心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 好唔開心~封信等左5日仲未收到

MrsTing

題外話:點解你收埋你仔仔幅大頭甲虫相, 而家變0左popeye0既?
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

男爵府

liwoodma,
你又記得既... 其實我不嬲都唔識整相post上黎...只係個張甲虫相係我個fd幫我post... 但我見個張甲虫相個時我仔仔得8個月, 宜家就黎1歲7個月...so 宜家仲努力學緊點post相(其實係懶, 冇心機學, 而且學極都唔識)...我一學識就會post仔仔d相上黎o家喇~~

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

退回信件無咁快收到架!
MrsTing 寫道:
cclbaby,
我有佢電話呀, 但佢話已經寄左喇!! 佢話如果收唔到都冇辦法 :-( 咁點算呀~~?? 但佢話佢有寫回郵地址, 佢又冇收到退回信件, 我又冇收到, 都唔知封信去左邊??

子爵府

MrsTing

係呀, 我記得呀, 因為好得意, 咁你快d整d新相上去啦....

[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

男爵府

小路,
有個媽咪o係元朗寄野比我, 可能個郵差睇唔清楚個地址, 打番回頭, 都係4日時間, 宜家個個媽咪住將軍澳, 點都近過元朗啦, 但今日第6日喇!! 今日都收唔到, 我都唔知講咩好喇!!
:-(

liwoodma,
我會o家喇!! 我post完pm你叫你睇丫, hehee

子爵府

MrsTing

OK. Thanks.

男爵府

i'm still waiting (i don't think i will receive anyway) my 2 mcmug pins (exchange through e-mail) more than 8 eight days already. and i suspect he/she didn't send to me. because when i e-mail and ask if she has sent out the pins, she said she has and she also didn't receive my pins.... but i don't believe.... :-(
:wave:

子爵府

wnwong

始終郵寄無咁穩陣ga, 我都試過收唔到, 但都無辦法.....

男爵府

dear all,
今日又派左信, 都係冇個封信囉....
唉~~都唔知咩原因???

子爵府

MrsTing

我諗你都係忘記佢把啦!

男爵府

Re: 好唔開心~封信等左5日仲未收到(update on 14/6)

好嬲呀~請各位媽咪評下理喇!
本身之前寄麥嘜特別版比我個個媽咪話6月1日即係我生日個日, 夜晚打比我話原來佢寫錯左地址封信打番回頭, 但佢之前好肯定佢冇寫錯. 咁都算啦~搵番封信喇....

但個時已有個fd應承送個得巴我, 咁我本身都驚再郵失 or 有d咩問題, 咁我就同個個媽咪講話可唔可以退番錢比我, 因我已有. 咁個個媽咪話唔得, 我諗係可能當時特別版唔可以再賣咁貴, 因已好多人有. 咁我算啦~ 本身約左5/6出旺角拿, 但我媽咪要番大陸, 我又唔可以一個人由香港仔去到旺角咁遠拿, 咁2/6我就打比個個媽咪話不如寄比我啦(我本身都唔想, 但我冇辦法之外唯有寄), 因我唔想比左錢成11日都收唔到件貨, 而且我都唔知幾時得閒可出去kowloon交收. 咁個個媽咪就話3/6夜晚已寄出喇!! 但點知我到今日為止都係未收到(我今次係叫對方寫中文地址), 又7個工作日喇! 由我入錢個日23/5到今日13/6, total 22日喇, 寄一封信唔洗咁耐呀!咩country都寄到黎香港啦~

而且我唔信我咁黑仔寄2次我都收唔到囉.....d個月我都收到由其他媽咪寄比我既3個特別版啦~本身個個媽咪話會唔會o係管理處比人偷左, 但我係住公屋o家! d封信會派入屋, 而且我住d度成十幾年咁耐, 成層d人我地都識, 就算派錯左佢地都會比番我啦~除非個個郵差係瞎, 由一樓派左去十樓, 個d冇得講啦~ 唉~我宜家都唔知點算?? 收又收唔到, 日日派信時間係度等, 但每次都令我失望.... 咁多位媽咪~如你係我, 你地會點做喇! 我真係好嬲呀~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

Re: 好唔開心~封信等左5日仲未收到(update on 14/6)

mrs.ting,

算啦,唔好咁嬲啦,你仲爭邊個?睇下我有冇?有既送比你啦,反正我都唔儲既,我15號搬入大街,如果係要既,到時約地方比你丫

水晶宮

畀面勳章

MrsTing,
你仲記唔記得我呀? 上次原本你話同我換,結果你話有其他媽咪叫你換麥嘜送hellokitty俾你,後尾冇同我換既呢?!
上次你已經話我聽你之前有一次換5個收唔倒架喇喎!!
加埋今次又多兩次收唔倒???????
係咪咁意思呀?
點解你同果d人換親都收唔倒架?! 我換咁多次都好快收倒!

真係好心d人啦!換襟章都要搵下人笨

男爵府

bowling2004,
我記得...上次唔好意思~~因有d kitty我係幫個fd換, 所以...
係呀~上次已經有一個媽咪話寄5個襟章比我, 我到今日都未收到, 但我懷疑佢冇寄囉. 因佢本身同我交換個d襟章, 幾日後自己又徵. 不過個d係普通襟章而且係用郵票換, 但今次個個特別版唔同, 係我幫個住外國既fd買, 我到今日仲有keep住張入數紙, 但第一次等左一個星期話打後回頭, 今次第2次到昨日為止已經又等多11日喇, 個個媽咪住將軍澳, 如我得閒唔洗湊住我個仔因需個幾鍾就可以去到將軍澳拿到啦! 郵寄最多咪2日到, 到昨日為止唔係2日, 係22日都未收到. 我相信o係外國寄番香港就算有幾遠都唔洗22日囉. 你話一次收唔到, 我都算, 今次第2次會唔會有咁o岩呀~ 我可能黑仔啦...遇到d唔誠實既媽咪. :-(

水晶宮

畀面勳章

MrsTing,
我覺得佢係有心拖你架喇! 不如你pm我佢個名睇下我有冇同佢換過野?!
我次次同人換野,佢地今日話寄我第二日就收倒架喇!! 最多都係隔一日咁多囉!! 你話22日咁誇就真係西伯利亞都寄左來回幾次喇!!
佢話打回頭o者,你點知佢係咪真係有寄過呀??
唉,你仲用錢買添架?? 俾我就一於追到天腳底!! 有晒佢電話account number 又盛!

哦~~!上次唔緊要!因為同你換果d我後尾都抽倒喇!
唉,希望果個人良心發現快快寄番俾你啦!

男爵府

所以我宜家勁嬲, 日日係度等, 次次收信睇都冇佢個封信, 我諗住第一次係咁, 冇可能第2次都係咁o者. 六合彩都唔見中, dd都中左喎. 我都覺得我可能出左d個topic佢先話打左回頭, 如我唔開topic, 我諗佢話寄失左囉, 佢唔負責囉. 佢仲同我講話月尾就搬喇~話可能封信打番轉頭都未必收到, 即係一句講哂寄失左唔負責又唔會賠番錢比我囉.(我唔信有寫回郵地址, 打番回頭都要成個月囉. 如係郵局一定會執笠, 冇人再會郵寄.) 我都唔知點算, 我睇賣今日我都收唔到既話, 我會公開佢個名囉. 我覺得$32都呃既話佢人品都幾差囉~宜家唔係錢銀問題, 我覺得我個fd特登買黎比佢個囡做手信, 而且我應承得佢個囡一定比到佢, 係誠信問題囉. 大人冇口齒, 細路仔都會照學, 到時佢都可以同佢亞媽講亞媽講大話, 佢都可以囉. :evil:

我pm左佢個名比你喇~

水晶宮

畀面勳章

Mrs.Ting,
咁樣俾人拖法都嬲架喇!! 俾係我我冇你咁好耐性等佢廿幾日添呀!!
佢又識得再徵求野證明佢係有心架喇!! 如果唔係都會識得唔好意思啦!
老實講,我成日同人換野,我真係未試過收唔倒囉!! 係有一次又係有個媽咪拖左我成個禮拜!! 我嘈佢佢先死死地氣寄返俾我仲話我好咁緊張喎!! haha,我就一早寄左俾佢,佢收倒就話我緊張!! 真係咩人都有架!

我諗你去佢去開既topic搵佢好d喇! 有d人你唔俾d顏色佢睇唔得架!

最衰我冇其他麥嘜啦! 唔係俾左你先啦!

男爵府

第一次個時佢都話我緊張o家~咁佢本身話星期一入錢, 星期二一定寄到比我, 但星期二問佢寄左未, 咁佢又話星期三, 佢仲話咁緊張仲咩. 講真~錢都收左, 我又未收到貨, 你梗係唔緊張啦! 到星期三中午12點度pm佢話寄左未, 佢又話個日3pm先去健康院個時寄, 咁好啦~佢個日話已經寄左, 咁我一直等, 又話郵寄有時都4-5日先寄, 又話佢宜家有個媽咪同佢交收等左2個星期都未到啦~ 叫我唔好咁緊張, 咁我就問佢係咪一直冇寫錯地址, 佢就好肯定話一定冇寫錯, 話因佢係睇住我pm黎寫既...點知等左一個星期之後(1/6), 佢夜晚打比我, 話佢唔知點解個日會咁唔小心將門牌"28"寫錯左"88", 因我d度冇"88"門牌, 咁個封信就打番回頭.

咁我慨然搵番封信就算啦! 咁我見佢都聯絡番我, 咁我心諗可能我真係怪錯左佢啦! 但我都唔敢o係d個topic話佢已收到封信, 因我想我真係收到封信先公開番, 咁咪叫佢寄多次比我囉, 如我真係收到, 我公開道歉都冇所謂. 咁佢就話好~我叫佢寄出之後pm我, 佢就係3/6夜晚pm我話寄出左喇! 咁我心諗4/6星期六郵局收信, 最遲咪星期二, 三我就收到, 點知到今日14/6我仍然未收到囉.total已9個工作天, 你話我應該點做喇!! 我星期六pm佢會唔會收到封信打番回頭, 佢星期日覆我話d2日郵局放假係都等星期一啦, 但佢昨日 & 今日都冇上過網囉. 我pm左佢又冇覆我...
總之我宜家就唔想再要件貨o家喇, 癈事等到出年我都未收到呀!! 我只係想要佢退番D錢比我朋友咋.

大宅

畀面勳章

MrsTing
多口問句: 你有冇叫佢寄埋果個"錯"左既信封俾你?

男爵府

kongkong,
咁又冇喎~ 我本身諗住搵番封信, 唔公開佢個名, 只係第一次我叫佢寫英文地址, 咁我都驚再係咁, 我咪比左個中文地址佢囉. 我諗住冇理由第二次都寫錯卦, 諗住收到就唔再追究, 點知又係咁, 我可以用咩方法叫佢退番D錢比我呀??

首頁

尾頁

跳至