跳至

首頁

尾頁

大宅

上星期有朋友同我講,叫我唔好飲麥精,因為會減少奶水。我無聽過喎。佢話資料係由專業陪月員提供架。好似係麥類產品都唔好。

我想問係咪架?有無媽媽聽過呀?

依家唔飲得咖啡,奶茶,茶,豆漿(涼)....
除咗牛奶,我只飲朱古力奶,維他奶,麥精,好立克。:(
無得飲麥精及好立克,熱飲好似無choice啦喎!灰.....

男爵府

原帖由 chumiguan 於 11-1-17 11:43 AM 發表
上星期有朋友同我講,叫我唔好飲麥精,因為會減少奶水。我無聽過喎。佢話資料係由專業陪月員提供架。好似係麥類產品都唔好。

我想問係咪架?有無媽媽聽過呀?

依家唔飲得咖啡,奶茶,茶,豆漿(涼)....
除咗牛奶,我只飲朱古力奶,維 ...

麥類產品減少奶水 <-- 我同事有同我講過呀, 佢上年5月生完, 前幾日佢見我食麥包, 佢就咁同我講啦!

我而家通常星期六都食麥皮呀, 而上星期五係瑪嘉烈聽講座, 個營養C只係話由而家開始就要飲多D水, 咁第時就多d奶咁喎!

別墅

我有聽過, 聽之前都勁飲, 但最後都可以餵到全人奶!

複式洋房

有聽過啊...
係聽賣bra的sales講啊..!

不過我而家日日都有吃麥包啊..但就完全吾敢飲麥精...!

大宅

係咩?點解我無聽過既?
我唔知呀,我囝八個月就黎!
佢仲食緊全人奶加粥仔,我淨係無食乳鴿、豬潤、小吃蝦蟹、小糧酒(補身酒)、小飲蜜糖、豆豉蒸排骨或豆豉凌魚d豆豉都會吃,不過唔吃得多,咖啡本身唔飲,奶茶小飲,辛辣野我都照食 ,其餘好多都照食照飲,本人覺得想多奶既話飲大量水(每天),飲鮮奶,木瓜既產品,都係會令到奶汁變濃既
不過喂人奶記得要俾佢多啜(埋身個隻),要兩邊都要啜
因為我個囝常常啜一邊,攪到我依家大細邊
都唔知第時收奶之後兩邊會唔會平衡番

首頁

尾頁

跳至