夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

尋晚又冇番黎瞓!

尋日也因媽媽的傷人說話很傷心, c6都知道, 7點幾話會好夜收, 叫我別等他, 自己已找了很多事去消磨時間, 令自己分心...3:30am真的頂唔順(頭痛、瞓極都瞓唔到、好擔心佢, 話比自己聽我自己係度辛苦佢又唔知, 直接話佢知會舒服d)打比佢, 一聽電話我問仲未收工呀? 佢答"就收啦" 靜左一陣冇出聲又話"我唔番啦,你瞓啦,唔好等我."
個心真係流血...我話:"點解咁? 咁落去為乜?"
又靜左一陣佢話:"唔講啦, 你瞓先."

結婚係為咩? 晚晚一個係間空屋度點解要同佢生活? 先生係咩? 你係做得好辛苦, 但係就可以不用關心我嗎? 講兩句安慰既說話好難嗎? 我唔可以辛苦? 不可以傷心嗎? 成日話我唔信任你, 之前給了你全部信任,係你親手破壞, 你有冇比時間、機會我去重新建立對你既信任? 你唔知用咩方法? 你也不問我! 提示你打多點電話、多點有交代, 你又唔去做!

每次面對面時都好好, 一行出門就變了陌生人, 我要點樣適應? 我已付出太多, 點解仲要求多d再多d?

大宅

請看以往發生過的事:
http://forum.baby-kingdom.com/thread-1453809-2-1.html
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2354251-1-1.html
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2488353-1-3.html

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

有睇你的事.......你肯定你c6現在無第2個?

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

有時,吾好呃自己,及時面對現實,對你有好處的

禁止訪問

大宅

原帖由 sandy1425 於 09-8-15 22:48 發表
有睇你的事.......你肯定你c6現在無第2個?

一直話比自己聽講左原諒就要信任, 一直話比自己聽佢真係返工、好辛苦, 但係佢的忽冷忽熱就比我覺得有問題.

前晚冇返,到尋晚12點多才回來, 我好唔開心(本來因為阿媽d野,加埋佢無返,又有d奇怪點解次次到我打比佢咁"橋"佢就話收啦, 我唔開心佢都唔多想理咁), 電話度一直話番黎先講, 番到黎淨係睇我喊, 我發脾氣打床頭板, 佢捉住我然後自己揾個頭去"hum"塊板又係度發脾氣話就黎癲,仲打爛旁邊d杯....

我唔知點反應, 繼續喊, 但佢好快又去掃去抹,去執地下碎片,問我佢係咪發好大脾氣, 做d咁既野仲到惡反人轉頭...

跟住又抱住我講出真相:
佢係有計劃地想同出面個女人生b,諗住求其揾個生左一脚伸開人,佢話真係好愛我, 我呢排做好多野令佢越來越內疚,所以成日唔出聲, 知道一出聲就會講哂出黎,結果又真係咁...
前排個女人揾佢, 佢冇理佢, 佢sms話佢知有咗, 然後佢叫她落左去(我有問c6點解咁"恨"有bb, 又叫佢落? c6話佢係想要,但認為她傻傻地,連自己都顧唔掂,覺得佢未適合做人媽咪,亦知道自己比唔到d咩佢), 但她不肯!尋日我攞佢電話睇, 一個話: "b媽好驚" 一個話"b媽有事, 去厠所發現有小小見紅", 咁c6就sms佢叫佢睇醫生...

有冇人可以教我點做???????????

等待驗證會員

原帖由 貓甦 於 09-8-16 04:27 發表

一直話比自己聽講左原諒就要信任, 一直話比自己聽佢真係返工、好辛苦, 但係佢的忽冷忽熱就比我覺得有問題.

前晚冇返,到尋晚12點多才回來, 我好唔開心(本來因為阿媽d野,加埋佢無返,又有d奇怪點解到我打比佢佢就話 ...

你老公講得咁白,係咪想攤牌呀!
講到出面個女人唔肯唔要個bb,即係以後,你要接受出面有個女人及BB啦!咁就要睇你接受與否?我估你老公咁講,也即是話那邊已成定局.而家就係睇吓你會怎樣做!?
另外,就算你老公話唔會再同個女人聯絡,以後唔見佢,始終有個BB,係咪咁簡單呢?

其實條路會很難行,你要諗吓你自己想怎樣!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實你自己可以接受到佢出面有第二個女人咩?講真,人就係自私既,我自己就接受唔到啦,係我既,就係我既,但你老公同你講明佢有第二個,你重甘心去等佢返轉頭咩?我明白條路會好難行,但捱過左就雨過天x,你自己比心機啦

大宅

點解你c6話要求其揾個生左一脚伸開人, 目的只求有bb 或是什麼原因, 個女人有左又點會肯落, 你c6都好人渣, 快d離開個賤人好過啦!

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

佢想2個都得到~
唉~邊有咁完美嫁....樓主...你自己考慮清楚可唔可以接受你老公出面有個女人仲要有個BB呢??

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 貓甦 於 09-8-16 04:27 發表

前晚冇返,到尋晚12點多才回來, 我好唔開心(本來因為阿媽d野,加埋佢無返,又有d奇怪點解到我打比佢佢就話 ...

點解你可以忍受?你問有無人可以教你點做,其實到呢個地步我相信所有人都會叫你同佢分開,但好多時做決定ge係你自己,你願意永遠比佢精神折磨嗎?女人就係甘,太感性,好多時自己心中已有答案,但又想呃自己...好多時又會怕前路汒汒...怕未知既將來,怕改變現狀....其實你好在無小朋友,快d揾過自己ga人生,揾一個懂愛護你ge人

翡翠宮

樓主:

如果我係你,我一定離開呢個咁恐怖的男人,你老公的行為真係賤得過份~~~

係出面有女人已經夠衰,仲要比老婆發現之後就話為求生bb,之後就一腳伸開個女人,呢d人渣行為都做得出,直情係人格好有問題,真係賤到無人有呀!!!

再講,我肯定你老公對住你就咁講,對住出面個女人又講另一套,根本就兩邊氹,我咁肯定佢唔會離開出面個女人,依架佢都唔瞞你,你一係就接受一係就離開,但肯定你一離開佢就會同個女人雙宿雙棲~~~

大宅

好媽媽勳章

一脚踏兩船,重籍口多多,長痛不如短痛,還是離開他吧,呢个人真係要

子爵府

原帖由 ssw7889 於 16-8-2009 11:43 發表
點解你c6話要求其揾個生左一脚伸開人, 目的只求有bb 或是什麼原因, 個女人有左又點會肯落, 你c6都好人渣, 快d離開個賤人好過啦! ...

同意!
早走早着,重過新生啦!佢呢D人渣,等天收佢!

大宅

我有個朋友同你情況一樣, 當你接受左, 佢又會有進一步行動, 如同你去睇人地個仔, 少D家用, 將時間分一半(甚至再多, 因為人地有個BB)比二奶等等, 跟手的問題好多及你而家想像唔到的. 我朋友忍了一年多卒之有情緒病, 之後好彩想通左離婚, 而家好好, 仲找到個好愛佢的男朋友...
唔好咁傻, 為呢D賤男人令自己枉過.
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

大宅

放手係最好架,唔使跟住黎日子痛苦

大宅

佢似係等你開口離婚,唔使話係佢唔要你,如果3個一齊行落去最痛苦個一定係你,你老公有第三者同bb,第三者少極都有bb,但你有什麼,唔通有你老公

侯爵府

畀面勳章

原帖由 貓甦 於 09-8-15 20:47 發表
尋晚又冇番黎瞓!

尋日也因媽媽的傷人說話很傷心, c6都知道, 7點幾話會好夜收, 叫我別等他, 自己已找了很多事去消磨時間, 令自己分心...3:30am真的頂唔順(頭痛、瞓極都瞓唔到、好擔心佢, 話比自己聽我自己係度辛苦 ...

我無睇到你之前既野,但我覺得有時 d 野退一步,係 =比個機會自己,從新黎過,而唔係佢,做人日子唔多,開心既時候就更加少,你都好丫,你重有 mami ,別讓你 mami 同你家人,朋友擔心你啦,明天既路你要自己努力行出黎,走啦...我唔知你幾歲,唔岩我介紹我朋友比你識丫,我有 2 個男性朋友都單身,佢地都想搵好既女人,拍拖,做乜要為一個唔愛自己(把口話愛 )既人,而 waste 時間姐..right..??

男爵府

嘩~我真係唔得~要諗到佢同左第二個女人一齊.....再諗埋佢地有性生活~o~no~到now~有埋bb~你估一次ml可以有bb咩-.-可能真係得既....不過我唔會接受.....既然你無bb~~如果我係你....我真係會離婚~我唔可以同人share老公架low~
至於之前你老公夜晚無聽你電話~話好小野呢....o~我老公完全之前try過一次之後~我發好大脾氣~之後佢真係唔敢再唔聽....但我老公唔係唔聽電話唔返屋企訓果d~果次咁岩佢話佢聽唔到~成幾個鍾~一知我搵佢咁多次就打返比我~佢唔覺得我發脾氣有問題喎~

首頁
12345...7

尾頁

跳至