論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

第1個工人26 --- 好
第2個38 ---- 痴
第3個32 ---- 賤
第4個30 ---- old seafood!!!

大宅

我而家個工人幾好, 我都幾滿意佢, 仲有幾日就做左一年, 佢30歲

禁止訪問

公爵府

各個年紀都有好同唔好既工人...
1ST: 35, 做野OK, 扮野都OK, 把口又OK, 計數仲OK.
2ND: 42, 各方面平均, 大家保持距離, 合作愉快.

PT: 27, GOOD, 好好好, 勤力快手, 唔多咀, 有禮貌, 可以話係零缺點, 但唔係我既!!

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

第一個: 26 (印), 做左8個月俾我炒左. 超好, 叫我個女做野, 佢係度坐, 冬天我個女沖涼, 我個女叫極佢都唔拎毛巾俾我個, 唔知係唔係想我個女出黎拎.
第二個: 34 (印), 做野OK, 不過唔受氣, 唔可以講佢錯, 成日打爛野唔出聲, 又成日找屋企D野出去賣.
第三個: 38 (印), 超好, 有愛心, 自動波做家務. 而家第2個約, 仲有一年就完. 不過佢講明完左呢個約就會返屋企. 唉...真係唔知到時點算.

侯爵府

畀面勳章

原帖由 ahusband 於 11-1-6 14:25 發表
所謂好係你地真係請過, 或者你地親友親自同你提過既, 唔係就咁係未相處下而覺得人地既工人好...
一定要做過起碼 10 months 以上 (初初幾個月好無意思,佢地未過痕癢期)

1) 青春 18-24
2) 後生 25-30
3) 中女 31-35
4) ...

我家有 3 個工人 ( 我家 3 個都係印 )
1.做左 2 年啦( 20 ~1 歲到啦 ! )
2,就左 5 年,家下 age 係 31~2 到啦!
4,都做左 1 年多啦 ! ( 40 歲啦 ! )

男爵府

好媽媽勳章

The 2nd contract now-- 35 (印) 好好
Married with 1 daughter(7 years old)

子爵府

我家既姐姐都好好架,35歲,自動波,細心、有耐性,對我bb好好,又會同我慳水慳電,又唔會浪費食物,幾日既餸都會食埋。姐姐而家做左半年左右,還有一年半她就會返菲律賓,到時都唔知請唔請到好姐姐。

男爵府

畀面勳章

我果個 44, 啱啱同佢簽左第四張約....
佢有好, 當然有唔好(有自己做野一套, 做左事唔會問下你先...)... 不過, 總括來講都OK.

珍珠宮

2) 後生 25-30 <---我請過5個工人, 3個都係呢個年紀, ok good~

大宅

3) & 4) good and harding workings, care my children and know what I want
2) no good, talkative and 懶叻

原帖由 Siuchoi 於 11-1-10 14:22 發表
2) 後生 25-30

侯爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

我嗰個bun~ 請嗰時39, 屋企有兩個女 (分別係3 /7歲)
e+就嚟43

男爵府

原帖由 ahusband 於 11-1-6 14:25 發表
所謂好係你地真係請過, 或者你地親友親自同你提過既, 唔係就咁係未相處下而覺得人地既工人好...
一定要做過起碼 10 months 以上 (初初幾個月好無意思,佢地未過痕癢期)

1) 青春 18-24
2) 後生 25-30
3) 中女 31-35
4) 熟女 36-40
5) 經驗 40+

印傭25歲來我家,已婚,有孩子.頭兩年好好,續約後開始變質......
印傭22歲來我家,未婚.基本家務好,唔中意同小孩玩....自己走咗.....
菲姐24歲來我家,已婚,有小孩.基本清潔ok,唔識煮餸,完全唔會睇吓小孩,全無愛心.而家諗住揾到印姐即換走佢......

水晶宮

我工人來時26歲,做左四年幾,好.

男爵府

I think between 25-35 is ok.

原帖由 方方媽媽 於 11-1-10 17:40 發表
我工人來時26歲,做左四年幾,好.

珍珠宮

畀面勳章

1) 青春 18-24 <--有氣有力, 不過多數唔定性, 又怕佢做得好地地返去結婚生仔or未婚生仔, 高風險。
2) 後生 25-30 <--比18-24好dd, 風險比上面個age低小小, 如果佢結左婚, 勉強都可以試吓。
3) 中女 31-35 <<--成熟d, 如果佢結左婚生左細路, 就一定會楝呢個age, 有氣有力。雖然都有大肚風險, 不過低好多。
4) 熟女 36-40 <<--如果照顧6-15歲小朋友, 可能會力不從心, 唔夠力氣同小朋友跑(例如去公園d細路會周圍走)。
5) 經驗 40+ <<--唔考慮, 冇氣冇力大支野老patpat。

珍珠宮

畀面勳章

其實主要睇番你請個工人做邊類工作囉, 湊唔同年紀既小朋友有唔同既要求, 如果係初生, 請個成熟d定性d, 如果識行既1-5歲, 30幾歲都仲ok, 如果 6歲以上, 呾就後生d好d啦, 有力氣追住d細路嘛。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至