母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 lee.ceci 於 11-3-14 11:26 發表
其實我都想知仲有咩係會回奶?
淡豆豉係咪即係食豆豉0魚個d豆豉? 咁食野咪唔可以落豉油?
有日我口痕食咗半包細包的粟x燒, 個胸好谷, 但無奶出, 嚇c我!!!
之後諗諗下先記得原來粟米會回奶 (姑娘講的, 但我諗係因人而異 ...

豉油唔係黃豆做ga mei?
面豉唔得所以叉燒醬排骨醬通通唔得
粟米會回奶第一次聽,我坐月日日食都無事,好似產前講座有叫食 ga wor...
另外,我媽話冬菇回奶,我又食咗,都係唔覺有事

大宅

紅棗都回奶? 唔係坐月必食既咩?

即係豆豉唔=淡豆豉? 因為我而家陀緊時都好經常食豆豉蒸魚......

複式洋房

我冇特別理回奶問題啦.....因為我食得仲清過未生既時候 , bb有濕疹所以人奶媽要食得清 , 開頭唔係好信 , 基本上咩都食 , bb啲皮膚就一日差過一日 , 跟住試吓戒口食得清啲啦......結果bb啲皮膚好番晒 , 所以我都冇理回奶問題啦.....一味清.....
snowcatwa 該用戶已被刪除

大宅

環保接龍勳章

聽talk 講過梳打餅, 梅菜, 豬潤, 淡豆豉 同埋乳鴿, 麥芽, 不過講者姑娘話好多時係d媽媽食完呢d個心仍住仍住,緊張起來先少咗奶.
梳打餅同梅菜主要係因為多盬粉, 會去水.
我自己就介了鮮奶, 因為見bb d便便有時有血點點, 問過人可能係腸壁薄, 牛奶難消化...
其他咩都有食喎

大宅

回覆 25# szekamama 的文章

咁飲孕婦奶粉係咪會無依個問題?

大宅

環保接龍勳章

咁又唔知呀, 不過我冇飲, 而家日日飲豆漿/ 黑豆漿, 有低糖又健康D, 焗黑豆水當茶飲仲唔駛糖!

原帖由 lee.ceci 於 11-3-17 11:36 發表
咁飲孕婦奶粉係咪會無依個問題?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊