跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇媽媽註咗冊呀?

呢度好似好少有媽媽講寶兒咁喎, 大家交流吓啦, 俾多D意見呀! 讀緊嘅媽媽都同我哋傾吓啦! ^0^

大宅

我都有同感寶兒的家長較少用lee個介面去交流,我諗佢地有更好的方法去溝通.

男爵府

我個囡都係讀緊寶兒架!!!佢k3 la!!!!

大宅

coolbee, 咁你小朋友係咪都出年讀寶兒K1呀?
chu87377, 你好, 係呢, 好少寶兒媽媽喺呢度交流, 你哋係咪有第2個平台交流? 可唔可SHARE一吓呀?

大宅

係呀,交左留位費.

今年有超多適齡童報出年K1,唔知寶兒係咪會同其他學校一樣,收多左學生/開埋下午班呢?

chu87377,你好呀,你係咪fulltime媽咪? 寶兒課程深,係咪要跟功課跟得好貼先得?

原帖由 bluerain_baby 於 10-11-12 13:29 發表
coolbee, 咁你小朋友係咪都出年讀寶兒K1呀?
chu87377, 你好, 係呢, 好少寶兒媽媽喺呢度交流, 你哋係咪有第2個平台交流? 可唔可SHARE一吓呀?

別墅

我個女下年都係k1.....交咗註冊費喇...各同學仔媽咪你好呀

別墅

我個女下年都係k1.....交咗註冊費喇...各同學仔媽咪你好呀

仔仔而家k2.....寶兒課程一般深....比起一般活動教學...佢當然深d啦....所以仔仔當時nc轉寶兒都要適應...不過....見佢返學又開心.....做功課又自動波.....打好個底都好.....幼稚園辛苦d......我諗小學會容易d跟到.....睇佢呢兩年派位都唔錯.....所以亞女當然都無in其他學校喇......
細路仔d功課當然要跟.....有咩d老師都好主動去搵你傾

男爵府

hihihi!!我係全職mama吖,課程都几深,3個月考一次試,不過我自已几鐘意,因為上到小學吾使甘辛苦!!甘又吾使跟得好貼的!!!
原帖由 coolbee 於 10-11-12 14:25 發表
係呀,交左留位費.

今年有超多適齡童報出年K1,唔知寶兒係咪會同其他學校一樣,收多左學生/開埋下午班呢?

chu87377,你好呀,你係咪fulltime媽咪? 寶兒課程深,係咪要跟功課跟得好貼先得?

...

大宅

coolbee, 咁你有冇報其他學校呀?
其實我重喺考慮緊, 所以未確實一定讀寶兒, 不過我好似鍾意寶兒多d, 不過遠d, 婆婆將來接送成問題!

lau_ma_ma, 你好呀, 我想問吓呢, k1一共開幾多班架? 一班又有幾多人呢?
同埋係咪好多親子活動架?

chu87377 , 3個月一次考試都好密喎, 不過K1都要開始考試架啦?
你小朋友係咪好鍾意返寶兒架?

大宅

今年只報左寶兒,可說是非他不讀,因囝囝在LEE間返過幾個月playgroup,之後就成日都話要返LEE間,今日都仲講緊鐘意返寶兒,唔鐘意返已經讀左3個半月的幼兒園,無耐...

男爵府

考試ok密la!k1至k3都要考,不過k1好似只考3科,我吾記得使吾使考常識,如果要就4科,k2開始就5科,因為加左英文口試!!不過我個囡又無講過吾like返學,每次問佢都話係學校好開心!!!
原帖由 bluerain_baby 於 10-11-17 17:11 發表
其實我重喺考慮緊, 所以未確實一定讀寶兒, 不過我好似鍾意寶兒多d, 不過遠d, 婆婆將來接送成問題!

lau_ma_ma, 你好呀, 我想問吓呢, k1一共開幾多班架? 一班又有幾多人呢?
同埋係咪 ...

別墅

今年同往年上午班都係兩班nc班(即k1)....每班人數大約20零個...
親子活動好多時都係一d手工勞作....可以比d細路嘗試一齊做.....可以交唔交都得.....有d係大埔區既比賽黎tim....
中秋就燈籠....聖誕就佈置....每次都覺得其他人好勁...d手一勁靚,,....d 爸爸媽媽好有心機

原帖由 bluerain_baby 於 10-11-17 17:11 發表

同埋係咪 ...

別墅

都唔係無奈呀...佢咁鍾意返學...你都唔駛擔心...
我個女去咗學校...都好鍾意學校wor....

原帖由 coolbee 於 10-11-17 22:22 發表
今年只報左寶兒,可說是非他不讀,因囝囝在LEE間返過幾個月playgroup,之後就成日都話要返LEE間,今日都仲講緊鐘意返寶兒,唔鐘意返已經讀左3個半月的幼兒園,無耐... ...

大宅

只係無耐佢咁鐘意都唔可以即刻返,要等到出年八月先返得.

想請問間學校算唔算叫做開通呢? 因返playgroup時,可比小朋友早d入去玩下學校設施,熟習環境,老師同校長都幾好傾。

洋房

大家好呀!我個小朋友都係出年喺寶兒讀k1呀,我都交咗註冊費了

原帖由 bluerain_baby 於 10-11-10 17:44 發表
請問有冇媽媽註咗冊呀?

呢度好似好少有媽媽講寶兒咁喎, 大家交流吓啦, 俾多D意見呀! 讀緊嘅媽媽都同我哋傾吓啦! ^0^

大宅

大家好,我都交左留位費!好大機會讀寶兒!(因為浸信會我都交左留位費) 大家多多指教!
想問下大家知唔知今年學費+雜費 per month要幾多$呢?

男爵府

寶兒學費2100左右,書簿加雜費3400左右la!!
原帖由 lingobb 於 10-11-24 13:37 發表
大家好,我都交左留位費!好大機會讀寶兒!(因為浸信會我都交左留位費) 大家多多指教!
想問下大家知唔知今年學費+雜費 per month要幾多$呢?

大宅

即係書簿加雜費要$1300 every mth!咁貴!!!等於學費嘅50%!請問資料正唔正確?
我知道雜費(例如茶點要every mth 比),書簿費唔係1/2 yr or 1 yr 比嫁咩?
原帖由 chu87377 於 10-11-24 19:56 發表
寶兒學費2100左右,書簿加雜費3400左右la!!

大宅

我小朋友係宝兒讀K.2, 學費$2255per mth, 今曰收到下學期書薄費通告要交$2977(包埋下學期茶點,茶點係半個學期交一次)

原帖由 lingobb 於 10-11-26 13:45 發表
即係書簿加雜費要$1300 every mth!咁貴!!!等於學費嘅50%!請問資料正唔正確?
我知道雜費(例如茶點要every mth 比),書簿費唔係1/2 yr or 1 yr 比嫁咩?

大宅

好貴下喎...包左書薄工作紙未? 茶點多數食咩架?係咪嬏嬏自己煮,定係食下飽餅之類乾糧?

想問下冬季校服要幾錢呀? 我諗都係要過千...

原帖由 ipipip 於 10-11-26 15:29 發表
我小朋友係宝兒讀K.2, 學費$2255per mth, 今曰收到下學期書薄費通告要交$2977(包埋下學期茶點,茶點係半個學期交一次)

首頁

尾頁

跳至