想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 黃二少奶 於 10-10-18 23:27 發表

如果你打算請工人就唔駛煩喇,
我就唔多想俾老人家湊,
一黎怕佢地辛苦,二黎怕大家意見不合mouth:mouth:" />

起初c6想嘛! 我都冇辦法!
同埋我同99相隔千里, 如果俾佢湊, 星期一至四都見唔到叮叮
我都明白老人家湊b同e+既方法好唔同, 所以我勸服咗自己眼不見就當唔知囉!
湊b當然辛苦, 不過我99見佢家姐湊孫湊得好開心, 其實佢都鍾意, 想湊, 但希望過多兩年退休先湊喎!
e+好在c6諗過計過都係話請工人, 自己日日見到叮叮之餘, 仲可以要工人跟我方式去湊! yeah!

大宅

睇呢幅相,Carlson大個左好多,好靚仔

原帖由 shokobb 於 10-10-18 23:30 發表

要睇個人性格....原本我就係想全職玩b...冇錯...係玩b,
我就算唔返工, 都會照請工人湊, 自己負責同bb玩就算...
但係...自從我生完之後, 發覺我真係唔可以日日係咁,
我差d 有產後抑鬱呀~ ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 rabbitbaby1 於 10-10-18 23:14 發表
我個friend嚇我呀(佢有返工的)
佢話全職湊b會令到個媽媽發癲呀..
令到我有d hesitate..

我估係睇媽媽既性格既
我有兩個朋友都做全職媽咪, 自己湊兩個仔, 一樣掂!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 KiKiWitch 於 10-10-18 11:35 PM 發表

同埋我同99相隔千里, 如果俾佢湊, 星期一至四都見唔到叮叮
我都明白老人家湊b同e+既方法好唔同, 所以我勸服咗自己眼不見就當唔知囉!
湊b當然辛苦, 不過我99見佢家姐湊孫湊得好開心, 其實佢 ...

一定唔得啦,唔可以日日見BB,
你C6呢個方法點都唔OK啦,
如果係咁,請工人啦

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 黃二少奶 於 10-10-18 23:50 發表

一定唔得啦,唔可以日日見BB,
你C6呢個方法點都唔OK啦,
如果係咁,請工人啦

我哋住得遠嘛! 實行唔到長老嚟突擊檢查呢一招
所以c6當初先話唔肯請工人, 寧願俾99湊囉!
其實e+都擔心緊, 如果之前嗰個工人唔肯返嚟, 我哋就要請新工人, 都係冇得突擊檢查

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 KiKiWitch 於 10-10-19 12:06 AM 發表

我哋住得遠嘛! 實行唔到長老嚟突擊檢查呢一招
所以c6當初先話唔肯請工人, 寧願俾99湊囉!
其實e+都擔心緊, 如果之前嗰個工人唔肯返嚟, 我哋就要請新工人, 都係冇得突擊檢查 ...

咁你屋企有冇人可以黎突擊下,
我尋晚訓覺,諗到我轉全職好多野諗,
我同老公講驚搞唔掂,我老公安慰我,
冇問題o既,放心啦,當堂安樂哂訓覺

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 黃二少奶 於 10-10-19 08:58 發表

咁你屋企有冇人可以黎突擊下,
我尋晚訓覺,諗到我轉全職好多野諗,
我同老公講驚搞唔掂,我老公安慰我,
冇問題o既,放心啦,當堂安樂哂訓覺

如果要突擊檢查, 應該得我老豆一個, 因為另外三個長老都要返工
但係我老豆淨係得把聲, 自己都唔識做家務, 又何來 check 個工人做得好唔好呢!?

我諗你都唔使擔心住, 你幫b豬排托兒所咪照排住先囉! 放完產假, 又唔使即刻辭工既, 搏佢炒好過自己辭工
到時b豬又大個d, 應該容易d handle

伯爵府

早早...

呢到今朝变咗育嬰俱樂部

水晶宮

原帖由 KiKiWitch 於 10-10-19 09:27 AM 發表

如果要突擊檢查, 應該得我老豆一個, 因為另外三個長老都要返工
但係我老豆淨係得把聲, 自己都唔識做家務, 又何來 check 個工人做得好唔好呢!?

我諗你都唔使擔心住, 你幫b豬排托兒所咪照排住先囉! 放完產假, 又唔使 ...

我一早排左育嬰院喇,
我老公其實好想自己湊番,
不過到時先算

伯爵府

搬屋喇...

希望今次又有好消息

男爵府

好媽媽勳章

你咪住fanling 既...我阿媽有個朋友專湊小朋友架...我可以問下佢拎個電話..你咪可以拎去比佢湊囉...個ee 都係住fanling 架...
原帖由 KiKiWitch 於 10-10-18 23:35 發表

湊b當然辛苦, 不過我99見佢家姐湊孫湊得好開心, 其實佢 ...

哈哈

首頁

尾頁

跳至