婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

6299早幾年有派比我同C6,但呢幾年唔知點解唔派, 佢地唔係唔記得, 因為上年我帶我的侄女出街玩見到99, 當時已經係正月廿幾,佢都竟然派利是比我個侄女,但佢連C6都唔派, 我真係拗晒頭...
我聽人講D大陸人係結左婚就要派返比父母,係唔係真呀?睇黎我99又大陸人上身...

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我99年年都有比利是我地架.

大宅

我6299由我同c6開始拍拖年年新年都有派利是比我地,不過我同c6結左婚之後又會比返利是佢地,玩交換利是遊戲

複式洋房

As same as me.
$50

原帖由 pigpigyy 於 10-1-27 16:19 發表
我99年年都有比利是我地架.

大宅

原帖由 kaiyan_0828 於 10-1-27 16:25 發表
我6299由我同c6開始拍拖年年新年都有派利是比我地,不過我同c6結左婚之後又會比返利是佢地,玩交換利是遊戲

咁即係6299派完比你地, 你地又派返比佢呀?
我想問你有無太99之類, 會唔會係所有長輩都派呀?

別墅

我99年年都有派利是俾我地

子爵府

會呀,年年都派,生日都會派。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

有派比我地嫁, 唔只6299, c6亞哥都有派比我地, c6話佢地係大, 就算我地結左婚都要比我地, 不過佢大佬未結婚, 我地就要派番比佢囉!!!

男爵府

我6299 有派比我地
所有長輩都有派

反而我外家除父母外就無喇

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我6299 有派比我地..年年都有

侯爵府

99有派利是比我地架。

大宅

畀面勳章

我屋企所有長輩會照派
另外再派俾囡囡
99果邊前年講過就算姑9(未嫁)生左仔咁大個都會照俾
但佢就無俾c6同我
無所謂la~
唔俾仲好

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我62一定會派俾我, 仲好大封 (1k) ka.

大宅

原帖由 冼B媽媽 於 10-1-27 18:34 發表
我屋企所有長輩會照派
另外再派俾囡囡
99果邊前年講過就算姑9(未嫁)生左仔咁大個都會照俾
但佢就無俾c6同我
無所謂la~
唔俾仲好

我驚佢地無啦啦唔派比我同C6係暗示要我地封利是比佢地呀

大宅

畀面勳章

原帖由 chikkee 於 10-1-27 21:03 發表

我驚佢地無啦啦唔派比我同C6係暗示要我地封利是比佢地呀

我情況同你應該唔同
我c6之前個個月幫6299還7千幾
99都曾經開口想額外再攞錢
但俾c6窒到無聲出
而家我地又岩岩搬左出黎
(亦係99叫我地搬,當然事後唔認)
我又有左第二胎
6299佢地亦未知我地還完$
講真有$我唔介意新年/平時俾多少佢地
但我地真係無能為力
幫佢地還無任何儲蓄
你地有能力咪俾少少佢地
無咪買份禮算

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我6299年年都有比利是我地架.

$500 x 2 to c6
$500 x 2 to me

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我奶奶有比我, 老公同埋個女, 500 一封, 我老爺就唔比, 因為佢不事生產, 無做野好多年, 基本都係靠奶奶養家

水晶宮

6299向來分開派利是比我地...
唉...我99...當住我面入500蚊紙入利是封...派比姑9&姑9兩個小朋友...大大聲同我講樓下看更要比50蚊...但甘多年我同個仔都系收20蚊利是...話我唔介意就假...唔系錢既多少...系我覺得巨有意侮辱我羅...我自問都待巨不薄...做好新抱本份...點解要甘對我...
少奶奶的身份,丫頭的命...

子爵府

大廚勳章

你的甘好啊, 我同老公(99得呢一個仔)同埋個女, 人人都係大立立10 元:tongue:

首頁

尾頁

跳至