跳至

首頁
12345...20

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

報到

男爵府

醒目開學勳章

815吖,你比番account info我呀

原帖由 5566xs 於 10-7-28 12:02 發表

venus,

我想問下點比本書你? send courier去你公司or815比你?

男爵府

醒目開學勳章

咁都好啲,話哂你試過係排egg血都好啲。

粒纖維瘤會唔會壓住個子宮會有血出?

不過都建議你去見吓醫生,照吓u/s睇吓有吔事。

原帖由 mincola 於 10-7-28 12:15 發表
venus,

我上年9月返去婦產科度做產後檢查 當時做左u/s同埋抹片, 當時佢話個子宮收好晒, 粒纖維瘤大左少少(不過暫時不用割住), 之後叫我一年後先再番去檢查喇

7月頭黎period係正常o家, 都有5日, 對上個cycle冇流啡 ...

男爵府

醒目開學勳章

我個cycle好準, 28日, 就係28日不多不少。

不過since m come, 頭一日好似血流成河咁。:tongue:

原帖由 adakitty 於 10-7-28 15:17 發表
MINCOLA,

咁你有冇諗過割左佢..??
我知道有人有呢d呢..會係生仔果時choose 開刀順手割埋..

人地話良性都會變.所以我果時都好鬼驚..
就係咁個胸個粒割左..(做左手術, 排政府)

子宮個朱古力瘤..有左bb之後..就餓c左 ...

男爵府

醒目開學勳章

crocs有專門店,我個仔最細對鞋都係果到買,好似係7-8號,幾個月前已經著緊。

原帖由 piglet0529 於 10-7-28 17:02 發表
5566xs,

mothercarX 早幾日打比我唔知邊樹搵到果對迷彩12mth CROCS比我呀, 買返到去銘銘隻細腳仲未arm著, 不過我又見唔到對9mths幾大, 梗係訂對arm mth架啦! 我諗過多個月先會唔nut... ...

男爵府

醒目開學勳章

早呀, 一早上黎就成十幾版,追吓post先!

男爵府

醒目開學勳章

親子王有吔so?

原帖由 高齡牛師奶 於 10-7-30 11:23 發表
好似唔係架....我就未投過..不過投左 親子王好耐都無囉 >..<

係囉..俾d link嚟..等我又貪下d Gift都好..哈哈....

男爵府

醒目開學勳章

http://item.taobao.com/item.htm?id=4309347893

門欄,人仔270+40運費,抵唔抵?

男爵府

醒目開學勳章

http://www.etwhk.com/

呢度呀
原帖由 Sugarbabegirl 於 10-7-30 12:06 發表

Thanks cyma!!
Of coz I'd love to have you travel packing list la!!! hoho!! you have my email ga la!!

btw, where is "東西"? I heard you guys mention it a lot. But cannot search for it online..... i ...

男爵府

醒目開學勳章

你去bb展?到時見到有門橺比個電話我報吓料吖?
thank you sin.

原帖由 野豬媽 於 10-7-30 12:08 發表
噢....原來禮物仲要出去拎...車錢都蝕埋....咁都係算了~搵返D可以E MAIL 投稿算了~

VENUS,

你買門欄?唔等下星期BB展睇下有冇平D先呀??其實我都係搭下訕....我都唔知門欄咩價錢^^"

PIGLET,

銘銘好叻豬啦~登左3期! ...

男爵府

醒目開學勳章

放心哂,下次記住要"小心"啲啦。

原帖由 mincola 於 10-7-30 12:10 發表
HI, sis, 我睇完醫生返黎喇...

醫生幫我照左u/s, 話唔係bingo, 我聽完個心情輕鬆咗好多 (因為如果有咗, 我老公應該接受唔到, 同埋我可以等搬咗屋之後, 先至再plan), 同埋check當纖維瘤冇大到, 子宮正常, 真係感恩, ...

男爵府

醒目開學勳章

嘩...你真係好運.....

原帖由 adakitty 於 10-7-30 14:25 發表
我記得我第一個欄係bb展到買..
荷花counter 有..當時仲要左個加長既欄..
到比錢既時候..個casher 居然唔記得收加長果段錢..
我老公仲要返屋企先見到..

final.我買個欄再平左...不過加長果部份..太長..
返到去仲要麻 ...

男爵府

醒目開學勳章

thank you ar.
我會留意架啦。多謝各位sis意見。

原帖由 ganbatei 於 10-7-30 14:20 發表
Venus,

我覺得唔抵, 里個價錢香港都買到, 仲要有保養, 其實BABY OUTLET都有D $3XX嘅貨色, 你記住度下你度門嘅闊度先去買, 睇下使唔使買D加長嘅配件!

男爵府

醒目開學勳章

靚媽:

萬0牌片片都幾好用,或者xx樂都ok。早上可以用啲平野,晚上先用啲貴野。

仲有,些些你報料,(資料更新)惠x個20coupon我收到啦。

原帖由 De_baby1 於 10-7-30 15:11 發表
WEIWEI....

啱啱lunch行完萬x,原來呢期hsbc 信用咭係佢地度買野有回贈,滿$400回贈$60。

咁買片片抵唔抵呢?

我見H牌M碼片片(50條/包) 兩包+12條學習褲賣$173.8

回贈大約係=85折,咁即係$147.7,除返開112條,即係1.32/條 ...

男爵府

醒目開學勳章

野豬媽,

宜家係7-8月, 係啲實習醫生上場的時間,好多時都係實習仔做架,另外政府照us啲機真係好鬼c,所以唔好信哂佢地。同埋, 正常6week過后照陰照先見到啲胎囊(有心跳個隻),5week太早啦。

男爵府

醒目開學勳章

早呀各位靚媽,aiya...不過好多post要追呀。

男爵府

醒目開學勳章

係咪放係公司?你今日lunch得唔得閑呀?

原帖由 jelly-pudding 於 10-8-4 10:45 發表

Morning Venus,

When do you want to take your tunnel and your sling?

男爵府

醒目開學勳章

啲人話....除咗準時入,記住要帶個腦入去。

不過我呢啲蠢蠢地,睇咗都驚唔明。

原帖由 Sugarbabegirl 於 10-8-4 10:33 發表

你remind咗我既遺憾........

男爵府

醒目開學勳章

木頭姐姐....又買野....有冇預我先?

原帖由 De_baby1 於 10-8-4 10:00 發表
yes....所以c6叫我買比嵐嵐

slide....都係先揾下sponsor

btw, 繞珠--嵐嵐契媽話買比佢做生日禮物,佢自己係淘寶訂比我,所以幫唔到你地買

但如果你同jelly想係木頭姐姐度買野,我可以幫你地比錢,貨就送 ...

男爵府

醒目開學勳章

Happy birthday to 銘銘,祝身體健康,快高長大

首頁
12345...20

尾頁

跳至