親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

please help!

水晶宮

環保接龍勳章

https://nas.immigration.gov.tw/n ... O_Task01Application

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20 ... ml?pubdate=20100901

民房

而家已經可以網上免費簽証喇:D 仲唔洗等tim
https://nas.immigration.gov.tw/nasf/ctlr?PRO=PRO_Task01Application

別墅

記住print2張,1張是入境另一張是出境用

大宅

請問頃妥表格還需要到金鐘取証? 費用?

原帖由 letao 於 11-2-21 13:35 發表
而家已經可以網上免費簽証喇:D 仲唔洗等tim
https://nas.immigration.gov.tw/nasf/ctlr?PRO=PRO_Task01Application

子爵府

如果係hk 出世就咁online 申請, 去金鐘/機場的新華旅行社取証就得呀啦. 費用去到至比! 好多人申請o左又唔得閒o羅, 到時做落地簽証.

如果你急, 就e家申請, 明早都有得取, 但只限上網申請, 如同父母去旅行, 但他們又非hk 出世又未取過台証, 就要親身去中華旅行社搞, o個d 要預2個月, 因為寄過台灣做再寄到你家.

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

如果你係香港出世唔使去金鍾呀啦,一次過網上申請即時print出來就ok(3個月期),又唔使錢添,但唔係香港出世就要去金鐘申請(半年期),約一個月內由台灣寄回給你。
我上個月2種方法都申請過,因全家有老有嫩,所以先申請左唔係香港出世家人待批刻有證後即時上網申請其他家人台證。

子爵府

原帖由 cancancc 於 11-2-21 16:18 發表
如果你係香港出世唔使去金鍾呀啦,一次過網上申請即時print出來就ok(3個月期),又唔使錢添,但唔係香港出世就要去金鐘申請(半年期),約一個月內由台灣寄回給你。
我上個月2種方法都申請過,因全家有老有嫩,所以先申請左唔係香港 ...

唔係香港出世d 老人家, 要o羅d 咩去申請(幾多張相/ 幾多個air mail 信封....)? e家我要幫唔係hk 出世搞...

pls. advise.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

記住網上申請完, 印o左一張出境紙, 一張入境紙, 就唔駛再嚮飛機填空姐俾o個張入境書, 我o地全家都蠢o左............
子雋 BB

• 27/11/2007--3.06KG10/12/2007--3.125KG//48.1CM13/12/2007--3.27KG//48.8CM20/12/2007--3.63KG//50.4CM11/1/2008---4.45KG13/2/2008---5.42KG//57CM

子爵府

原帖由 moominfloren 於 11-2-22 19:16 發表
記住網上申請完, 印o左一張出境紙, 一張入境紙, 就唔駛再嚮飛機填空姐俾o個張入境書, 我o地全家都蠢o左............

邊樹有得PRINT? 我從未試過....可能我春虫虫找不到...

大宅

原帖由 Jennie 於 11-2-22 22:21 發表

邊樹有得PRINT? 我從未試過....可能我春虫虫找不到...

Jennie,

你填完資料, 申請好, 之後有得 print, 唔即刻 print 都可以 save 起落 file 遲 d print
子雋 BB

• 27/11/2007--3.06KG10/12/2007--3.125KG//48.1CM13/12/2007--3.27KG//48.8CM20/12/2007--3.63KG//50.4CM11/1/2008---4.45KG13/2/2008---5.42KG//57CM

大宅

請問係咪即刻申請, 即刻批核, 然後可以即 PRINT GA?

我囝個特區護照要喺我哋出發前一天先可以去入境處拎, 係咪都可以趕得切呢? 請指教!

別墅

是的,即申請即print
原帖由 goolima 於 11-2-23 00:54 發表
請問係咪即刻申請, 即刻批核, 然後可以即 PRINT GA?

我囝個特區護照要喺我哋出發前一天先可以去入境處拎, 係咪都可以趕得切呢? 請指教!

大宅

YEAH~~ 太好 LA, 可以出發 LU~~ 謝謝回覆.

原帖由 victoria2007 於 11-2-23 10:16 發表
是的,即申請即print

子爵府

原帖由 moominfloren 於 11-2-23 00:34 發表

Jennie,

你填完資料, 申請好, 之後有得 print, 唔即刻 print 都可以 save 起落 file 遲 d print

e家方便咁多就very good...但叫自己記住唔好唔見張出境紙...

首頁

尾頁

跳至