懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我而家20週, 係未有bb之前都係2-3日先會去一次大便,
尋日夜晚去大便冇咩點谷過, 淨係有一下要用少少力ja, 但係去完之後抺pet pet時第一下抺到有d血絲, 之後再抺一d血都冇, 果時已經好驚la > <

之後再過左兩個鐘頭後去沖涼, 洗到pet pet時, 摸到個洞位有舊肉凸左出黎, 嚇到我即刻喊左出黎.
之後我上網睇過話孕婦去大便好容易會谷到有痔瘡,
但係我睇過d人話痔瘡會流血或會痛, 同埋粒痔瘡如果凸左出黎, 過一陣就會縮返入去,
我唔知道我係咪谷到有痔瘡, 因為由尋日到宜家,已經18個鐘la, 果舊肉一直都冇縮返入去, 又冇流血, 又唔痛, 我宜家好驚呀, 果粒會唔會唔係痔瘡係腸黎架 > <

請問有冇mami有試過咁ge情況,可以話比我知係哂黎架?

其實我好驚想去睇醫生架, 但係之前我約左我睇開果個醫生31號先見面, 而佢又full booking改唔到早d.

民房

我未有bb之前試過去大大好用力搞到有舊肉凸左出來…唔駛驚的果舊肉遲d會縮返入去…e家有左18week都唔感大力去all…為有平時食多d生果同菜…如果你過兩日都重有好大舊就睇住普通西醫先la
snowcatwa 該用戶已被刪除

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

食多D蔬菜生果外, 都要飲多D水先可以幫助排便嫁~ Take care!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

放心無事....有bb係好容易便秘....如果無痛無出血整返入去就ok....多食水果+菜....如果仲係好擔心....去睇下醫生

複式洋房

唔駛擔心, 我有左之後都有, 生完都仲有, 不過細左唔係成日走出黎又唔痛, 所以我無理佢

別墅

多謝咁多位mami ge意見呀, 宜家我個心定d la, 不過尋日真係好驚呀, 因為唔知道係咩黎, 同埋上網睇資料ge時候, 睇到有位mami 類似我果個情況, 但係佢就有流血, 同埋話谷到唔止pet pet有舊肉凸出黎, 連前面都有野凸出黎, 同埋有灘水, 嚇死我la, 宜家起碼知道係痔瘡果類個人都安心d, 多謝大家~

大宅

唔使驚,搵手指輕輕推返入去喇~~

首頁

尾頁

跳至