跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知有無人簡咗呢? 可以係度分享嗎?

今日我簡咗一間大房, 點知睇漏咗一樣野, 就係個個單位係近垃圾房, 而個垃圾房就係正隔離, 最唔好既就係樓下就係垃圾站, 唔知高層會唔會有影響呢? 而家都係心大心細, 有d怪自己當時唔好好睇清楚, 因為個時既心情而家唔好, 去到既時候, 已經差唔多俾人簡哂, (靚座向個d更加一間都無)所以個一刻既心情非常之down, 如果你係我你地會唔會要呢? 真係無諗過今次甘多人去簡, 因為之前已經有,二期了.

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章

我有朋友簡咗晴滿樓,單位西北個邊,你呢?
[img align=left]http://netalbum2006.netvigator.com/netalbum/photos/9585b1e661a2d0b43ec2349a62b572813935cda70e06d4ae9ab567687fb7928e734576ce5aa368f62a7d873a36aa5b0df77f72844f370398[/img]

大宅

我地簡咗晴喜樓, 向東北個邊, 宜家諗緊要唔要好, 因為太近垃圾房同垃圾站

子爵府

如果樓層高都唔怕,你大房定細房呀?

[img align=left]http://netalbum2006.netvigator.com/netalbum/photos/9585b1e661a2d0b43ec2349a62b572813935cda70e06d4ae9ab567687fb7928e734576ce5aa368f62a7d873a36aa5b0df77f72844f370398[/img]

大宅

我係大房, 因為通常宜家簡個d多數都係大房, 細房就會俾我宜家住緊既細房還細, 你朋友都應該係大房, 宜家都係過唔到隔離就係垃圾房, 因為睇番有個議員既blog, d垃圾係直接扔係垃圾房, 如果d人唔合作既話, 就會隨地都係有異味之餘同有老鼠............, 唔同我地宜家住個d係將垃圾扔起大堂既有蓋垃圾桶裹, 平時垃圾房係鎖住,定時定候有清潔工人處理, 甘樣可能會好d

子爵府

下月中睇了樓再決定囉,我朋友都係大房

大宅

宜家我都係等緊睇樓個日, 先再決定, 希望會有好既消息, 宜家真係好期待呀!

大宅

唔知盡有無人就快搬入天晴三期, 可唔可以係度分享一下呢?

男爵府

BK Milk勳章

我都係天晴三期呀.....
:verycold:

大宅

我係一期晴彩高層咖~向東~
都係垃圾在隔離~
樓下垃圾站就真係無影響度~
但係隔離係垃圾房就真係有d問題~

好多d人成日就甘把垃圾放在垃圾房~
吾會放在垃圾桶度~夏天時真係臭到暈啊~
只要有人一打開垃圾房度門~
果陣味就會傳入我地屋企度~
度門關埋..仲會發出好大聲~

老鼠就未見過~
小強就在家出現好幾次~
自問一日拖幾次地~又成日清潔屋企的
應該係出面走入來~

大宅

tonton2450,

我想問你有無投訴到呀! 因為我睇過有個區議員既blog, 佢影出來既垃圾房好乾淨, 我盡以為......會好d, 如果天晴好似天逸甘就根喇 ! 因為天逸既垃圾房係上鎖, 平時扔垃圾都係係大堂既垃圾筒裹面, 好小人會扔出來, 除非滿咗.
甘點算好, 如果今次唔搬就真係唔知幾時可以有得搬, 因為我地唔係擠迫戶, 如果唔係今次有呢一個計劃我地都唔可能可以由細房搬到大房, 宜家真係心大心細.

大宅

原帖由 小wingwing 於 10-2-27 16:43 發表
我都係天晴三期呀.....

你簡咗邊一間呀!

大宅

樓主:
1) 首先你係咪講樓上個垃圾房呀? 如果係都唔洗太擔心, 因為佢雖然係冇上鎖, 但因為唔係太多單位, 唔係太多人掉垃圾, 同埋佢個垃圾房推左門入去再有度門, 門後再有個垃圾桶放垃圾(我唔知其他係唔係).
2) 仲有你簡左晴喜向東北個方向d 景係好靚, 應該係非常非常靚, 大陸同濕地公園全陪可以望晒, 到時你上到去睇左你可能會覺個d 已經係小問題 , 因為我諗人地幾千蚊呎都買唔到咁好風景(個人認為)

大宅

原帖由 樹丁 於 10-2-28 11:01 發表
樓主:
1) 首先你係咪講樓上個垃圾房呀? 如果係都唔洗太擔心, 因為佢雖然係冇上鎖, 但因為唔係太多單位, 唔係太多人掉垃圾, 同埋佢個垃圾房推左門入去再有度門, 門後再有個垃圾桶放垃圾(我唔知其他係唔係).
2) 仲有你 ...

樹丁,
好多謝你既意見, 我想請問一聲, 你係唔係都係住天晴村, 個度一梯好似有20幾伙住戶, 所以垃圾個方面就有小小擔心, 其實上一次我地簡完樓之後我都有行過個外圍睇下, 我都知個境都應該係ok, 宜家我地都係等緊封信, 上去睇完之後再決定.

大宅

我住第二期架! 都係望東北, 都係調遷過來的. 雖然一梯有20 幾伙, 但好多都係細單位或者係冇人住, 同我以前住開舊個d好唔同, 因為我見垃圾房唔係咁多人掉(我住個度)
原帖由 風信子 於 10-3-1 00:52 發表

樹丁,
好多謝你既意見, 我想請問一聲, 你係唔係都係住天晴村, 個度一梯好似有20幾伙住戶, 所以垃圾個方面就有小小擔心, 其實上一次我地簡完樓之後我都有行過個外圍睇下, 我都知個境都應該係ok, 宜家我地都係等緊 ...

大宅

原帖由 樹丁 於 10-3-1 10:12 發表
我住第二期架! 都係望東北, 都係調遷過來的. 雖然一梯有20 幾伙, 但好多都係細單位或者係冇人住, 同我以前住開舊個d好唔同, 因為我見垃圾房唔係咁多人掉(我住個度) ...

樹丁, 我想問一下, 你係唔係住緊大房, 因為我好想知道, 大房入面d面積好唔好用, 同埋最大個一間房唔知可唔可以間到2個小房, 唔該哂 !

大宅

唔知盡有無人派咗去天晴3期呢? 你地收到信未呀! 真係好心急呀!

大宅

好媽媽勳章

我想問問大家,我都是排緊隊上公屋的,但不明白為何您們說可以"簡"單位,不是任房署派的嗎??thanks!

洋房

我都係揀咗晴喜東北位大戶 近垃圾房 我現在心情同你一樣啦 三月十幾號大概 我不是擔心垃圾房 我最擔心係景觀啊
我揀咗中高層 有朋友話有d傘擋 是否妮

男爵府

BK Milk勳章

我揀咗晴悅北位大戶呀,我都好心急呀......
:verycold:

首頁

尾頁

跳至