論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

曬乾d衫?

本人想知大家的做法,工人手洗完自己d衫(內衣,t-shirt),會唔會同你d衫一齊掛係同一達地方(浪)曬乾?

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 曬乾d衫?

Yes, the same place.

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

工人underwear手洗後,我要佢用佢自己浴巾沫乾,然後掛響房窗簾後面(側邊遮住會睇唔到,或者叫佢掛係"浪"衫房度(但要側邊,咁先唔覺眼),另外佢d面衫褲我俾佢用洗衣機及乾衣機,所以根本唔使"浪"~以前無乾衣機佢都係同我地一齊"浪"衫,但係佢就自己一邊,唔可以"梅花間竹"咁同我地d衫一齊"浪"~~

大宅

內衣褲 ~ 我比o左個架仔佢自己"浪"係toilet.
T-shirt同褲 ~ 都係一齊"浪"

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔會,工人d衫曬係出面,我地個d就會曬就屋內。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

工人啲衫晾喺工人房個廁所, 唔會晾出嚟.

首頁

尾頁

跳至