自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

今朝搭地鐵, 見到一個疑似 OL 衣著 OK 架, 仲化妝添... 手上攞住份早餐, 我估要返公司食啦 ..... 佢上車未有位坐.. 後來坐在我格離... 見佢攞份早餐出來食喎
我見到的時候想話佢...(好多人都望一望佢) 不過. 我見佢著成咁... 都可以咁做 ... 我驚佢問候我全家.... 所以我冇講就落車...

想問下各位, 如果見到這個情況, 妳地會點做呀 ??

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

有幾大份架?
我至憎人坐車晌我隔離食有"函"既包,例如吞拿魚,鹹牛肉,好臭!
仲有果D一包包靚妹最中意食既味精垃圾撈撈小食,其實都唔知有乜咁正,包野又臭又多菌!

大宅

可能人地趕5切食野..返到公司又唔可以食呢

如果只係一個腸仔包果d

我當睇5到囉...

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

如果冇睇錯, 好似係糯米雞之類, 超濃味的食物 ...

原帖由 gion 於 09-8-27 09:35 發表
有幾大份架?
我至憎人坐車晌我隔離食有"函"既包,例如吞拿魚,鹹牛肉,好臭!
仲有果D一包包靚妹最中意食既味精垃圾撈撈小食,其實都唔知有乜咁正,包野又臭又多菌! ...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 AAwing 於 09-8-27 09:41 發表
如果冇睇錯, 好似係糯米雞之類, 超濃味的食物 ...

大宅

食麥當當我都見過,幾鬼大陣味,討厭。。。

大宅

我會望住佢, 等佢食都食得唔自在.

呢d人, 好明顯係冇公民意識. 講明唔可以食野, 飲野, 都仲要做. 如果真係唔可以係公司食, 咁點解唔早少少出門食早餐呢. 大家守規則, 社會就會和諧d啦.
榮華終是三更夢   富貴如同九月霜   
黃金不是千年業   無須過份去緊張

子爵府

我成日見有個男人我諗做貨倉架la,著住件普通衫,係架巴士度嘆緊佢既早餐,佢既早餐唔係一個包咁簡單 ,佢食緊一碗麵,成架車都聽到佢食野既聲,同埋佢果d麵,有時架車轉灣,幾驚佢碗麵倒瀉晒落地下.

民房

大宅

好媽媽勳章

我見過有人係巴士上食燒味飯...仲要係上層巴士,攪到 d 味成層都係,當到沙田市中心時,有多人落車。個食客又落車,但盒飯又未食晒,佢仲一路食一路行去落車,突然 我聽到有人打 "乞痴" 原來係個食客打,企佢前面果個人好可憐,成頭都係 d 飯,食客 only say sorry 就走了。

伯爵府

原帖由 moontsui 於 09-8-27 09:56 發表
我見過有人係巴士上食燒味飯...仲要係上層巴士,攪到 d 味成層都係,當到沙田市中心時,有多人落車。個食客又落車,但盒飯又未食晒,佢仲一路食一路行去落車,突然 我聽到有人打 "乞痴" 原來係個食客打,企佢前面果個人好可憐,成頭 ...

男爵府

大宅

我覺得現在的年輕人公民意識, 守規則等知識很薄弱, 他們可以在地鐵車箱內大搖大擺地吃, 你一啖, 我一啖, 很似完全不知犯規.

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

有次搭亡命小巴由灣仔過葵芳, 坐我隔離個女仔, 一開車就打開個發泡膠碗食碗仔翅

開車冇耐一轉彎, 佢碗嘢就倒瀉咗少少淋到佢自己隻手, 又冇tissue 喎, 最後我俾咗張tissue 佢, 佢都唔好意思再食 (又可能係食唔到啩, 因為車速好快)

好彩佢冇倒落我度咋, 我諗我發癲都有份
Our anniversary[br]

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 moontsui 於 09-8-27 09:56 發表
我見過有人係巴士上食燒味飯...仲要係上層巴士,攪到 d 味成層都係,當到沙田市中心時,有多人落車。個食客又落車,但盒飯又未食晒,佢仲一路食一路行去落車,突然 我聽到有人打 "乞痴" 原來係個食客打,企佢前面果個人好可憐,成頭 ...

打落我道曾係死得

大宅

燒味飯好臭o架 :;pppp:

Our anniversary[br]

珍珠宮

食块方包大家認為可以接受嗎?
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

侯爵府

原帖由 peggytys 於 09-8-27 10:13 發表

打落我道曾係死得

如果係我,佢唔洗只意走到:;pppp:

大宅

我都見過有人食麵呀!!!!

都唔明點樣可以食到

好牙煙

原帖由 SukiYau 於 09-8-27 09:49 發表
我成日見有個男人我諗做貨倉架la,著住件普通衫,係架巴士度嘆緊佢既早餐,佢既早餐唔係一個包咁簡單 ,佢食緊一碗麵,成架車都聽到佢食野既聲,同埋佢果d麵,有時架車轉灣,幾驚佢碗麵倒瀉晒落地下. ...

首頁

尾頁

跳至