跳至

首頁

尾頁

大宅

我37週啦~ 兩個月前驗過有念珠菌,喱兩日好似有小小番發,睇醫生(普通家庭醫生),佢無抽分泌就開左塞藥比我,問佢洗唔洗驗下b鏈,佢就同我講,你覺得有需要就驗囉~~ 吹脹!
我而家驚緊,37週仲用塞藥有無問題,(其實我真係唔係好信得過個醫生!)同埋,大家覺得有無需要驗b鏈呢??普通家庭醫生有無得驗呢?佢話等報告要一個星期,如果喱一個星期生左咁點算?

別墅

我36週驗左B鏈,係我個婦科E生叫我驗,TOUCHWOOD無事,驗下安心D既.

原帖由 ivy1102 於 10-8-20 00:03 發表
我37週啦~ 兩個月前驗過有念珠菌,喱兩日好似有小小番發,睇醫生(普通家庭醫生),佢無抽分泌就開左塞藥比我,問佢洗唔洗驗下b鏈,佢就同我講,你覺得有需要就驗囉~~ 吹脹!
我而家驚緊,37週仲用塞藥有無問題,(其實我真係唔係好信得過 ...

大宅

我昨日36周都驗左,係婦產科醫生驗,佢話其實驗唔驗都得,不過我睇咁多媽咪post都話驗好d就堅持驗.未有結果,希望無野.
我那間話2-3日就有結果喎,快d知好d.到時係中左醫生會視乎情況幫你醫,之後俾埋報告你擰去生的醫院跟進.

別墅

原帖由 aj1234 於 10-8-20 12:48 發表
我昨日36周都驗左,係婦產科醫生驗,佢話其實驗唔驗都得,不過我睇咁多媽咪post都話驗好d就堅持驗.未有結果,希望無野.
我那間話2-3日就有結果喎,快d知好d.到時係中左醫生會視乎情況幫你醫,之後俾埋報告你擰去生的醫院跟 ...

我又係36week 驗, 我都等緊報告 mouth:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都係會36週去驗, 始終安心d, 如果有起碼都可以補救, 唔驗既如果真係有又唔知, 自己順產生阿B, 可能害左佢嫁嗎

大宅

今日去檢查時, 驗埋, 我好多朋友,都有驗架 !

男爵府

好媽媽勳章

我33w時驗左, 因為我E生要放假到下星期尾先返, 佢話早少少驗都OK.

大宅

我今日去檢查都驗咗喇(34w) , 驗咗安心啲

別墅

我35week驗左, 冇事~ 睇bk媽媽d post, 如果有B鏈好似順產會麻煩D... 會影響BB架~
我會開刀但都驗左, 因為想安心D~

別墅

我搵番個POST, 你睇下~
http://forum.baby-kingdom.com/thread-2928404-1-4.html

男爵府

陪月勳章

原來開刀都會感染到!!!

男爵府

陪月勳章

大宅

我今日36wk, 本來book左私家沉日驗, 但係去私家前去健康院驗到少少蛋白尿, 健康就幫我驗埋B鏈, save返幾百蚊~

大宅

我35WEEK驗左, 今個星期報告出左無問題. 睇開既醫生話要驗, 我之前都知道要驗.

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

如果穿左水,就會有機會感染到, 如果冇穿水,就開刀,就唔會感染到架。因為d菌響陰道
原帖由 chucimama 於 10-8-20 19:43 發表

複式洋房

我34周已經驗咗, 我中咗呀, 要食一星期抗生素, 醫生話入院等生嗰陣仲要吊藥以防萬一, 因為順產的話b 鏈會有機會感染到bb, 一定要醫ga, 所以你都係check 吓la, 起碼都安心啲~

大宅

好媽媽勳章

原帖由 ivy1102 於 10-8-20 00:03 發表
我而家驚緊,37週仲用塞藥有無問題,(其實我真係唔係好信得過 ...
我32 WEEK話分泌有D古怪,政府醫院幫我驗左,無事
跟住私家醫生36 WEEK話驗,再驗左,佢話驗左有無都唔使食藥,到生B果陣打針,都係普通產檢加$200
用$200驗都值得驗一驗,起碼安心D

大宅

畀面勳章

我35 wk去醫院果陣話d分泌有問題,佢就幫我驗~ 中左-_-" 依家食緊抗生素,到生果陣會打針落藥咁生阿b
我覺得比醫院知道有個record到生阿b果陣都安全d~

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

原帖由 mcmug@mcdull 於 10-8-22 18:25 發表
要話d分秘有咩問題, gov先幫我free驗?
你話顏色唔同...例如綠綠地色,黃黃地色,甚至話痕痕地,咁就會幫你驗!

首頁

尾頁

跳至