跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

複式洋房

我個小B!!

別墅

My girl too! She drinks very less, only 100ml a meal and has 6 meals daily, and throws up once a day.

大宅

你地好呀. 终於都幫囝囝揾到同年同月同日的朋友仔. 禁你地BB出世幾重呀?

Chriswyy - 你阿B係囝囝定囡囡呀?

Maggiewawa - 食幾多唔重要, 最緊要生長速度理想就OK啦. 我阿B好食得, 而家食200ML一餐, 有時要食240ML先夠, 一日食5餐.

別墅

wow, really a big eater! She is now in avaerage size but can't imagine whether she can keep her curve if she still drinks so less and throws always!

複式洋房

BB仔呀.
200ml好大食喎, 我個b食180ml去健康院都俾護士話, 明明個instruction係寫兩個月180ml麻, 可能, 亞b太吸收啦.... 佢e家15lbs喇, 條頸唔見咗, 開冷氣都成身汗.
係喎, 你地bb邊個take care呀? 我就請姐姐, 不過, 月尾返工都有d擔心.

大宅

我都係開180ML (6 OZ) 俾阿B (開完有200ML左右). 健康院啲護士剩係話阿B大隻, 似Pa Pa, 叫我唔好特別谷佢, 但如果佢唔飽, 都可以再加奶. 佢月頭有15.5lbs, 64cm長. 其實由出世到而家都未見過佢條頸.

我都係主要姐姐揍, 99會間中睇吓, 因為99已經特別搬到同一座住.

民房

Hi, my little girl also born on 28/2. I breastfeed her and so dunno how much she drinks. She is now 12.4lb. No neck or waist at all,haha..

複式洋房

報到! 上星期阿女重12磅, 飲200ml 4-5次, 奶粉. 奶奶週一至4過來住幫手, ok la!

洋房

Hello!我細女都係2月28日出世嫁!不過佢飲好少奶,每餐約2-3安!不過飲得好密!約2個坐鐘飲一轉!現在11磅多D!介左夜奶!

洋房

My girl borned on 28/2 too. Weight 5.13kg when 2 months old. Now drinking 150ml x 5-6 meals perday~

大宅

你地好呀! 你地有冇係FB 2月媽媽會呀?

我囝囝今日睇醫生, 磅重有17.8磅喇, 不過有衫同片.

複式洋房

沒有join fb, 因為我怕羞...
上星期12磅

首頁

尾頁

跳至