跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地bb

面仔&頭仔,有無生d紅色一粒粒呀???

各位mami,你地有咩方法可以令到bb

無哂d粒粒呢..
而d粒粒,其實係乜野黎架???

聽人講可以比用d金銀花煲d水,加係奶到,比bb

飲囉..
你地有無試過呢??

請分享解決方法啦~~
thank you!!

健健康康,快高長大啊~

別墅

果啲通常係BB濕疹, 我都有咁嘅煩惱 !!我聽其他媽媽講, 可查馬油或娥羅納英解決的

男爵府

我 BB 飲 奶加少少意米水, 塗 sorbolene, 紅色粒粒 好的. 但我不知是哪個的作用.

大宅

我試過用隔夜普洱抹面,都ok
之後e家用暖水濕棉花抹面,抹完搽
teddie baby soothing balm
e家無晒d粒粒啦,不過你要勤力d,每次食完奶都要做囉

大宅

我個女都有,不過我幫佢查馬油,而家塊臉好滑!

複式洋房

我個女面仔有出水現象, 如何是好?
她總喜歡用手R面. 一結蕉好少少, 又總會給她再R面, 又出水. 煩惱中...
已經就來半個月啦~ 醫生都睇左兩次, 依家只係搽醫生開的藥膏
zero~

男爵府

原帖由 LEOZOE 於 8-2-2011 11:40 發表
我個女面仔有出水現象, 如何是好?
她總喜歡用手R面. 一結蕉好少少, 又總會給她再R面, 又出水. 煩惱中...
已經就來半個月啦~ 醫生都睇左兩次, 依家只係搽醫生開的藥膏 ...

我依家試搽AI CREAM...
希望有幫助囉..
去健康院姑娘話係濕疹呀...

健健康康,快高長大啊~

大宅

原帖由 siuting111 於 11-2-12 21:53 發表

我依家試搽AI CREAM...
希望有幫助囉..
去健康院姑娘話係濕疹呀...

係呀..我今日同個女睇醫生..醫生都話燧濕疹..開左d 有類固醇既藥膏俾我..但我唔敢用..試用手v 搽密d 睇下點先

男爵府

原帖由 kathykat 於 12-2-2011 22:03 發表

係呀..我今日同個女睇醫生..醫生都話燧濕疹..開左d 有類固醇既藥膏俾我..但我唔敢用..試用手v 搽密d 睇下點先

上次我去睇c+醫生有比藥膏我搽.
但bk其他mama介紹用AI CREAM對濕疹好,又無藥性,所以我今晚試左了...如果好...到時同大家講..你地可以試下.
依家阿仔,面呀,頸背,耳背,下巴,都係紅色粒粒,頭皮又有...
唔靚仔囉..每次谷紅塊面時...D粒粒好覺眼...

健康院姑娘話BB大D就會無一歲到...但我驚唔會囉...反而好似會"野"開黎生咁....

健健康康,快高長大啊~

大宅

原帖由 siuting111 於 11-2-13 01:21 發表

上次我去睇c+醫生有比藥膏我搽.
但bk其他mama介紹用AI CREAM對濕疹好,又無藥性,所以我今晚試左了...如果好...到時同大家講..你地可以試下.
依家阿仔,面呀,頸背,耳背,下巴,都係紅色粒粒,頭皮又有...
唔靚仔囉..每次 ...

我老公之前已經話想買俾個女試..但一直只係得把口誚講..尋日我問完個醫生..佢話補濕好d..但唔可以治濕疹..令濕疹既地方唔好太乾..咁樣唔會好痕..不過唔理咁多啦..頭先同老公買左支俾阿女試..佢對耳仔後面好乾..

男爵府

原帖由 kathykat 於 13-2-2011 12:00 發表

我老公之前已經話想買俾個女試..但一直只係得把口誚講..尋日我問完個醫生..佢話補濕好d..但唔可以治濕疹..令濕疹既地方唔好太乾..咁樣唔會好痕..不過唔理咁多啦..頭先同老公買左支俾阿女試..佢對耳仔後面好乾.. ...

係呀.我個仔對耳仔又係好乾...又甩皮....
耳背又紅...見到好心痛呀..無啦啦甩皮又乾...
頭頂又係頭泥...

健健康康,快高長大啊~

別墅

AI CRAM 係普通保濕CREAM黎, 只係FOR多D水份....

TRY下買D WINTER CREAM, 潤好多, 可能會好D

首頁

尾頁

跳至