親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

我正在plan台灣自由行(墾丁/高雄),agent話台灣酒店一般小童高過110cm 要有extra cost - 當三人房計算。
原本打算兩個大人買package,囝囝(9yrs)淨買機票慳番d..(我上次去沙巴就OK).
請問去完台灣的Mammy有冇類似情況,唔該話我知, many many thks.

大宅

push

原帖由 Cipo 於 10-7-12 20:58 發表
我正在plan台灣自由行(墾丁/高雄),agent話台灣酒店一般小童高過110cm 要有extra cost - 當三人房計算。
原本打算兩個大人買package,囝囝(9yrs)淨買機票慳番d..(我上次去沙巴就OK).
請問去完台灣的Mammy有冇類似情況,唔 ...
:fighting1:

別墅

Anybody can help ????
Thks

大宅

六月中去完台北, 我囝囝是10歲,我直接e-mail酒店問是否要?通常要加附加費,不過如大酒店有栚会不需要加,因我趁經問過国泰,他說睇您有冇需要,可以不加都得,因国泰套票通常4星以上所以房比較大,你亦可上酒店web-site看是否如有三人入住,是否需要收,不過最後我是分開訂,而酒店我是訂二人房,到時他問是否三人入住,他就收付加費.
你亦要問多間旅行社,因間間答案,都是不同

原帖由 Cipo 於 10-7-12 20:58 發表
請問去完台灣的Mammy有冇類似情況,唔 ...

大宅

我想問, 有無媽咪試過"屈蛇"? 我的agent話, 酒店人多出入, 只要check-in 時避開, 之後應該沒有問題. 但擔心如果比人check到, 會有瘀!

原帖由 lkpcarmen 於 10-7-15 10:55 發表
六月中去完台北, 我囝囝是10歲,我直接e-mail酒店問是否要?通常要加附加費,不過如大酒店有栚会不需要加,因我趁經問過国泰,他說睇您有冇需要,可以不加都得,因国泰套票通常4星以上所以房比較大,你亦可上酒店web-site看是 ...

男爵府

好媽媽勳章

6歲以上一般要你加床, 尤其是那些精品酒店, 但亦有例外. 我在台北第一間小朋友免加床但另一間就要附加費. 大d的酒店應會好d. 要睇清楚條款同問清楚附費後給你甚麼, 有d精品酒店因房太細只會比多個枕頭同被你!
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 miumiu313 於 10-7-15 11:15 發表
我想問, 有無媽咪試過"屈蛇"? 我的agent話, 酒店人多出入, 只要check-in 時避開, 之後應該沒有問題. 但擔心如果比人check到, 會有瘀!

我個agent都係咁教我, 我諗大d的酒店都可諗下, 但d精品酒店就難d.
All things bright and beautiful. All things great and small.
All things wise and wonderful. The Lord God made them all.

Cecil Frances Alexander 1818-1895

大宅

你上次去邊間精品酒店要附加費? 是不是比人發現了才付?

原帖由 HuiTung 於 10-7-15 11:19 發表
6歲以上一般要你加床, 尤其是那些精品酒店, 但亦有例外. 我在台北第一間小朋友免加床但另一間就要附加費. 大d的酒店應會好d. 要睇清楚條款同問清楚附費後給你甚麼, 有d精品酒店因房太細只會比多個枕頭同被你! ...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 miumiu313 於 10-7-15 11:50 發表
你上次去邊間精品酒店要附加費? 是不是比人發現了才付?

City Inn.

我地兩間都同埋小朋友一齊check-in, 都唔知係老實定蠢. 第一間唔收附加費外重比埋早餐阿仔. 但City lnn 就要加$ (其實佢個網頁都有提, 不過忘記了), 情急下咪賴個agent冇講, 同埋當時阿仔都係6歲幾, 比我地lur倒唔洗比.

大宅

he...he...., 唔可以話蠢既, 只不過我們去慣D酒店都無問題/免費(12歲以下), 而台灣D酒店/旅館細, 所以咪問下可唔可以過骨囉. 價錢都相差幾大嫁.

原帖由 HuiTung 於 10-7-15 13:54 發表

City Inn.

我地兩間都同埋小朋友一齊check-in, 都唔知係老實定蠢. 第一間唔收附加費外重比埋早餐阿仔. 但City lnn 就要加$ (其實佢個網頁都有提, 不過忘記了), 情急下咪賴個agent冇講, 同埋當時阿仔都係6歲幾, ...

首頁

尾頁

跳至