懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家29w2d, 幾日前開始痛(恥骨三角位置),坐定定同企定定個陣就唔痛~ 而家最辛苦係訓覺, 轉身/起身果下真係好痛苦, 唔轉下身又唔得. 行路行順左就好d冇咁痛~真係好擔心~係未唔正常~我有d 擔心咁早痛會早產...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我都痛, 果陣痛到腳都遞唔高, 但我係41WK1D 至生得.

你個肚d 肌肉鬆晒, bb 又聚住, 所以連帶恥骨都痛, 可以話正常.

你行路要慢慢行, 上樓梯要一級一級咁慢慢上, 要企響身做野要應該坐底做, 要坐底果陣儘量訓底做.

生完會冇事架啦.... 但我而家生完4個月, 恥骨有時仲係痛, 只係比以前少痛左好多.

大宅

BK Milk勳章

回復 2# nicolelaulau 的帖子

I have the same problem as you, I feel much less pain after week 34.

別墅

我今朝起身直情痛到行唔到~一用力就好痛~需唔需要睇醫生?

大宅

BK Milk勳章

No need, it's common during pregnancy. It takes time to recover.

大宅

我37週先開始有恥骨痛問題...訓覺轉身最明顯...所以訓得差左好多...

別墅

我果時陀住仔仔....35 weeks開始痛到行唔到路...係完全行唔到呀!~~...去洗手間都行唔到去....36 weeks 入左醫院訓2日...結果要36 weeks 3 days 立即開刀.....因為bb局住左係盤骨太耐啦....同埋痛到去洗日間都去唔到...醫生都擔心.....結果bb出世成頭黑哂...好危險....條氣唔得..要訓箱呀!~...

別墅

我今日好似冇咁痛喇~早2日痛到顛呀~可能阿b聽到我叫佢唔好壓得咁低,所以冇咁痛喇

別墅

原帖由 nicolelaulau 於 10-12-7 23:13 發表
我今日好似冇咁痛喇~早2日痛到顛呀~可能阿b聽到我叫佢唔好壓得咁低,所以冇咁痛喇

無咁痛就好啦!~~......好好休息呀!~~

首頁

尾頁

跳至