自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

點解,我女每次見親,都話要踩c佢地咁變態既?

我細時,都係餵佢地食野飲野咋! 不過,都記得好似玩過火燒螞蟻

你地會點架?

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

用刀片將佢地切開,頭同腳分開繼續走...

用膠紙"痴"...
原帖由 foggyao 於 10-5-26 16:09 發表
點解,我女每次見親,都話要踩c佢地咁變態既?

我細時,都係餵佢地食野飲野咋! 不過,都記得好似玩過火燒螞蟻

你地會點架?

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!
*許しを、できるようしようと許す!!
*용서를, 수 만나 용서를!!

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 Shadow 於 10-5-26 17:15 發表

用膠紙"痴"...
我都係
不過我大仔會捉咗佢地掟落廁所,話比佢地游吓水喎....

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

細個時見到window外有條螞蟻路, 我就落d以羅果子鹽落去, 然後再加水
跟住滋滋聲, d螞蟻就係水入面滾黎滾去

我個囡係街見到螞蟻會踩c佢(因為著左鞋),
但係屋企見到飛蟻, 走都走唔切

大宅

醒目開學勳章

我叫佢哋唔好掂, 假如屋企有, 我會把蟻哥們就地正法!

大宅

我個囝會用手指篤死佢

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 塵大聞 於 10-5-26 17:21 發表
細個時見到window外有條螞蟻路, 我就落d以羅果子鹽落去, 然後再加水
跟住滋滋聲, d螞蟻就係水入面滾黎滾去

我個囡係街見到螞蟻會踩c佢(因為著左鞋),
但係屋企見到飛蟻, 走都走唔切 ...

你好變態 我細個最多拎起佢, 搬去第2個位置

大宅

好媽媽勳章

我細個時會比o野佢地搬回家吃, 有一次我同個妹係窗台見到螞蟻, 比左條魷魚絲佢地食, 仲驚佢地返去唔夠食, 搵條大條d既...
最後引來好多螞蟻一齊搬, 當搬窗外後, 見到螞蟻+魷魚絲一齊跌o左落街~

我地好心做壞事

不過諗起都會笑

男爵府

如果得幾隻,會唔理佢

我至憎係小強,蚊

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

I tried to follow them in a park and took their eggs home.

大宅

用膠紙"痴"...

嘩! 咁變 態!

伯爵府

原帖由 mousei 於 10-5-26 17:36 發表

嘩! 咁變 態!

*得饒人處且饒人!!
*Be able to forgive, and forgive !!

大宅

最多都係踩死, 呢d 玩意我老公好鐘意, 佢成日捉小昆蟲放係個保鮮袋到玩

用膠紙"痴"...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你哋咁多花臣嘅...mouth: 我細個時淨係試過用玻璃杯困住幾隻,睇住佢哋走嚟走去,同放過幾粒砂糖俾佢哋,不過嗰時細無諗過佢哋要搬返巢儲糧,仲問點解唔食 但係大個就唔會玩啦,攞張紙巾包住丟落垃圾桶算啦~我個女最怕蟲蟲,各式各樣嘅蟲都驚,見到會叫同避!

伯爵府

嘻嘻...如果D恐怖、古怪昆蟲,我會用水樽团住,睇佢幾時死...
原帖由 龍鳯媽媽 於 10-5-26 17:40 發表
最多都係踩死, 呢d 玩意我老公好鐘意, 佢成日捉小昆蟲放係個保鮮袋到玩

*得饒人處且饒人!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

細個果陣見到就會踩死佢,,依家見到就用漂白水噴佢,,見小強就用滾水淋佢

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我d細路睇心情, 一時話好可愛要小心d保護佢, 一時就見一隻捽一隻

原帖由 kai3028 於 10-5-26 06:29 PM 發表
細個果陣見到就會踩死佢,,依家見到就用漂白水噴佢,,見小強就用滾水淋佢

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 Shadow 於 10-5-26 18:25 發表
嘻嘻...如果D恐怖、古怪昆蟲,我會用水樽团住,睇佢幾時死...
之後會放入冰箱凍死佢

大宅

好媽媽勳章

踩c佢地驚佢地建蟻窩.

首頁

尾頁

跳至