自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

D警察真係不知所謂, 竟然襯老頂不在作反, 分明玩嘢. 阿警務處長....., 睇嚟你都係時候要閉門教/打仔嘞.

侯爵府

少點怨氣, 多些和諧, 不是更好嗎.

禁止訪問

子爵府

我認為以人口比例來說,香港根本唔需要咁多警察,浪費資源.
原來香港警隊除了人工高,福利好, 人數多
除了減人工, 還應精簡警隊人手

查一查,原來香港警察佔人口比例是少 202:1 ,即202市民就有一個警察.
看看其他地方:

US : 350 : 1
Australia 351 : 1
UK : 361:1
Swiss 453:1
Denmark : 501 : 1
Finland : 633 : 1
China : 750 :1
Israel : 326 : 1 以色列這麼動盪,都唔洗HK這麼多警察
.......
......
Information from
http://en.wikipedia.org/wiki/Lis ... ze_of_police_forces

比香港警察比例更少,原來只有數個地方

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 cathycheng131 於 09-6-25 20:31 發表

71仲有一個禮拜就到,,但係都收唔到風有人搞遊行既...?
...

唔好淨係上 bk,要睇下報紙先得架 睇報紙都唔好淨係睇娛樂版

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止訪問

男爵府

咁味好囉, 大家四四六六 掂佢, 社會更和諧

首頁

尾頁

跳至