興趣嗜好

跳至

首頁
23456...36

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

joeyma 發表於 11-5-27 19:35
三歲算好多頭髮!

佢係有D幾長,但好薄又散,可能就咁睇唔覺,我見Cutegirls個網,網主四個女,頭髮又多又長又齊,真係點紮都得,我睇完同囡囡都紮唔到。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

第六款:簡單D,只係右邊嬪兩條,左邊兩條,原本想拉去後面綁埋一齊,但囡囡唔肯。

Sorry,係右邊三條,上面兩條,下面一條,左邊就一條

DAISYLINYING    發表於 12-10-27 11:34
張秋    發表於 12-3-20 11:55

男爵府

多謝分享~我又係每朝都要幫個女梳辮既媽媽....

rose-mag  咁你有冇分享?你點同囡囡紮呀?  發表於 11-5-28 16:09

王國長老

第七款:係改良第六款,因為覺得好似右邊太多頭髮,所以分前後上下共紥4條,左邊少D頭髮但要平衡番,所以就紮兩條。

DAISYLINYING    發表於 12-10-27 11:35
張秋    發表於 12-3-20 11:55

男爵府

回覆 pylbowie 的帖子

我日日都係幫亞女梳賓辮或兩條馬尾, 好悶....所以我可以參考你既幫亞女加D新意!!!多謝~

王國長老

rose-mag 發表於 11-5-27 14:55
第四款:右面兩條法國辮,左面一條,呢個最好係冇咩頭髮會遮到眼
joan0807 點綁架 ? 我都想學呀 ^^
may0317 我都吾識梳教下我點梳可以嗎??
tree2009 唔識呀...
yauyauo 我唔識梳呢d辮

唔知就咁口講會唔會好難明......
其實只要你識基本嘅三手嬪辮就得架啦。

首先拎起一執頭髮,唔駛太多,我會用中間界側邊少少開始,
然後每嬪一手就由側邊加入少少頭髮,第四同第五款都係只加一邊,
正式法國辮係左右都加,我因為只想將遮面遮眼嘅頭髮紮起,
同埋之後會綁去後面,所以只由一邊加頭髮,每次嬪一手都加入一小執,
唔駛拉得太貼前面,因為方便之後綁向後面,如果拉得太貼,
到綁去後面就會好難,而且拉得頭皮太緊都唔係太好,
到嬪到耳邊就唔再加(都冇得再加架啦),然後一直嬪到尾。
嬪好一條之後,再於隔離用同樣方法嬪多一條,
我女因為頭髮生長方向分唔到中間界,因為要就佢D頭髮,
所以大部份我同佢紮嘅髮型都係右重左輕,
呢款我就左邊都用一樣方式嬪一條,然後將三條辮拉埋一齊,
再除番之前三條辮仔嘅橡筋圈出嚟~

呢個髮型可以加裝飾整得隆重D,加絲帶或者頭花,做花女或者影相都得。

希望我咁講大家明我講咩啦。

寶石宮

伯爵府

唔知我囡囡幾時先夠長俾我幫佢紮呢
佢都好貪靚嘅!而家可以紮條沖天炮,佢都好開心,成日照鏡

王國長老

beernabeer 發表於 11-5-28 00:45
唔知我囡囡幾時先夠長俾我幫佢紮呢
佢都好貪靚嘅!而家可以紮條沖天炮,佢都好開心,成日照鏡:happy ...

我個女都係由一條沖天辮開始,但爸爸話好肉酸,
都試過剪個冬菇頭,希望頭髮長快D,上年返學見佢有幾個同學頭髮好長,
我不知幾羨慕,因為囡囡只可以勉強紮到側邊一條,
等佢唔好遮眼,唔覺唔覺就去到而家咁長,
佢而家話唔肯剪頭髮要紮辮辮。

你囡囡都好快可以紮辮架啦,到時你就唔得閒啦。

男爵府

回覆 rose-mag 的帖子

rose-mag,

點解你"禁" 叻! 煮嘢又叻,梳辮又叻.....

你一定是心絲細密的好媽媽!

要跟學習, 學習.....

rose-mag  吓,你點知我煮嘢叻架?我係比較硬頸,學唔識就練到識啫。謝謝讚賞。  發表於 11-5-28 17:15

男爵府

回覆 rose-mag 的帖子

我是獨孤一味牛角辮, 亞女巳經多次 投訴.....

我都知我"猪"...

每次都失敗,

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我女有你女一半既頭髮
我都開心到暈

karkar39  ME 2  發表於 11-5-28 22:14

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你就好啦!阿女比你玩,我個女唔肯比我玩,話我整到佢好痛,但係佢又想靚,所以多數都係學校老師同佢賓靚靚辮,我只係一條馬尾或者兩條牛角辮

水晶宮

少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我個女怕痛, 完全不肯紥頭髮, 連髮夾也嫌麻煩, 故此她是一個草菇頭, 不過就算佢肯紥, 我也不可能紥到樓主咁靚

珍珠宮

kammm_0520 發表於 11-5-28 06:59
http://www.cutegirlshairstyles.com/
泥個網好多好靚試下

Thanks! Good~
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

珍珠宮

樓主你真係好好心機,d手勢仲唔差添!!!

karkar39  ME 2  發表於 11-5-28 22:14
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

王國長老

雪~bb 發表於 11-5-28 02:14
我女有你女一半既頭髮
我都開心到暈

我個女好似你個女咁大果時都冇咩頭髮架,而家先叫做夠長夠多紮D基本嘢。
以前紮極都紮唔起,用髮夾又三日唔埋就唔見,再唔係就俾同個仔整爛晒,
你囡囡有你整果D靚髮夾好幸福呀。

子爵府

畀面勳章

首頁
23456...36

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊