自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

果座成座野新起的(1.5年前落成), 好似而家D私人樓咁, 高腳架, 所以3樓其實已經好高下, 雖然有一面向護土牆的確無咩景, 但都叫翠綠山坡丫, 而且果度都好靜, 無咩青年問題(青年都出晒去wet)
好多人睇過我媽個單位d相都問係邊度, 好靚, 仲港島區tim! 我相信比起好多遠既地方or舊樓, 一定好多人想要lor, 都唔明點解丟晒o係度
原帖由 dada~0w0~ 於 10-2-4 09:23 AM 發表
3成低層單位仲係吉既!

伯爵府

好媽媽勳章

佢地專登架..等d人冇得做定野ma..特擊丫ma..
我見佢地手上有埋邊日幾時上過黎添呀..次次都唔同時間..我住邊pm比你..
原帖由 bobo_ling 於 10-2-3 22:23 發表
請問你地係住邊區呢? 早前都有房署職員上過黎, 不過佢地係下午5點幾上黎, 好神奇....邊有人e d時間有人係度ar, 你估人人都咁得閒坐係屋企等查.....
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

但係有d人比左人住..如果有張卡咁果個人實會做定野..到時咪特擊唔到囉..因為我知有d人比左親戚朋友住..叫佢地準時交租就得...果個人仲移左民添..
原帖由 Charlotte_mom 於 10-2-3 22:30 發表
5點幾查, 都可以留個message叫人覆返office丫, 如果成個月都無人郁過張卡, 証明無人返過黎lor!
我媽果度又係咁, 入左伙1.5年左右啦, 我o係樓下望上去, 起碼有3成低層單位仲係吉既! (白雪雪咩都未有), 而我媽隔離個單 ...
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

你地記唔記得早排有一單野..
話戶主夫婦個單位水,電,媒都冇郁過..
房署上左去好多次,次次都冇人應門..
之後仲講佢地會不定時上去check..
最後收左間屋..
果對夫婦話去左個仔度幫手湊孫..所以回家只是訓覺果單呢..

日日貓狗大戰^^

大宅

原帖由 kitty 於 10-2-4 12:47 發表
我見佢地手上有埋邊日幾時上過黎添呀..次次都唔同時間..我住邊pm比你..

Thank you...

大宅

原帖由 kitty 於 10-2-4 12:54 發表
你地記唔記得早排有一單野..
話戶主夫婦個單位水,電,媒都冇郁過..
房署上左去好多次,次次都冇人應門..
之後仲講佢地會不定時上去check..
最後收左間屋..
果對夫婦話去左個仔度幫手湊孫..所以回家只是訓覺果單呢.. ...

個問題係若果要交水,電,媒費個單位就唔會收? 即使房署上黎唔見人....

大宅

原帖由 kitty 於 10-2-4 12:50 發表
但係有d人比左人住..如果有張卡咁果個人實會做定野..到時咪特擊唔到囉..因為我知有d人比左親戚朋友住..叫佢地準時交租就得...果個人仲移左民添..

wa............咩職員黎ga~

大宅

原帖由 kitty 於 10-2-4 12:47 發表

你都好眼利wor......
不過佢地好無聊law, 現時今日既香港人忙到死, 早出晚歸, 我自己公司OT都7點幾啦, 食下飯約朋友吹水, 返到屋都11-12點, 第2朝就晨早返工....5點幾,7點幾上黎, 真係......

男爵府

吓!我老公返早收夜,收工後去媽咪到食飯,我朝早湊完仔仔設學又去咗媽咪屋企,之後食完晚餐先返,可以話朝八晚十一我都冇人係屋企。

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

但唔係要個人住響果間屋先有用架咩?
原帖由 ANDREAMLEE 於 10-2-3 13:38 發表
聽人講係風水問題,如間屋風水好,有利屋主,如屋主發到變豬頭,即有利啦屋主了,所以唔住都要霸住囉!

伯爵府

好媽媽勳章

呢幾日個pm壞左呀..
原帖由 bobo_ling 於 10-2-4 23:29 發表

Thank you...
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

唔係職員..係移民果位戶主..叫佢個朋友準時交租..
原帖由 bobo_ling 於 10-2-4 23:35 發表

wa............咩職員黎ga~
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

唔係眼利呀..佢地比我睇架..話已來過幾次了..
仲比我睇住佢地畫幅簡單的傢俱位置圖..
原帖由 bobo_ling 於 10-2-4 23:45 發表

你都好眼利wor......
不過佢地好無聊law, 現時今日既香港人忙到死, 早出晚歸, 我自己公司OT都7點幾啦, 食下飯約朋友吹水, 返到屋都11-12點, 第2朝就晨早返工....5點幾,7點幾上黎, 真係...... ...
日日貓狗大戰^^

禁止發言

伯爵府

你點知道呀??

原帖由 小小兔仔 於 10-2-3 13:13 發表
如上!申請攞咗鎖匙又唔搬入去霸住間屋!
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

伯爵府

會 check 水電煤的, 我奶奶係大房但其實只有我姑奶住,房屋署成日上來家訪的!!!話大房為何水電煤用得太少!!!

原帖由 dada~0w0~ 於 10-2-3 13:
28 發表

乜房署會check 水電既咩?

有租交就唔check ga la~
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

大宅

原帖由 kitty 於 10-2-5 19:34 發表
唔係眼利呀..佢地比我睇架..話已來過幾次了..
仲比我睇住佢地畫幅簡單的傢俱位置圖..

仲有人做事係咁認真, 抵讚~~

大宅

房屋署要同房協學職學習 , 定期11-12時check , 少咗人即搬細 , 最多幾個月時間 , 好有效率.
其實要check 有幾難 , 先派管理員check , 成日無人 , 再出房房署 , 每條村都有主任.

大宅

好媽媽勳章

我啱啱都派咗,但係太遠,mami幫我睇1個小朋友同1個就來出世,我想日日都可以見到bb,又有少少抑鬱,老公長期0係大陸,我又要返工,自己1個0係屋企又驚,所以我都係同mami一起住,0個邊裝好晒修,個個月都要交租,又要俾家用mami,真係好重皮,我都唔知點....

個人感受,不喜勿插!!

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

首頁

尾頁

跳至