跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 meeow 於 10-11-21 23:11 發表
孕婦請假公司都預左架啦.即然佢地無為你諗,咪請幾日假自己抖下唔洗內疚.

好彩我d同事都還好,同埋我係team leader.好多時下午食完飯,佢地都叫我頂唔住就瞓陣先,有乜野佢地幫我頂住.

...

你公司D文化真係好好喎, 可以大支野小睡片刻至做野
我今日都係請左病假, 實在元氣未回復呀...

複式洋房

原帖由 LazyBear 於 10-11-22 09:23 發表

你公司D文化真係好好喎, 可以大支野小睡片刻至做野
我今日都係請左病假, 實在元氣未回復呀...

你係睇普通既家庭e生定係專科...我上次想攞日病假...個e生都好似唔想比我咁..

大宅

我上次去睇醫生。其實因為好累不想返工,我個醫生仲問我,開多一日比我休息下好嗎?結果他開了2天,我自己就只放了一天。因為我公司一年得7天病假。
個醫生仲話累就去搵佢,幫我寫假紙。

原帖由 cathydicky 於 10-11-22 10:42 發表

你係睇普通既家庭e生定係專科...我上次想攞日病假...個e生都好似唔想比我咁..

大宅

呢排夜晚成日瞓唔著,瞓得著又成日發夢...返工超眼瞓,眼皮都垂左落來...

複式洋房

原帖由 winniecat~ 於 10-11-22 14:15 發表
呢排夜晚成日瞓唔著,瞓得著又成日發夢...返工超眼瞓,眼皮都垂左落來...

me 2

複式洋房

原帖由 Sbaby 於 10-11-22 13:24 發表
我上次去睇醫生。其實因為好累不想返工,我個醫生仲問我,開多一日比我休息下好嗎?結果他開了2天,我自己就只放了一天。因為我公司一年得7天病假。
個醫生仲話累就去搵佢,幫我寫假紙。

...

如果我頂到我都會返工...事關我返工..d工作..依家對我黎講實在太easy....成日都好快做完d野..又冇野做....所以先有咁多時間上黎...哈哈

男爵府

原帖由 cathydicky 於 10-11-22 10:42 發表

我今日都係睇普通醫生咋, 佢都比2日假我

大宅

原帖由 LazyBear 於 10-11-22 17:41 發表

Yes ar... too sleepy... wake up every 2 to 3 hrs at night... when I fall asleep in depth, then it is time for me to wake up...so headache and tired to go to work lor... :(

複式洋房

原帖由 LazyBear 於 10-11-22 17:41 發表

可能返工係輪shift...office一人有請假..就好麻煩...所以我都唔好意思請假...

係呢..你地有冇鼻敏感呀?
我里幾日都係咁...睇醫生唔知有冇藥食呢????事關...個鼻真係好痕..又鼻塞...又打黑痴..個鼻入面仲損埋....又痛....

男爵府

原帖由 cathydicky 於 10-11-23 13:04 發表

可能返工係輪shift...office一人有請假..就好麻煩...所以我都唔好意思請假...

係呢..你地有冇鼻敏感呀?
我里幾日都係咁...睇醫生唔知有冇藥食呢????事關...個鼻真係好痕..又鼻塞...又打黑痴..個鼻入面仲損埋.... ...

我又係有鼻敏感呀, 訓覺鼻塞用口透氣, 個口會乾到醒左架, 我好怕會遺傳左個B

複式洋房

原帖由 LazyBear 於 10-11-23 13:47 發表

我又係有鼻敏感呀, 訓覺鼻塞用口透氣, 個口會乾到醒左架, 我好怕會遺傳左個B

好彩我都唔係嚴重果隻...應該冇事既

複式洋房

係呀, 超辛苦, 果時我日日袋住幾個PLASTIC BAG先返到工, 最怕頭暈。。。

首頁

尾頁

跳至