跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

annieeinna 發表於 11-5-19 19:46
我都係今日去左廣華照OSCAR, 你幾多WEEK??

咁岩既!??我19/5 11:05am去做oscar
依家bb睇超聲時show出來12w6d
你預產期幾時!??^^

大宅

回覆 mavischan08 的帖子

我係8:45分照架,我預產期係20/11。阿B尋日應該係13W幾,但姑娘話佢已經14W。。。。
你唔好太擔心,好多媽媽抽血驗左之後都PASS架!

大宅

畀面勳章

大白兔糖 發表於 11-5-19 18:34
我完完全全明白你既心情! 我上星期四做oscar, 我1個人去, 當時11周多d, 醫生一度, bb頸皮2.5mm, 佢話bb頸皮 ...

大家都加油呀~^^
今日心情都平伏左好多喇......不過今日返公司同阿ger交代返尋日請假既時候,都忍唔喊左出黎......好在阿ger好好人開解我.....自己都好努力俾正能量bb

我地一齊努力,相信bb無事,健健康康,正正常常

大宅

畀面勳章

好多謝各位媽媽既支持~~~
我同BB & C6會努力渡過呢關~

大宅

mavischan08 發表於 11-5-20 21:45
好多謝各位媽媽既支持~~~
我同BB & C6會努力渡過呢關~

加油!祝福你和BB!

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

加油~一定無事架~!

男爵府

畀面勳章

再次祝福你

別墅

一定順利過關, 我地支持同祝福你同BB0架~努力 !

大宅

畀面勳章

謝謝大家~~~~~
今日去左抽絨毛喇!!心情好緊張,姑娘同我解釋好詳細,醫生都好細心幫我抽絨毛,不過打麻醉針個一下真係好痛!!個心入面就同BB講媽媽同BB要努力,呢一關一定可以順利過度!!!
不過姑娘叫個實習同學幫手拎針筒個一下,個心都幾驚,我見同學個樣好緊張,自己唯有合埋眼唔睇,好在都順利.........
之後出去休息時,C6都話俾個實習同學嚇左下.....

不過醫生話個report會直接打電話通知我,不過我實在受唔住個結果,所以叫姑娘打俾c6知.....希望result係無事,大步檻過~

jejejejessie  希望你冇事,順利過度!!  發表於 11-5-25 10:46
mrszineith  你要加油呀,放鬆d,一定無問題家!  發表於 11-5-24 21:01
racheland  加油啊... 等你好消息...  發表於 11-5-24 20:13
FuiYee123  冇事咖!!要加油呀!!!!  發表於 11-5-24 15:17

男爵府

everything should be fine, add oil!

禁止訪問

男爵府

放鬆d... 我都係厚頸皮呀..
醫生話其實量頸皮都好睇手勢同埋bb姿勢,抽左絨毛就多d休息,不用太擔心了! ^^

大宅

畀面勳章

mavis_bb 發表於 11-5-24 16:36
放鬆d... 我都係厚頸皮呀..
醫生話其實量頸皮都好睇手勢同埋bb姿勢,抽左絨毛就多d休息,不用太擔心了! ^^ ...

你都係厚頸皮!??咁有冇再check過呀!??依家bb係唔係無事喇!??大家加油呀~

男爵府

mavischan08 發表於 11-5-24 21:49
你都係厚頸皮!??咁有冇再check過呀!??依家bb係唔係無事喇!??大家加油呀~

我約左下個星期抽羊水~
我去政府量到2.8mm, 跟住又係好驚,即刻睇個私家點算。
佢話就咁睇bb就唔似2.8mm咁厚,而且好奇怪做咩會量到2.8mm咁厚,佢話就咁度都冇2mm咁厚。而且佢5年內都冇見過人有2.8mm咁厚wor~

跟住醫生話可以做多次oscar, 但佢話如果2個唔同report, 我地都可能先入為主,唔知信邊份report好。我決定抽絨毛或者羊水,醫生最後suggest話抽羊水好d囉,我宜家都等緊呀~

所以我覺得真係好睇度o個時既手勢囉~ 同埋醫生話度時, 要等bb彈起來度先會準,如果訓起度唔郁, 未必會清楚架!

複式洋房

回覆 mavis_bb 的帖子

一定無事, 有咩就facebook我, 我都會陪你渡過的!!!

大宅

無事無事,加油
等你好消息

男爵府

mimisiu 發表於 11-5-25 10:57
回覆 mavis_bb 的帖子

一定無事, 有咩就facebook我, 我都會陪你渡過的!!!

多謝你呀!

大宅

放心啦, 冇事架, 我之前因為擔心, 所以睇晒 "oscar高危媽媽" 既topic, 入面有媽媽 1:1 都冇事, 而且大部份高危媽媽最後都冇事, 大家都講oscar係唔準架, 只係初步篩選, 呢個test 已經嚇親好多媽媽架啦, 大家都寧願下一胎直接抽羊水, skip oscar...所以你唔駛咁擔心架...抽完羊水後好似3日內就已經出fast report, 仲可以知埋係仔定囡添...等你好消息~~

大宅

畀面勳章

我星期一都睇左醫生喇, 醫生照utra sound 初步確定bb 發育正常, 所以為左安全d, 我改左唔抽絨毛, 等15wk 抽羊水.......

希望所有媽媽都順順利利, 我地既小b 一定會加油!!!!!

大宅

畀面勳章

mavis_bb 發表於 11-5-25 10:27
我約左下個星期抽羊水~
我去政府量到2.8mm, 跟住又係好驚,即刻睇個私家點算。
佢話就咁睇bb就唔似2.8mm ...

抽羊水要得到14-16WKS先抽得bor....我同c6都比較擔心(因為bb有3.51mm厚),想早d知結果,所以選擇抽絨毛,因為可以早d知結果......因為第一胎,加上人到30.....如果bb冇事,就可以安心養胎^^
不過mama同老爺都唔知呢件事,如果個result係正面,咁佢地又唔使白擔心同嚇親佢地,但公司d同事未知我有bb,所以返到公司要好好控制情緒,都幾辛苦...mouth:

首頁

尾頁

跳至