夫婦情感

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

加油!

伯爵府

原帖由 hoipui1012 於 09-7-6 00:07 發表
前排, 樓價好像回落了, 佢地又開始看樓, 可是我老公的用意是想買樓來投資收租, 完全沒有提過要搬出去住, 就算搬出去, 佢個意思都係想係一家人一齊搬出去.
唉! 我完全失望了!! 我以為不用我多說, 佢會明白的, 至此, 我最於看樓完全沒興趣!!!
佢地看樓, 說樓的事我完全當聽不到, 不聞不問, 後來, 佢地看成了一層樓, 要做按MORTAGE, 要找我做甚麼擔保人, 我不肯, 奶奶就用粗口罵我, 要我走, 要我開條件, 不要打擾佢地的生活, 說我不簡單..當時我兒子在, 還說要掉我兒子落街.
最後我決心走了, 整定好一切出去租了樓,我就帶兒子走了.
...
咁佢都講得出,佢都唔係人黎架,自己個孫都可以咁講,痴9線!!比我回返佢,你咁q黑心小心無仔送終...
大b駿逸細b駿晞

子爵府

好媽媽勳章

我真係好敬佩樓主堅定意志,勇氣,毅力.最重要係清醒邊樣最緊要>>bb既成長.因為係關鍵性成長期,媽咪照顧得好的話,將來佢要走既路容易好多.正如其他媽咪話齋,個天好公平既.而家係播種期,將來仔仔一句:媽咪,我好錫你!乜都抵番晒之前果種辛酸. 加油呀!

至於老公....算把啦!個仔緊要定佢面子緊要?佢而家對老婆同仔不聞不問,夠資格要面子嗎?有無諗過老婆受既冤屈氣,兜口兜面俾人地老母開口鬧,連外家都唔俾番,做老婆唔使要面既?
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

牛年勳章 好媽媽勳章

樓主,你要俾心機照顧仔仔,雖然壓力好大及很艱辛!你要知道一定有好的一天....支持你呀!!

水晶宮

樓主有冇試下針灸...
少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

原帖由 54heima 於 09-7-10 23:21 發表
樓主有冇試下針灸...
可能係好提議……不過一定要打聽清楚,搵有醫德有實力既c fu

複式洋房

樓主,加油,上天看得見你的毅力,你的偉大, 你仔仔一定有轉好的.

珍珠宮

樓主,你99係人咩?
唔做擔保人有咩唔妥?佢有本事做咩要人擔保?居然仲唔落你名仲鬧你!你唔好屈服,根本佢當你奴隸!

你唔好理佢,你一定要堅強湊好bb,早期訓練好重要,做到幾多就盡做,bb將來大個會明白你架,媽媽向來都付出更多,祝福你~~

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

原帖由 hoipui1012 於 2009-7-11 00:09 發表
今日好熱.....
我有唸過的, 不過個仔咁細, 好唔放心, 又唔知去邊到搵, 而且個仔都絕對冇所能坐定定比支針"吉", 我個仔算係好彩, 除個對腳唔識行路, 其他都同正常BB冇分別, 佢20個月已經識講好多野, 我仲覺得佢好聰明 ...

慢慢來啦, BB 需要時間接受治療的方法,
你同佢講,我相信BB知你好鍚佢,
佢會慢慢接受,

伯爵府

小朋友雖然細,但佢肯定可以感受到邊個愛佢!

上天雖然離我地好遠,但佢肯定可以睇到邊個係好人壞人!

珍珠宮

原帖由 hoipui1012 於 09-7-11 00:09 發表
今日好熱.....
我有唸過的, 不過個仔咁細, 好唔放心, 又唔知去邊到搵, 而且個仔都絕對冇所能坐定定比支針"吉", 我個仔算係好彩, 除個對腳唔識行路, 其他都同正常BB冇分別, 佢20個月已經識講好多野, 我仲覺得佢好聰明 ...
好難怪佢,佢怕痛嘛,惟有比耐性慢慢來!

子爵府

好媽媽勳章

樓主,你要努力,我地支持你同bb.

瑪瑙宮

電視有好多報導類似您仔仔的 bb 因為母愛的偉大和支持令佢地第日有番正常身體和正常生活而識得感謝和回饋母親的愛. 您的付出是值得的. 加油!

禁止訪問

複式洋房

原帖由 hoipui1012 於 2009-7-14 23:35 發表
我係呢到得到你好多你地的支持, 甚至有人就我偉大, 我真係覺得受這句話受之有愧.
我時候都反問自己, 其實自己咁早是否不對?
我是否該忍受下去, 至少個仔每天都可以見到爸爸媽媽...
望住個仔, 有時候真的覺得佢好可憐 ...

樓主, 你千萬不要氣餒, 你的堅持是對的,
你先生終生一天看到你的堅持及付出,
他始終是BB的爸爸, 慢慢地他會明白過來..
努力,我相信你們一家好快會團聚!!!
支持你...

複式洋房

hoipui1012 加油

大宅

原帖由 hoipui1012 於 09-7-14 23:35 發表
我係呢到得到你好多你地的支持, 甚至有人就我偉大, 我真係覺得受這句話受之有愧.
我時候都反問自己, 其實自己咁早是否不對?
我是否該忍受下去, 至少個仔每天都可以見到爸爸媽媽...
望住個仔, 有時候真的覺得佢好可憐 ...

HOIPUI1012 你要加油啊,我地好多mami都支持你架。

我明白你心裏好內疚點解無能力俾個完整既家俾bb,你要堅持住,終有一日你老公會明白你既用心。母愛係最偉大架,bb將來大個左一定感受到你對佢既愛同無私既付出。加油!

大宅

加油! 見小朋友有改善, 就會覺得辛苦都值得。

我姐姐個朋友, 老公又係厭棄個仔, 因為個仔係弱智, 媽媽本身是家庭煮婦, 很努力照顧家庭和小朋友, 但老公極不喜歡個有問題的小朋友, 經常吵罵, 做媽咪心都傷。後來老公有第3者, 要離婚, 怪責問題在於兩母子, 離婚後更加對兩母子不聞不問, 個媽咪學識不高(只有小學程度), 但都由家庭煮婦變身為職業女性, 努力工作, 雖然收入微薄, 只得數千元人工, 但仍好努力照顧個仔。

其實她真的很偉大, 弱智是要照顧一世, 也別奢望有任成果或回報, 但因為有'愛', 對兒子的愛, 她能渡過任何難關。所以樓主, 加油! 心存愛, 就沒必要為那些不重要的人傷心、難過!

另外, 我姐姐之前有坐骨神經痛, 試過針灸, 聽佢講好似唔係好痛, 你可以周圍問清楚, 可能對小朋友有幫助。

首頁
23456...9

尾頁

跳至