¥100
多謝BK JM好介紹!
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23685671

子爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

czl115 發表於 24-3-23 11:45
搵到,福田口岸中移動,第一個月¥39,第二個月改¥8,預繳只係¥100
多謝BK JM好介紹!
https://www.baby- ...

謝謝分享

珍珠宮

請問邊間收得好

我覺得中移動或者中聯通分別唔大,因為就算你上到大陸都絕少需要打電話,數據更加唔會用佢因為收唔到whatsapp, 上唔到fb, google 嗰啲,大家都係用返香港買嘅數據卡或者自己電訊公司嘅數據漫遊

翡翠宮

回覆樓主:

睇呢個帖4、8、40樓,廣州出從化卡,零月費,中國移動網絡。
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23729927

子爵府

牛年勳章

今個月尾去金光華,用回鄉証免費有張電話咭用3個月。

大宅

紅酒 發表於 24-3-23 14:57
今個月尾去金光華,用回鄉証免費有張電話咭用3個月。

我都攞咗,響珠海睇愛奇藝開到超清都好順,回港後轉咗做5蚊plan keep 番一年

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

dotwoo 發表於 24-3-23 17:30
我都攞咗,響珠海睇愛奇藝開到超清都好順,回港後轉咗做5蚊plan keep 番一年
...

知唔知,日後可唔可以轉名但繼續用5蚊plan?
放下自在

大宅

預繳 300蚊?係咪呃人架?

我用香港聯通個 11蚊月費一卡兩號(包 50分鐘内地通話)+ 鴨寮街買數據卡,
上網用第二張卡,第一張卡用來内地需要時候通話+各種購物注冊使用。

可以上國際網站。

大宅

cattz288 發表於 24-3-23 17:43
知唔知,日後可唔可以轉名但繼續用5蚊plan?

照計可以嘅,但可能要一年後,因轉5蚊plan 要承諾用一年。另外仲要中電信冇取消5蚊plan 至得。

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

dotwoo 發表於 24-3-23 19:19
照計可以嘅,但可能要一年後,因轉5蚊plan 要承諾用一年。另外仲要中電信冇取消5蚊plan 至得。
...
請問是app自己轉¥5/月,定打電話上去攪?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

FeiLong 發表於 24-3-23 17:52
預繳 300蚊?係咪呃人架?

我用香港聯通個 11蚊月費一卡兩號(包 50分鐘内地通話)+ 鴨寮街買數據卡,

same 我都係1卡2號+鴨寮街卡, 張卡台灣,澳門都用得

侯爵府

dotwoo 發表於 24-3-23 17:30
...

我今日拎咗,但點轉5蚊plan?依家身在香港收唔到驗證碼!

大宅

loklok148 發表於 24-3-23 20:04
請問是app自己轉¥5/月,定打電話上去攪?

我在官網搵線上客服轉,一句嘢都冇講過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊