婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

我仔都係, 樓下靈實介紹左個比我睇,你可以打去問下 - Tel : 23968886
Thesmileclinic - Room 812, 819, 8/F One Grand Tower, 639 Nathan Road,
Mongkok, Kolwoon, Hong Kong.
( 旺角MTR E1 出口)
(DR.SHE TSANG TSANG, FRANKLIN)
阿媽

珊瑚宮

一定要找寫明牙齒矯正科.因普通牙科 cool 牙,只係平少少,但風險好大.切勿貪平.

大宅

BK Milk勳章

原帖由 fitfish 於 10-1-20 22:07 發表
一定要找寫明牙齒矯正科.因普通牙科 cool 牙,只係平少少,但風險好大.切勿貪平.

係呀,我個牙醫都話果個醫生只會幫你搞正d牙,其他野佢唔會幫你做,如洗牙,補牙都要揾返出面d牙醫 !

阿媽

珊瑚宮

你要有心理準備,以牙醫中位價錢計,以上下都要計,由兩萬幾至五六萬不等,視乎煩複程度.

禁止訪問

民房

原帖由 kidisking 於 10-1-20 15:06 發表
有冇牙齒矯正科醫生介紹

我女女乳齒生得太密,恆齒可能吾夠位生,要找牙齒矯正科醫生跟進(可能要戴牙who),大家有冇好嘅牙齒矯正科醫生介紹, 價錢不太貴。香港或九龍都可以。請pm我。謝謝。 ...

我個女都有牙齒唔齊既問題, 睇過二個牙齒矯正科, 二個醫生都比較出名, 第一個就話可以做, 但覺得佢有的dum我時間, 每二三個月就睇一次, 每次睇都要6, 7 百蚊, 第二個就話要等的乳齒出齊先可以做矯正, 只叫我每年返去覆診一次, 睇下的牙生長情況, 要到個女換齊牙先做, 但係唔係cool 牙, 係撐闊個牙床, 咁就唔駛脫牙, 唔駛side 在的新牙。其實我真係好想快的做, 但係個醫生又真係講得好合理, 唔通佢真係有錢都唔想賺咩, 唯有等下啦

各位媽咪如果有經驗可否交流下或者有好既牙齒矯正醫生, 可否介紹下

注:第一次睇矯齒大約要3-4千蚊,因要做x-ray 同牙齒倒模

民房

原帖由 kidisking 於 10-1-20 15:06 發表
有冇牙齒矯正科醫生介紹

我女女乳齒生得太密,恆齒可能吾夠位生,要找牙齒矯正科醫生跟進(可能要戴牙who),大家有冇好嘅牙齒矯正科醫生介紹, 價錢不太貴。香港或九龍都可以。請pm我。謝謝。 ...

我個女都有牙齒唔齊既問題, 睇過二個牙齒矯正科, 二個醫生都比較出名, 第一個就話可以做, 但覺得佢有的dum我時間, 每二三個月就睇一次, 每次睇都要6, 7 百蚊, 第二個就話要等的乳齒出齊先可以做矯正, 只叫我每年返去覆診一次, 睇下的牙生長情況, 要到個女換齊牙先做, 但係唔係cool 牙, 係撐闊個牙床, 咁就唔駛脫牙, 唔駛side 在的新牙。其實我真係好想快的做, 但係個醫生又真係講得好合理, 唔通佢真係有錢都唔想賺咩, 唯有等下啦

各位媽咪如果有經驗可否交流下或者有好既牙齒矯正醫生, 可否介紹下

注:第一次睇矯齒大約要3-4千蚊,因要做x-ray 同牙齒倒模

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 FJS 於 10-2-20 12:58 發表

我個女都有牙齒唔齊既問題, 睇過二個牙齒矯正科, 二個醫生都比較出名, 第一個就話可以做, 但覺得佢有的dum我時間, 每二三個月就睇一次, 每次睇都要6, 7 百蚊, 第二個就話要等的乳齒出齊先可以做矯正, 只叫我每年返 ...
我個囡都未換哂牙,牙科保健講要換哂牙先做矯齒.
我覺得第二個醫生好d,可能你個女d牙生得密,加個工具,撐濶牙床,唔使做好耐.我個仔都做過,睇住d牙疏哂,但係後尾反彈.但個個人都唔同,我個仔唔使脫牙.都夠位箍牙.

做x光同倒模,都係$1,000到,你那個醫生好貴,係好名嗎?

民房

原帖由 sukkiu 於 10-2-21 08:53 發表
我個囡都未換哂牙,牙科保健講要換哂牙先做矯齒.
我覺得第二個醫生好d,可能你個女d牙生得密,加個工具,撐濶牙床,唔使做好耐.我個仔都做過,睇住d牙疏哂,但係後尾反彈.但個個人都唔同,我個仔唔使脫牙.都夠位箍牙.

做x光 ...

你個仔幾多歲做, 我好想個女早的做, 因怕越遲做越辛苦
係呀, 個醫生幾出名, 都要排好耐, 因為怕遇到的唔好既醫生, 更加整壞的牙, 因曾經聽過好多唔好既CASE.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 FJS 於 10-2-22 23:46 發表

你個仔幾多歲做, 我好想個女早的做, 因怕越遲做越辛苦
係呀, 個醫生幾出名, 都要排好耐, 因為怕遇到的唔好既醫生, 更加整壞的牙, 因曾經聽過好多唔好既CASE. ...
我個仔13歲做,放矯正器一年,拉下顎骨出呢,變左上面牙床細,用一條key撐大牙床,d牙疏左.
加矯正器都幾痛,個仔無食止痛藥,食左幾日粥,成個星期通粉,先唔痛,我安排佢暑假做好d,無活動.
反而上牙箍佢無咁痛,可能忍痛能力高左.
如果不用拉d骨,應該唔痛,撐大牙床.係每日轉一次矯正器,都唔痛,同好快就撐大.一兩個月就得疏哂.

大宅

旺x恆健可靠嗎?下週六會去洽談計畫和收費.但我不知道詳情,所以想請教各位!
你們是否一次過繳費?
謝謝回覆

首頁

尾頁

跳至