跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問大家對於這兩間幼稚園,有什麼看法?

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

創價的背景是日本佛教,學校不錯。st. catherine 係一間勁出名的學校,英文水平高,好似有廿班k1,so 好多人都考到?
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

大宅

SC已經截左止拿form啦!今年入學真係太恐怖啦!

禁止訪問

大宅

http://www.stcatherines.edu.hk/big5/admission.html

我13/9整好諗住寄,點知唔記得左,跟著14/9已經話派完!真荒唐!

呢間實在係好多人既dream kindergarten,事關好多sc & kentville都可以入cckg呢! 而入到cckg就有機會入dgs & dbs啊!

因為我覺得佢收生無咩準則(我有個friend個仔無出過聲都收,but有d話識答晒都唔收),所以可以博下......

今年真係太多人報啦,加上又係細仔,唔搵多幾間真係搵唔到理想既幼稚園,我諗下午班我都會讀!

禁止訪問

大宅

有表都有希望啦!而且佢真係有細仔班,係真係好d!
其實當年我個女同個仔一樣,兩歲都無咩聲出,佢interview時都係出左一兩聲,都收左!不過我唔太鍾意下午班(k1下午,k2下午,跟著k3上午,無小學直上&大集團,所以無讀! but今年競爭真係太大,有得收緊係好啦!
我自己反而比較喜歡創價呢類學校!

禁止訪問

大宅

我個女in st.cat既時候係in英文呀!不過佢真係講左少少野渣!
我之前都無諗過咁恐怖,因為我個女那時係少過50000人出世,所以無咩準備!
九龍塘迦南報左幾日名,竟然都已經額滿!想報都無得報!

yes,我個仔決定讀方方啦! 因為只有方方係上午班,其他兩間(think & PIPS)都係下午班,我都reject左啦.......不過我老公話如果下年無上午班收,都要讀下午架啦......
坦白講,我個仔上緊方方PLAYGROUP,其實我覺得幾好,只係校舍殘左d!而家playgroup多左好多人,我先覺得唔好!
btw,你個仔讀邊度呀?

原帖由 Jeco 於 09-9-19 12:14 發表

唉! 係呀! 我都知今年競爭好大...所以我報左好多間.....到時先睇去邊間in啦....我怕而家唔交form...到時想in都無得in呀! 係喎..你仔仔係咪決定返方方n呀?

我都知創價好呀..但聽聞哋好少收細b架... ...

禁止訪問

大宅

你仲有無其他選擇呢?
你係讀太子道or對衡道?我個仔讀太子道!
我個仔會搭校車,唔知佢肯唔肯?我同老師傾過,老師話如果搭校車,就唔好開頭帶返學啦,等佢有上車就有其他同學陪佢,如果佢唔肯先再諗!
其實我工人都可以送佢,不過我覺得車程有d煩!

原帖由 Jeco 於 09-9-20 13:49 發表

都係方方呀! 佢叫我下星期內要交學費...我到而家都諗好唔好比佢讀...@.@ 邊個接送你囝囝返學呀?

禁止訪問

大宅

十一月開學啦! 今個星期做校服啦!

首頁

尾頁

跳至