自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

今天捐完血之後在坐地鐵回家時暈了,唔知道是否捐得太多血或者是捐完血之後飲水不足引起...
d地鐵職員話我無人反應,臉青口唇白,全身出冷汗,但是我在捐完血約一個鐘頭之後先暈的,捐血之前我已經食了野,飲了一杯700ml我飲品,捐完血又飲了一杯檸檬茶和食了3片瑪莉餅...

大宅

捐完血有無休息夠???
我記得我捐完血後坐了30mins,
捐血前吃得好飽,
之後又吃了些糖和一杯飲料,幾塊餅.

不過你既情況都唔算可怕,
我捐血那次個男人在捐血中心休息時好似你咁成塊面青白的,即時訓低休息,之後都無事喇.

大宅

暈低左??

大宅

我年初都試過捐完血之後唔舒服,,, 好彩番到屋企先暈低,,,,老公叫我唔好再捐,, 但醫生話如果身體冇事,可以再捐的,,,我前兩星期又捐左, 今次捐完冇暈,凈係覺得人累,,,

大宅

我捐完血都會浮下浮下, 好驚自己會暈倒, 所以最好食多d野同休息耐d先離開.

我見有D人捐完即走, 會被工作人員勸止.

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 mohatman 於 09-8-29 22:46 發表
今天捐完血之後在坐地鐵回家時暈了,唔知道是否捐得太多血或者是捐完血之後飲水不足引起...
d地鐵職員話我無人反應,臉青口唇白,全身出冷汗,但是我在捐完血約一個鐘頭之後先暈的,捐血之前我已經食了野,飲了一杯700ml我 ...

我捐過1次血, 之後唔敢再捐, 怕了......
我又係覺得暈, 同埋訓覺時訓唔暖咁(果時係冬天),
個人好虛咁.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係咪本身有感冒唔知,去咗捐呢?

大宅

原帖由 ICbaby 於 09-8-29 23:21 發表

我捐過1次血, 之後唔敢再捐, 怕了......
我又係覺得暈, 同埋訓覺時訓唔暖咁(果時係冬天),
個人好虛咁.

C6都好怕捐血, 因為佢條血管好難找.
捐完血頭暈好平常既, 記得食多d野同休息耐d先離開, 我覺得會好D.

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

是暈低左,因為知道自己想暈所以找人好心的母女扶我坐下叫職員協助我,真是好多謝佢地,還有2位好心的小組幫我塗藥油。多謝佢地和地鐵的職員!!!

不過我臉青口唇白的時間d人重要和我爭位坐

男爵府

我之前都試過, 因為抽血的位置比我唔小心整到流血, D 姑娘即時同我止血, 暈左(暈暈地)有 1 粒鐘至可以行路(走)

男爵府

我本身無感冒的,身體健康

今日捐了450cc血,加3枝血作中大的驗血研究計劃的,唔知是否捐得太多

大宅

原帖由 mohatman 於 09-8-29 23:33 發表
我本身無感冒的,身體健康

今日捐了450cc血,加3枝血作中大的驗血研究計劃的,唔知是否捐得太多

唔敢講450cc係咪太多,
我記得我男性朋友(小肥)都係捐左大約375cc, 一包檸檬茶

大宅

值得加許! 你們很好心地, 無施的奉獻

首頁

尾頁

跳至