想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

4月中bb 6weeks小產,自然排出...
隔左5個星期第一次m,
不過今次多左d好細既血塊,又似係組織咁既樣,
以前一向都無,係一點點細細塊既,
其實會唔會係上次小產後未排清既組織呢?
但係上次照usg醫生話應該清哂,
不過未m之前個肚間唔中都陰陰痛,
今次m都痛左3日,以前都係第一日會痛,
好擔心上次小產唔清,會唔會對之後有bb有影響?
本來想今個cycle開始再努力,依家都係等多個cycle好似好d~

想問下小產完第一次m係咪會沖埋之前既血塊出黎?
對之後有bb會唔會有影響?
小產完要休息幾耐先可以再有bb呢?
唔該哂~

大宅

cat130, 我一月頭都小x左, 同你一樣係自然排出! 我已經黎左3次正常period架啦, 我都覺得多左d好細好細既唔知叫唔叫血塊既野流出, 不過我睇左2個醫生都話我清晒, 所以我唔覺得有咩問題! 醫生都唔信可以信邊個?! 所以, 你都唔好太擔心啦!

再者, 其實自然排出唔會對以後懷孕有咩影響, 又唔係做刮宮個d... 同埋我問過醫生, 佢話小x完之後會仲易d有左架, 好多jms都係咁講tim... 所以你唔好灰心, 養好身子再黎過吧!

我就等正常一次period黎左之後就恢復同c6 dodo啦, 不過到宜家都仲未有消息, heehee, 可能個天想我個身體再ready好d先啦, 點都好...一起加油

子爵府

醫生話清咗, 你就信佢, 不要太擔心.

所以有d中醫會叫人小X後半年才再試, 我估你戒咗凍嘢???

好好調理身子, 祝一切順利!!!!!!!!!!!!!

大宅

我都係4月尾小產左, 我個醫生就一早同左我講, 可能會有小小野未清得晒, 但因為太小, d野會跟第一次m排埋出黎! 所以唔洗擔心! 佢叫我3個月後可以懷孕....
但講真, 我都好想今個月開始試......但又怕身體未好, 影響下一胎....

我係扣刮宮, 係唔係傷好多?

男爵府

我今日睇左中醫,佢都話第一次period後排卵最容易受孕,我都問佢怕唔怕,佢話中醫角度無問題,係再有左之後要同我好好保住個胎,攪到我都心思思,不過老公話如果我未ready不如下個月先,好難決定~

我已經介左凍飲幾個月,係好間唔中先飲一杯,以前一日幾杯架,我小產後一星期因為曬親,病左成個月,身體真係差左好多,依家要好好調理身體,為bb作好準備~

大宅

回覆 cat130 的帖子

咁你period咪好遲 law, 我一個月前小產左, 剛剛發現陰道炎, 用左3日藥, 就黎m.....
但量好少......... 西醫話m完要再補6日藥....

我都爭扎緊今個月定下個月開始

大宅

totokingdom 發表於 11-5-27 00:31
cat130, 我一月頭都小x左, 同你一樣係自然排出! 我已經黎左3次正常period架啦, 我都覺得多左d好細好細既唔 ...

小產後會仲易有?? 唔係好覺...我已經一年了, 仲未有....好灰

男爵府

Bearstar 發表於 11-5-28 06:16
回覆 cat130 的帖子

咁你period咪好遲 law, 我一個月前小產左, 剛剛發現陰道炎, 用左3日藥, 就黎m.....

我5個星期就第一次period,醫生話6-8星期都正常,我諗都唔算遲....
如果你有發炎,好似等多個cycle好d喎~

首頁

尾頁

跳至