時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

唔係想討論,只係想抒發下.
因為我自己認識其中一人,兩日都不停想起故友o既回憶

大宅

汪子林先生是我老公的同事,
他們公司已派了三名職員往馬尼拉,
看看有什麼可以幫助一對小姊弟,
據聞公司亦會負責他們日後的學費, 直至大學畢業,
願汪先生和太太安息
綽瑤和政逸能堅強活下去

原帖由 你好嗎 於 10-8-24 23:13 發表

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 m1m1sam 於 10-8-25 09:04 發表
願汪先生和太太安息
綽瑤和政逸能堅強活下去

...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 m1m1sam 於 10-8-25 09:04 發表
願汪先生和太太安息
綽瑤和政逸能堅強活下去

...

什麼公司? 甘有人情味??

人間有情!

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

港鐵

原帖由 大力大力 於 10-8-25 09:07 發表

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 大力大力 於 10-8-25 09:07 發表

人間有情!

應該係港鉄!! 汪先王好似係荃灣線車務部工作!

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

願汪先生和太太安息
綽瑤和政逸能堅強活下去

...

好好既公司, 好有人情味, 汪先生汪太太, 你地安息啦, 唔洗擔心你地既小朋友架喇

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

大公司....

如果細公司, 未必有人有能力有資源去協助

大宅

希望拒地嘅仔女可以堅強咁活下去!

原帖由 你好嗎 於 10-8-24 23:13 發表

男爵府

尋晚睇新聞.........見到講汪先生一家.......個心好痛........希望汪家既親人可以幫手照顧倆姊弟.

大宅

同事哀悼
枉死好好先生 港鐵中層新星

汪子林是港鐵車務部主任,人稱好好先生,是港鐵重點培訓的中層管理人員,剛被派到北京清華大學完成升級課程,大有機會升為高級主任。他的同事在報章見到他獲釋兒子相片,卻想不到他已遇難,車務部同事接到港鐵正式通告後,整個部門瀰漫愁雲哀傷,有人更哭泣不停,需要港鐵的心理學家輔導。

同事聞訊哭泣不停
汪子林在港鐵任職已 20年,同事盛讚他工作積極,樂於指導別人,現職為車務策劃及支援主任。他愛好長跑,參加了港鐵職員的長跑會。認識他 20年的同事稱,他擔任荃灣線列車車長時,每日由荃景圍寓所跑到荃灣站上班。
港鐵剛派他往清華大學進修,準備晉升他為高級主任,是重點培育的中層管理人員。他的同事首先於昨日的報章刊登相片見到他獲釋兒子,擔心他有事,向港鐵滙報。港鐵早上獲政府證實他已遇難,即派三人赴菲提供任何可能的幫助及安撫其家人,又承諾為汪遺下的一雙子女提供教育費用、醫療費用和免費乘港鐵,直至成年,港鐵又有為每名職員投購人壽保險。待一雙子女回港,港鐵會提供輔導服務,並諮詢其親屬後,若有需要會協助管理汪子林的遺產事宜。

本報記者

[/quote]

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

港鐵好嘢 .......汪姊弟要好好生活落去呀!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

水晶宮

願汪先生和太太安息
綽瑤和政逸能堅強活下去

...

咁都好d
一直好擔心佢2姊弟日後既路……
汪生汪太安心上路!
我地全香港既人都會幫手睇住佢2姊弟架!

水晶宮

願汪先生和太太安息
綽瑤和政逸能堅強活下去

...

咁都好d
一直好擔心佢2姊弟日後既路……
汪生汪太安心上路!
我地全香港既人都會幫手睇住佢2姊弟架!

男爵府

醒目開學勳章

希望佢地2姊弟能堅強地成長!!

琥珀宮

有關方面好大可能會同佢2姐弟成立教育基金!! 條路仲咁漫長!!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

咁細個真係好慘呀~~

希望唔好只係初時有人緊張~~過左氣就無人理啦~~
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

大宅

港鐵好好, 要謝謝港鐵為他們做好事, 願小孩真堅強地成長

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

就係因為識,新聞媒體不停咁講,身邊既人,無論搭車食飯係屋企,電視都不停咁重覆又重覆相識既朋友離開的一幕,更加難受~

子爵府

果對李氏老夫婦係好朋友的亞叔亞嬸.
當我知道後, 果份"痛"好似又近咗!

首頁

尾頁

跳至